Campanie de Informare Publica Impotriva Traficului de Fiinte Umane

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Campanie de Informare Publica Impotriva Traficului de Fiinte Umane.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

1. Introducere-Notiuni teoretice
2. Planificarea campaniei
2.1. Definirea tipului campaniei
2.2. Scopul campaniei
2.3. Publicul tinta
2.4. Analiza situatiei
2.5. Obiectivele campaniei si operationalizarea lor
2.6. Sloganul campaniei
2.7. Strategia de actiune
2.8. Calendarul campaniei
2.9. Stabilirea echipei
2.10. Stabilirea bugetului
2.11. Metodele de evaluare a campaniei
3. Concluzii
4. Bibliografie

Extras din document

1. Introducere-Notiuni teoretice

In introducere vom prezenta cateva aspecte teoretice legate de domeniul Relatiilor Publice si campaniile de RP, extrase din publicatia “ “, care o/il are ca autor pe ...

Relaţiile publice reprezintă o modalitate de comunicare între organizaţie şi publicurile

sale. Această modalitate de comunicare nu constă într-o idee sau acţiune singulară, ci poate fi privită mai degrabă ca un proces, ca o serie de acţiuni care urmăresc îndeplinirea unor obiective propuse. Acest mod de a imagina relaţiile publice ca un proces, stă la baza noţiunii de „campanie de relaţii publice”.

Campaniile de relaţii publice sunt construite pentru diferite scopuri, pe care le ating folosind diferite metode adecvate fiecărei situaţii în parte: „Campania de relaţii publice este un efort susţinut al unei organizaţii pentru a construi relaţii sociale demne de încredere, cu scopul de a atinge anumite obiective determinate în urma unor cercetări, efort bazat pe aplicarea unor strategii de comunicare şi evaluarea rezultatelor obţinute”( Kendall, R., Public Relations Campaign Strategies: Planning for Implementation).

În ceea ce priveşte obiectivele campaniilor de relaţii publice, Patrick Jackson, propune o clasificare a tipurilor de campanii în funcţie de nivelurile de comportament pe care încearcă să le motiveze, cu menţiunea că acestea pot fi schimbate şi, în consecinţă, fiecare organizaţie poate să opereze propria sa clasificare:

-Campanii de conştientizare pentru public - sunt acele campanii prin care se urmăreşte conştientizarea publicului prin anunţarea subiectului campaniei, aşa cum este, de exemplu, campania de avertizare a şoferilor asupra faptului că începutul anului şcolar îi obligă să fie mai atenţi la copiii care circulă pe străzi;

-Campanii de informare - în cadrul cărora se oferă informaţie. Deşi şi acest tip de campanie produce fenomene de conştientizare, se diferenţiază de categoria anterioară;

-Campanii de educare publică - folosind cuvântul „educare" în sens pedagogic, aceste campanii se referă la faptul că publicul poate acumula atât de multă informaţie încât să treacă de la nivel atitudinal la nivel comportamental.

-Campanii de reîntărire a atitudinilor şi a comportamentului - sunt adresate susţinătorilor organizaţiei şi se realizează printr-o readucere aminte a valorilor organizaţiei.

-Campanii de schimbare a atitudinilor - sunt adresate acelor categorii de public care nu aderă la poziţia organizaţiei. Acest gen de campanie are la bază crearea disonanţei cognitive, şi din acest motiv este considerată ca fiind greu de realizat.

-Campanii de modificare a comportamentului - presupun convingerea oamenilor de a renunţa la un fel de comportament în favoarea altuia. În această categorie se situează campaniile de convingere a oamenilor să nu conducă în stare de ebrietate sau să renunţe la fumat.

Un alt element important în practica relaţiilor publice este planificarea. Lipsa unei gândiri strategice şi a unei planificări sistematice poate duce la eşecul companiei de a-şi îndeplini obiectivele propuse, alături de alte efecte negative. În acest sens, conceptul de planificare strategică, reprezintă efortul unei organizaţii de a-şi fixa scopuri şi obiective precum şi acţiunile întreprinse şi metodele folosite pentru îndeplinirea acestora.

2. Planificarea campaniei

In planificarea unei campanii distingem urmatoarele etape:

-definirea tipului de campanie

-scopul campaniei

-publicul tinta

-analiza situatiei

-analiza obiectivelor si operationalizareaacestora

-sloganul

-strategia de actiune

-calendarul campaniei

-stabilirea echipei

-stabilirea bugetului

-tehnici de evaluare a campaniei

In continuare vom prezenta planul unei campanii de combatere a traficului de fiinte umane, cu referire in special la prostitutie, care va fi aplicat de catre Guvernul Romaniei cu implicarea autoritatilor locale din municipiile resedinte de judet din toata tara, in perioada 15 februarie – 10 aprilie 2009:

Fisiere in arhiva (1):

  • Campanie de Informare Publica Impotriva Traficului de Fiinte Umane.doc