Comunicare Eurogroup Consulting

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 6410
Mărime: 32.76KB (arhivat)
Publicat de: Ducu Petcu
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Ziarul “Săptămâna Financiară” a publicat în luna ianuarie 2008 un articol referitor la piaţa serviciilor de consultanţă financiară, prin care s-a realizat o analiză a acestei pieţe. În articol, accentul cade pe firma EuroCredit Consulting, una dintre cele mai bune din domeniul intermedierii financiare:

Trăim într-o lume in continuă mişcare in care timpul este foarte preţios şi are un rol foarte important in viaţa fiecărei persoane. Datorită acestui lucru oamenii apelează din ce in ce mai des la firme de intermediere sau consultanţă financiară. Acestea au rolul de a indeplini în numele clientului toate formalităţile necesare pentru obţinerea unui credit. În România numărul acestor firme este in continuă creştere. Acest domeniu este unul competitiv. Cele mai importante astfel de firme sunt Credit Team, Ideal Credit, EuroCredit Consulting, Eurologic, Credit Consulting. Totalul firmelor de genul acesta ajunge la 150 în România şi fiecare incearcă să atragă cât mai mulţi clienti prin metode proprii.

In prezent liderii pieţei sunt firmele multinaţionale Credit Team şi Ideal Credit, cu cote de piaţă de 16%, respectiv 9%. EuroCredit Consulting se bucură de o cotă de piaţă de 5%, lucru care dovedeşte faptul că se află printre preferinţele clienţilor. Acest lucru este o mare realizare pentru angajatii firmei care au dat dovadă de devotament şi profesionalism şi în numai 5 ani au reuşit să ajungă într-o poziţie avanatajoasă pe o piaţă competitivă precum aceasta a intermedierii financiare. Toţi au muncit din greu pentru a menţine o bună relaţie cu clienţii, fapt ce le-a adus pe parcurs un număr din ce in ce mai mare de persoane care doreau sa obţină un credit. Atu-urile sunt promptitudinea, relaţia de prietenie şi apropiere precum şi orientarea către client. De aseamenea un rol important l-au deţinut si cursurile de pregătire, dorinţa de cunoaştere si spiritul de echipă. Totul a fost conceput pentru ca toţi clienţii să fie mulţumiţi de serviciile oferite şi să revină dacă mai au nevoie de astfel de servicii sau să recomande cunoştiinţelor firma respectivă.

Celelalte firme deţin cote de piaţă ceva mai scăzute insă acesta este un domeniu imprevizibil si orice se poate intampla pe viitor. Faptul că există concurenţă va determina un proces continuu de pregătire pentru toate firmele, dorinţa de a fi in top va creşte performanţele acestor firme iar calitatea serviciiilor va fi din ce in ce mai ridicată.

I. Introducere

Firma EuroCredit Consulting s-a înfiinţat în anul 2002, sub forma unei societăţi cu răspundere limitată cu unic proprietar. Este o firmă mică , cu un capital social de 50000 de RON, cu aproximativ 25 de angajaţi. În anul 2007 a avut aproximativ 7000 de clienţi.

Este o firmă de consultanţă financiară ce are ca public ţintă persoanele fizice cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani. Activitatea firmei se bazează pe intermedierea de produse bancare. Rolul ei este de a ajuta persoanele fizice la găsirea celei mai bune oferte de finanţare şi de a simplifica procesul de creditare ce poate părea complicat pentru o persoană fără cunoştinţe în domeniul financiar bancar.

Potenţialii clienţi se adresează firmei pentru a le oferi ajutor în privinţa găsirii băncii potrivite pentru un credit ipotecar, credit de nevoi personale sau credit auto. În funcţie de tipologia clientului şi necesităţile sale firma găseşte cea mai buna ofertă pentru client. În acest proces ea colaborează cu 10 din cele mai bune bănci de pe piaţă românească pentru a putea oferi astfel potenţialilor clienţi o ofertă diversificată. De asemenea, consultanţii financiari EuroCredit Consulting se ocupă de întocmirea dosarului de credit şi depunerea acestuia la bancă, clientul fiind informat când i se aprobă creditul pentru a merge la bancă şi a-şi ridica banii.

Fiind o firmă de dimensiuni mici, structura organizatorică este relativ simplă, cu un număr redus de niveluri ierarhice, lucru care permite o circulaţie rapidă şi corectă a informaţiei.

Figura 1 Organigrama societăţii EuroCredit Consulting

Preview document

Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 1
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 2
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 3
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 4
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 5
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 6
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 7
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 8
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 9
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 10
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 11
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 12
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 13
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 14
Comunicare Eurogroup Consulting - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Comunicare Eurogroup Consulting.doc

Ai nevoie de altceva?