Comunicarea la Nivelul Administratiei Publice Locale

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Comunicarea la Nivelul Administratiei Publice Locale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Comunicare, Stiinta Administratiei

Cuprins

1.NOTIUNI GENERALE 4
2.COMUNICAREA IN INSTITUTII PUBLICE LOCALE 5
3. COMUNICAREA INSTITUTIILOR PUBLICE CU CETATENII 8
4.COMUNICAREA INTRE FUNCTIONARUL PUBLIC SI CETATEAN 12

Extras din document

1. Notiuni generale

In Romania, organizarea si functionarea administratiei publice locale este reglementata in principal prin Legea Nr. 215/2001 modificate in februarie 2007 a administratiei publice locale si Legea Nr. 67/2004 privind alegerea autoritatilor administratiei publice.

Confrom Legii 215/2001 art. 2 alin.1 administratia publica in unitatile administrative teritoriale se organizeaza si functioneaza in temeiul principiilor descentralizarii, autonomiei locale, deconcentrarii serviciilor publice, eligibilitatii.

Autoritatile administratiei publice prin care se realizeaza autonomia locala in commune, orase si municipii sunt consiliile locale, comunale, orasenesti si municipale, ca autoritati deliberative si primarii, ca autoritati executive. Consiliile locale si primarii se aleg in conditiile prevazute de Legea Nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor publice locale.

Alesii locali sunt primarul, consilierii locali si consilierii judeteni. In asigurarea liberului exercitiu al mandatului lor, acestia indeplinesc o functie de autoritate publica, beneficiind de dispozitiile legii penale cu privire la persoanele care indeplinesc o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat.

Consiliul local are initiative si hotaraste, in conditiile legii, in toate problemele de interes local, cu exceptia celor care sunt date prin lege in competenta altor autoritati ale administratiei publice locale sau centrale.

Primarul orasului, conducatorul Administratiei Publice Locale, raspunde in fata Consiliului Local de buna functionare a acesteia si reprezinta orasul in relatiile cu persoanele fizice sau juridice din tara si strainatate, precum si in justitie, in conformitate cu prevederile Legii nr.215/2001 privind administratia publica locala.

Comunicarea este un process interpersonal de transmitere si receptie de simboluri care au intelesuri atasate. Comunicarea publica se refera atat la schimbul si impartasirea de informatii de utilitate publica, cat si mentinerea liantului social.

2. Comunicarea in institutii publice locale

Comunicarea in institutii este un process bilateral ce presupune atat transmiterea ordinelor, informatiilor si sfaturilor la un centru de decizii, cat si transmiterea deciziilor luate de la acest centru in alte parti ale institutiei.

Canalele de comunicare in institutiile publice pot fi de doua feluri: formale si informale.

Prin canalele formale se transmit fluxurile informationale oficiale. In acest caz comunicarea poate fi de mai multe tipuri:

- Comunicarea verticala descendenta se manifesta de la manageri spre subordonati si se concretizeaza prin decizii, instructiuni, proceduri, memorii oficiale, reglementari interne, norme, rapoarte etc.

Figura nr. 1: Comunicarea verticala descendenta

- Comunicarea verticala ascendenta se stabileste intre conducere si subordonati, fiind caracterizata de fluxuri de informatii orientate de jos in sus, fiind astfel furnizate informatii pentru control si fundamentarea deciziilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicarea la Nivelul Administratiei Publice Locale.doc

Alte informatii

Universitatea “Dunarea De Jos” Galati Facultatea de Stiinte Juridice, Sociale si Politice Specializarea : Administratie Publica Disciplina : Comunicare in Administratie publica