Comunicarea Interpersonala - Conflictul

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Comunicarea Interpersonala - Conflictul.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 22 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf. Univ. Dr. Ilie Rotariu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

1.Introducere
2.Tipuri de conflict
3.Sursele aparitiei unui conflict
4.Consecinte negative/pozitive
5.Atitudini si strategii adoptate in confruntarea cu situatia conflictuala.
6 Tipuri de persoane dificile
7 Sfaturi utile in abordarea unui conflict
8.Bibliografie

Extras din document

Comunicarea si eficienta ei depind de multe ori de capacitatea si disponibilitatea interlocutorilor de a percepe si interpreta in mod corect schimbul de mesaje. De multe ori insa, apar o serie de bariere care incetinesc sau stopeaza procesul comunicarii, moment in care poate aparea conflictul. Lucrarea de fata reprezinta o incursiune teoretica in domeniul conflictului, prezentand tipuri de conflicte, modul in care acestea pot aparea, dar si modul in care ele pot fi solutionate cu succes. Totodata, lucrarea pune accent pe ideea ca aparitia conflictului nu este cu necesitate un aspect negativ, ci dimpotriva, conflictul reprezinta o parte integranta a relatiilor interumane, reprezentand de multe ori un factor de progres.

Interactiunile umane ar fi imposibile fara transmiterea si receptarea de mesaje. „Relatiile umane pot fi definite ca interactiuni comunicationale, derulate in plan social amplu, care, la randul sau ar fi de neconceput in absenta proceselor de comunicare.” In consecinta putem sustine ca procesul de comunicare reprezinta una din conditiile indispensabile pentru functionarea si organizarea societatii.

Comunicarea interpersonala nu este insa niciodata lipsita de evenimente, iar conflictul, fie el de proportii mai mari sau mai mici este unul dintre cele mai frecvente. Diferentele individuale, care il fac pe fiecare dintre noi unic, pot deveni sursa unor potentiale conflicte cu semenii nostri. Constatam o familiarizare cu problematica dezacordurilor, a conflictelor. Cu totii am acceptat existenta conflictului in viata cotidiana, recurgand de multe ori la el ca la o solutie pentru anumite probleme cu care ne confruntam.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicarea Interpersonala - Conflictul.ppt