Comunicare in Situatii de Criza - Orange Romania

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Comunicare in Situatii de Criza - Orange Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 3 fisiere doc de 17 pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Adriana Zait

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Comunicare, Management, Stiinta Administratiei

Cuprins

Introducere 1
Compania Orange – prezentare generală 2
Prezentarea situaţiei de criză 3
Analiza S.E.O.T 4
Definirea obiectivelor campaniei 4
Publicul ţintă 5
Relee de informare 5
Program operațional 6
Evenimente, tehnici si mijloace de relaţii publice 8
Bugetul campaniei 10
Criterii şi metode de evaluare 11
Anexa nr.1. Comunicat de presă 13

Extras din document

Introducere

Pretudindeni putem observa cum orice organizație se confruntă zilnic cu noi provocări, trebuie să facă față unor probleme noi, să ia decizii care asigură dezvoltarea sau precipită declinul acesteia.

Relațiile publice se dovedesc un instrument original și eficace pentru a răspunde acestor provocări. Ele pot ajuta la rezolvarea unor probleme, lansarea unei idei, creșterea cifrei de afaceri, refacerea imaginii publice sau crearea unui climat favorabil organizației. Mai pot ajuta la determinarea oamenilor de a-și schimba comportamentul, la traversarea unei crize sau chiar la evitarea unei catastrofe.de aici reiese și scopul relațiilor publice, acela de a construi și menține bune relații cu toate categoriile de public cu care vin în contact.

Fie că este vorba de o companie multinaţională sau de o organizaţie mică, folosirea unui plan de campanie poate aduce rezultate benefice, ajutându-le să-şi prezinte public punctul de vedere, să lupte împotriva unui adversar sau a unei organizaţii concurente.

Campania de relaţii publice reprezintă totalitatea operaţiilor coordonate de comunicare, derulate într-o perioadă de timp determinată, într-un anumit areal, pentru îndeplinirea unor scopuri şi obiective ale organizaţiilor în raport cu anumite ţinte ale comunicării.

În acest proiect, mi-am propus să realizez o campanie de relații publice, într-o situație de criză de imagine a unei companii multinaționale, pe care o voi prezenta ulterior. Cu alte cuvinte, ceea ce susţinem este faptul că imaginea, este necondiţionat implicată în credinţe, atitudini, opinii, cunoştinţe, comportament. În atare condiţii, dacă premiza invocată este corectă, vom putea - prin intermediul campaniiei de relaţii publice – să ne concentrăm asupra reprezentărilor oamenilor (ţintelor), în condiţii de PR în sensul consolidării sau modificării acestora, pentru a determina schimbări de atitudine, comportament, opinie etc.

Planul campaniei de relaţii publice este instrumentul ce face legătura între organizaţie şi publicul acesteia. El este primul care are ca misiune să se adreseze exteriorului organizaţiei, celelalte servind la punerea în practică a marilor orientări ale organizaţiei, la definirea şi fabricarea produselor sale, produse care trebuie să fie şi vândute. Planul campaniei de relaţii publice este deci, interfaţa dintre activităţile interne ale organizaţiei şi publicul său. El va propune acţiuni concrete ce trebuie realizate pentru atingerea obiectivelor, printr-o succesiune ordonată de operaţiuni efectuate pentru găsirea soluţiilor de comunicare în funcţie de preocupările organizaţiei; începe cu o analiză şi continuă cu un studiu, o planificare, o fază de execuţie şi una de control.

Compania Orange – prezentare generală

Orange este liderul pieței de telecomunicații mobile din România, cu 10,995,000 de clienți, la finalul lui 2009. Orange România face parte din Grupul France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicații din lume, cu peste 193 de milioane de clienți, pe cinci continente. La sfârșitul lunii decembrie 2009, Orange România avea venituri de 1,055 miliarde de euro.

Promisiunea brandului Orange este aceea de a crea un viitor mai bun și de a oferi o experiență de comunicare cât mai simplă și mai intuitivă. În practică, acest lucru s-a tradus printr-o serie de inovații și investiții în dezvoltarea rețelei, care le-au oferit celor 2,7 de clienți broadband din România, servicii care să le transforme telefonul într-un terminal cu multiple aplicații și servicii mobile, accesibile printr-o simplă apăsare de buton.

Astfel, compania a lansat în 2004 tehnologia EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution), o premieră pentru România, sud-estul Europei și pentru Grupul France Telecom. În prezent, rețeaua EDGE are acoperire națională.

În 2006, Orange România a lansat serviciile 3G. În anul următor și-a dezvoltat rețeaua de bandă largă și a lansat tehnologia 3G+, disponibilă în aproximativ 800 de localități. Pentru a îmbunătăți experiența de utilizare a serviciilor de date mobile, a lansat o nouă tehnologie, HSUPA (High Speed Uplink Packet Access), care oferă viteze mărite de încărcare (uplink) a datelor, de până la 1,46 Mbps.

Compania își propune să investească în continuare în dezvoltarea rețelei, a unor noi tehnologii, produse și servicii care să vină în întâmpinarea nevoilor de comunicare ale clienților.

Prin facilitățile de comunicare pe care le oferă, Orange apropie peste 50 de milioane de oameni pe care îi despart distanțe, care vorbesc limbi diferite și au moduri de viață diferite. Orange este prezent în Marea Britanie, Franța, Israel, Hong Kong, Elveția, Australia și România pentru ai ajuta pe oameni să comunice așa cum simt, să privească cu deschidere și optimism spre viitor.

Creativitatea, îndrăzneala, dinamismul, deschiderea, grija pentru detalii, consecvența definesc Orange în tot ce face.

Orange înseamnă schimbarea tiparelor și dezvoltarea continuă pentru a oferi servicii de calitate, inovație și transparență.

Fisiere in arhiva (3):

  • Comunicare in Situatii de Criza - Orange Romania
    • BIBLIOGRAFIE.doc
    • Comunicare in Situatii de Criza - Orange Romania.doc
    • CUPRINS.doc

Alte informatii

Master Marketing si Comunicare in Afaceri, FEAA, Iasi, Anul 1