Campanie de CSR - V Days

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 5434
Mărime: 425.39KB (arhivat)
Publicat de: Dimitrina Bratu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

De ce această campanie?

Violenţa împotriva femeii este un fenomen omniprezent, iar prin caracteristica sa de vizibilitate socială redusă este periculos şi greu de controlat, fiind dificil de surprins în statisticile oficiale. Departe de a fi o particularitate a societăţii româneşti, violenţa împotriva femeii constituie astăzi atât o problemă socială, cât şi o problemă de sănătate publică. Acest fenomen se datorează în mare masură unor motive, obiective: consecinţă a crizei pe care o traversează societatea românească, a şomajului şi a inflaţiei, care împreună determină inegalităţi economice frapante, sentiment de nesiguranţă şi frustrare.

De asemenea, putem enumera şi alte cauze cu caracter social, demografic, cultural şi educaţional care au dus la apariţia acestei probleme:

- sărăcia, numărul mare de copii (existenţa unor copii nedoriţi);

- gradul ridicat al consumului de alcool;

- existenţa unor medii de subcultură şi de viaţă necorespunzătoare (educaţia şi antecedente din familie);

- subaprecierea femeii.

Violenţa împotriva femeii are un impact negativ asupra oricărei persoane pe care marchează, acest efect negativ fiind conturat şi în comportamentul victimei. La nivel general, aceasta amplifică posibilitatea apariţiei unei relaţii agresive între oamenii care se află într-o anumită situaţie de criză sau conflict.

Un alt aspect important îl reprezintă frecvenţa cu care se mediatizează acest subiect, posturi de televiziune şi cotidiane de largă circulaţie întrecându-se în a difuza mostre de violenţă soldate cu victime, abateri de la „conduita umană normală” care „într-un fel sau altul întrerup cursul obişnuit al lucrurilor”. Astfel, violenţa domestică devine o constantă cotidiană ce pare să caracterizeze societatea modernă.

Noi, prin acest proiect, dorim să evidenţiem importanţa femeii în societate şi marea greşeală pe care majoritatea bărbaţilor o fac atentând la siguranţa acesteia. Despre rolul femeii în societate am putea scrie foarte mult şi despre meritele ei în diverse domenii la fel, însă ceea ce este esenţial şi trebuie reţinut e faptul că femeia are o misiune extraordinară pe care o îndeplineşte fără cusur de câteva milenii: dătătoare de viaţă! De asemenea, se ştie că ea este stâlpul indirect al fiecărui cămin, dar mai ales că ea se află în spatele fiecărui bărbat de succes, indiferent că este mamă, soţie, soră sau bunică, simbolizând elementul care dă continuitate societăţii.

Toate campaniile realizate până acum de diferite organizaţii, fundaţii şi societăţi au avut acelaşi scop: de a educa populaţia cu privire la acest fenomen social atât de răspândit, de a-i face pe bărbaţi să conştientizeze gravitatea consecinţelor violenţei în familie şi în acelaşi timp de a-i determina să ia poziţie faţă de această problemă. În urma unor statistici realizate de Poliţia Română, s-a arătat că în fiecare săptămână o femeie este victima violenţei în familie, fiind ucisă de un membru al familiei, soţ, tată sau fiu, numai în Bucureşti 6 femei fiind ucise în prima jumătate a anului 2006.

Astfel, urmărim să tragem un semnal de alarmă cu privire la inconştienţa unora care, prin comportamentul lor, subestimează importanţa femeii in viaţa de zi cu zi, iar campania organizată de Fundaţia Sensiblu, pe care dorim s-o prezentam, punctează foarte bine această problemă prin sloganul său: “Când tu îţi pierzi controlul, celălalt îşi poate pierde viaţa!”

Campania “V-Days – 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii”

– prezentare –

Sensiblu, cel mai mare lanţ de farmacii din România, înfiinţează în anul 2002 Fundaţia Sensiblu dorind astfel să sprijine în mod activ persoanele aflate în dificultate.

În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2006, aceasta lansează la nivel internaţional campania „V-Days – 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii” sub sloganul „Când tu îţi pierzi controlul, celălalt îşi poate pierde viaţa”. Prin acest mesaj, organizatorii au încercat să atragă atenţia asupra consecinţelor grave pe care le poate avea violenţa în familie.

Încercând să asigure o cât mai bună desfăşurare a campaniei, Fundaţia Sensiblu încheie parteneriate cu o serie de instituţii din capitală: Primăria sectorului 3 – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 3, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Agenţia Naţională pentru Protecţia Familiei şi AIDRom – Asociaţia Ecumenică a Bisericilor din România.

Preview document

Campanie de CSR - V Days - Pagina 1
Campanie de CSR - V Days - Pagina 2
Campanie de CSR - V Days - Pagina 3
Campanie de CSR - V Days - Pagina 4
Campanie de CSR - V Days - Pagina 5
Campanie de CSR - V Days - Pagina 6
Campanie de CSR - V Days - Pagina 7
Campanie de CSR - V Days - Pagina 8
Campanie de CSR - V Days - Pagina 9
Campanie de CSR - V Days - Pagina 10
Campanie de CSR - V Days - Pagina 11
Campanie de CSR - V Days - Pagina 12
Campanie de CSR - V Days - Pagina 13
Campanie de CSR - V Days - Pagina 14
Campanie de CSR - V Days - Pagina 15
Campanie de CSR - V Days - Pagina 16
Campanie de CSR - V Days - Pagina 17
Campanie de CSR - V Days - Pagina 18
Campanie de CSR - V Days - Pagina 19
Campanie de CSR - V Days - Pagina 20
Campanie de CSR - V Days - Pagina 21
Campanie de CSR - V Days - Pagina 22
Campanie de CSR - V Days - Pagina 23
Campanie de CSR - V Days - Pagina 24
Campanie de CSR - V Days - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Campanie de CSR - V Days.doc

Alții au mai descărcat și

Campanie de Creare și Promovare a Unui Nou Produs Software Antivirus

1. ScopeSys Technologies – prezentare generala ScopeSys Technologies este o firma dedicata mentinerii integritatii si securitatii sistemelor de...

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?