Comunicarea Comerciala in Societatea RBS-Bank

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Comunicarea Comerciala in Societatea RBS-Bank.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Petran Florica

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

Cap I: Prezentarea Firmei RBS-ABN România
Cap II: Comunicarea comercială
Cap III: Comunicarea scrisă
Cap IV: Comunicarea verbală si nonverbală în cadrul societătii RBS-ABN
Concluzii
Bibliografie

Extras din document

Cap I: Prezentarea Firmei RBS-ABN România

Numele celei mai mari grupari bancare olandeze provine din prescurtarea numelor celor doua banci unite : Amsterdam Bank si Rotterdam Bank.In urma fuziunii celor doua din 1964, ia nastere AMRO Bank. Motivul principal al uniunii a fost diversificarea pietei financiare, pe care pana atunci actionau individual.Intre anii ’60 – ’70, banca a cunoscut o dezvoltare uriasa pe sectorul de retail; totusi, la fel ca si alte banci din acea perioada.

In martie 1990, AMRO Bank si ABN s-au unit sub numele de ABN AMRO Holding N.V.; iar din septembrie 1991, cand fuziunea a fost completa, au inceput sa opereze sub noul nume de ABN AMRO Bank cu sediul la Amsterdam. ABN AMRO Bank (Romania) S.A., o sucursala detinuta integral de catre ABN AMRO Bank N.V., si-a început activitatea în luna noiembrie a anului 1995.

Pâna în prezent, ABN AMRO Bank Romania si-a consolidat reputatia de institutie bancara ce stabileste relatii de afaceri serioase, având ca parteneri corporatii multinationale, companii internationale de marime medie care desfasoara diferite activitati de comert exterior cu Romania, cu firmele locale - în special cele cu potential de crestere, si cu companiile mixte. ABN AMRO Bank Romania si-a propus sa dezvolte in continuare aceste relatii de afaceri, pe masura ce piata romaneasca evolueaza. Situată pe poziţia 10 în Europa şi pe poziţia 16 în lume în clasamentul băncilor după total active, ABN AMRO are peste 3.000 de sucursale în peste 60 de ţări, aproximativ 110.000 angajaţi şi o valoare totală a activelor de 986 miliarde EUR (la data de 30 iunie 2006); in Romania avand deocamdata doar 21 de filiale in 15 judete, cu un numar de aproximativ 900 angajati. Si totusi, activitatea pe piata romaneasca a fost una de succes, filialele din Romania inregistrand tranzactii in sume importante( 525 mil EUR in 2006 cu Banca Mondiala; 500 mil EUR in 2005 cu BCR etc) si primind, de asemenea, o multime de premii (Superbrand 2006; Cea mai buna institutie financiara de credit 2006; Cea mai buna banca internationala in Romania 2003 etc)

ABN AMRO România şi-a început operaţiunile în 1995 şi a avut un istoric impresionant în ceea ce priveşte relaţiile de afaceri cu corporaţii multinaţionale, companii internaţionale care derulează afaceri în România, precum şi companii de pe piaţa locală, în special cele cu potenţial de export şi dezvoltare. Obiectivul băncii noastre a fost acela de a construi aceste relaţii pe măsură ce s-a dezvoltat odată cu creşterea pieţei româneşti. Începând din 2004, am început să oferim produse şi servicii şi pentru consumatorii persoane fizice. Gama noastră de produse în continuă diversificare include conturi curente, carduri de debit şi credit, facilităţi de overdraft, credite ipotecare, credite personale cu ipotecă, credite pentru uz personal, planuri de economii. În cei aproape 14 ani de existenţă în România, banca şi-a construit o reputaţie solidă de partener profesionist şi de încredere, lider în ceea ce priveşte inovaţia de produs şi calitatea serviciilor.

În prezent desfăşurăm operaţiuni în Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Ploieşti, Constanţa, Arad, Sibiu, Piteşti, Craiova, Oradea, Bacău, Galaţi, Iaşi şi Târgu-Mureş. Cunoştinţele noastre cu privire la dinamica sectorului bancar, combinate cu o prezenţă locală puternică, ne plasează într-o poziţie ideală pentru a oferi consultanţă de specialitate clienţilor şi servicii bancare de nivel superi

La sfârşitul anului 2007, RBS a condus cu succes oferta consorţiului pentru achiziţionarea ABN AMRO. Prin această tranzacţie şi de asemenea beneficiind de relaţiile noastre deja existente cu companii, instituţii financiare şi publice din Europa, America de Nord şi zona Asia Pacific, ne vom extinde prezenţa în mai mult de 50 de ţări, reuşind să răspundem nevoilor dumneavoastră, oriunde v-aţi afla. Integrarea ne va aduce creşteri considerabile în ceea ce priveşte capitalul, consultanţa financiară oferită clienţilor persoane juridice, prezenţa pe pieţele în dezvoltare, tranzacţiile bancare (gestionarea capitalului de lucru şi finanţarea ciclului comercial).

Diviziile de business ale RBS furnizează o gamă integrată de servicii financiare, de trezorerie, asigurări şi adiministrare a activelor adresate atât persoanelor fizice cât şi celor juridice. Printre mărcile grupului se numără RBS, NatWest, Ulster Bank, Coutts, Citizens şi multe alte nume cunoscute în lumea companiilor care furnizează servicii financiare. RBS are 170.000 de angajaţi, iar profitul său operaţional în 2007 a fost de 10,3 miliarde lire sterline.

Cap II: Comunicarea comercială

Comunicarea verbală

Întrucât fără comunicare nu există negociere, aceasta constituind prin ea însăşi un proces de comunicare în ambele sensuri, un sistem informaţional adecvat este o condiţie esenţială în reuşita negocierilor, atât în pregătirea acestora, cât mai ales în desfăşurarea lor.

În orice negociere există două canale de informaţii:

- unul direct, care constă în informaţii schimbate la masa tratativelor

- unul indirect, prin care se obţin informaţii neoficiale, pe căi laterale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicarea Comerciala in Societatea RBS-Bank.doc

Alte informatii

Universitatea „Creştină Dimitrie Cantemir” Facultatea de Management Turistic şi Comercial