Comunicarea cu superiorii - cum cerem o mărire de salariu

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2602
Mărime: 14.18KB (arhivat)
Publicat de: Mirona Florea
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Catalina Brandusoiu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE BUCURESTI FACULTATEA DE COMERT

Cuprins

  1. Rezumat pag 3
  2. Introducere pag 4
  3. Capitolul I. Descrierea situatiilor pag 5
  4. Capitolul II. Analiza factorilor de influenta pag 6
  5. Capitolul III. Alternative de actiune pag 6
  6. Concluzii pag 7
  7. Recomandari pag 7
  8. Bibliografie

Extras din proiect

Rezumat

De cand economia a adoptat un trend descendent, angajatii se considera norocosi sa aiba un loc de munca. Nemultumirile legate de colegii enervanti sau de sedintele plictisitoare sunt acum urmate de “Macar am un job de care sa ma pot plange”. Acest sentiment nu este departe de adevar, insa ii si determina pe angajati sa fie vulnerabili conditiilor nefavorabile de munca, pentru ca nu vor sa para a fi nerecunoscatori. Poate ca influenta cea mai mare in climatul economic actual o are teama de a nu fi concediati.

O ambitie frecventa la locul de munca este sa castigi mai multi bani sau, cel putin, sa fii platit cum se cuvine pentru o munca bine facuta. Discutiile despre salariu sunt intotdeauna delicate, iar acum sunt si mai dificile, avand in vedere rata mare de somaj pe care nu putem sa o ignoram. Acest lucru nu ar trebui sa te impiedice sa ceri o marire de salariu.

Marirea de salariu si promovarea sunt doua dintre cele mai cautate si dorite recompense pentru angajati. Fiecare dintre noi isi doreste o marire de salariu, insa de cele mai multe ori uitam sa luam in considerare toate aspectele care pot conduce la indeplinirea dorintei noastre. Asadar, inainte sa ceri o crestere salariala, analizeaza-ti activitatea si vezi daca meriti o marire de salariu, ori daca compania in care activezi iti poate oferi bani in plus. Daca raspunsul la aceste intrebari este da, cauta momentul si metodele pentru a cere marirea de salariu. Nu uita insa ca in tot acest proces sa fii foarte atent.

Introducere

Persuasiunea este o forma de influenta sociala prin care oamenii sunt convinsi sa adopte un anumit tip de gandire sau o anumita atitudine prin intermediul unor tehnici de natura rationala sau afectiva.

A gasi metodele potrivite pentru a fi persuasiv este una din insusirile retoricii, dar si ale oratoriei. Pentru a observa mai bine tipurile de persuasiune pe care le putem intalni, sa luam in calcul cele 3 elemente de baza:

Ethos se refera la credibilitatea vorbitorului si la capacitatea de a convinge pe baza reputatiei. Un vorbitor care dobandeste usor credibilitate din partea publicului are sanse mai mari de a fi ascultat cu atentie si astfel de a convinge. A determina o atitudine deschisa si chiar increzatoare din partea publicului poate chiar compensa anumite carente in exprimarea unor rationamente.

Logos se refera la persuasiunea care decurge din abordarea logica si argumentata a discutiei. Rationamente, dovezi, demonstratii stiintifice, explicatii, toate sunt intentionate sa modifice conceptia publicului despre un anumit subiect, si mai departe sa influenteze si convingerile si atitudinile. Claritatea firului gandirii si varietatea tipurilor de rationamente si dovezi sunt esentiale.

Pathos face apel la emotiile ascultatorului si se axeaza pe determinarea unor reactii la nivel afectiv. Tot ce tine de sfera creativa si sentimentala actioneaza asupra atitudinii in primul rand cu ajutorul afectelor si mai putin sau chiar deloc cu ajutorul ratiunii. Pentru un debater apelul la emotiile publicului poate fi deopotriva salvator in anumite momente, dar si o alegere total neinspirata in alte momente.

In raportul prezent vom identifica trei situatii in care angajati ai anumitor firme cer o marire de salariu si vom analiza contextul in care se desfasoara acestea, incercand sa evidentiem plusurile si minusurile descoperite, cu sugestii de imbunatatire.

Raportul cuprinde trei capitole, in care vom detalia cele de mai sus:

* Capitolul I. Descrierea situatiilor

* Capitolul II. Analiza factorilor de influenta

* Capitolul III. Alternative de actiune

Preview document

Comunicarea cu superiorii - cum cerem o mărire de salariu - Pagina 1
Comunicarea cu superiorii - cum cerem o mărire de salariu - Pagina 2
Comunicarea cu superiorii - cum cerem o mărire de salariu - Pagina 3
Comunicarea cu superiorii - cum cerem o mărire de salariu - Pagina 4
Comunicarea cu superiorii - cum cerem o mărire de salariu - Pagina 5
Comunicarea cu superiorii - cum cerem o mărire de salariu - Pagina 6
Comunicarea cu superiorii - cum cerem o mărire de salariu - Pagina 7
Comunicarea cu superiorii - cum cerem o mărire de salariu - Pagina 8
Comunicarea cu superiorii - cum cerem o mărire de salariu - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Comunicarea cu Superiorii - Cum Cerem o Marire de Salariu.doc

Ai nevoie de altceva?