Comunicarea si Comportamentul in Societate

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Comunicarea si Comportamentul in Societate.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 78 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Remus Grigorescu, Marius Gust

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

INTRODUCERE

Interactiunile umane ar fi imposibile fara transmiterea si receptarea de mesaje, deci fara comunicare, în acest sens, relatiile umane pot fi definite ca interactiuni comunicationale, derulate în planul social amplu care, la rândul sau, ar fi de neconceput în absenta proceselor de comunicare. Ca esenta a legaturilor umane, comunicarea reprezinta ansamblul proceselor fizice si psihice prin care se efectueaza operatia de punere în relatie cu una sau mai multe persoane în vederea atingerii unor anumite obiective.

Una din caracteristicile esentiale ale comunicarii din lumea moderna este faptul ca ea are loc la o scara tot mai globala. Mesajele sunt transmise la mari distante în mod relativ usor, astfel încât indivizii sa aiba acces la informatia si la comunicarea provenite din surse îndepartate. Mai mult, odata cu decuplarea spatiului de timp adusa de mijloacele de comunicare electronice, accesul la mesajele care provin din surse departate spatial poate fi instantaneu sau virtual instantaneu.

De asemenea, comunicarea influenteaza si afecteaza comportamentul persoanelor în afacerile pe care le deruleaza. Politetea poate fi comparata cu o cheie de aur care deschide toate portile dar, în acelasi timp, trebuie avut în vedere faptul ca excesul de ceremonie este deseori la fel de prost cotat ca si lipsa de politete. Este necesara dozarea vorbirii, prin evitarea extremelor, si anume: prezentarea propriei probleme ca un monolog (agresând din punct de vedere psihologic partenerul) sau intrarea într-o asa zisa mutenie care poate determina întreruperea negocierii afacerii. Tacerea în fata unui partener care-si manifesta agresivitatea prin formularea unui ultimatum poate sa duca la o pozitie mai rezonabila din partea acestuia, sa faca concesii. Tacerea poate fi deci un procedeu de actiune fie pentru a crea un moment de criza, fie de a iesi dintr-un asemenea moment.

În ceea ce priveste comunicarea verbala, aceasta are un rol primordial atât din punctul de vedere al segmentului de negociere pe care îl ocupa: etapa de selectare, tratativele propriu-zise, perioada de redactare a clauzelor contractuale, cea de derulare, activitatea post-negociere, cât si din punctul de vedere al continutului, elementele esentiale ce fac obiectul negocierilor stabilindu-se prin dialog direct. In procesul negocierii, comunicarea trebuie sa tina seama de valorile civilizatiei, de factorii economici, politici, naturali, religiosi, specifici, precum si de particularitatile individuale ale negociatorilor.

Totodata, în vederea transmiterii unui mesaj complet, limbajul verbal se uneste cu cel nonverbal, fapt ce determina aparitia a numeroase exigente ce încep de la tinuta vestimentara, un element important „al primei impresii”, a modului de a privi si de a te purta cu persoana ta. Pozitia corpului este, de asemenea, esentiala în educarea si formarea unei frumoase tinute si nu trebuie omis ca cele mai mici detalii pot fi studiate si observate de persoana cu care avem o întrevedere. Putini sunt oamenii care au înnascut darul de a merge, de a sta frumos, de a se misca. Nu este nimic deosebit sa aflam ca printre probele de admitere în diplomatie figureaza si mersul pe jos ori asezatul pe scaun. Un proverb românesc spune: “Deprinderea firii se face departe de cele rele, ca sa nu te înveti cu ele”, întreaga noastra atitudine, restrictiile în comportarea cu cei ce ne înconjoara si venim în contact, mimica, zâmbetul, într-un cuvânt modul nostru de a fi, de a raspunde la cele mai elementare cerinte arata ce fel de oameni suntem. Viata dovedeste ca o educatie buna si sanatoasa, precum si capacitatea de a te comporta cu oamenii asigura o mare parte din succes.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicarea si Comportamentul in Societate.doc

Alte informatii

A fost prezentat la Facultatea Constantin Brancoveanu, Rm. Valcea, fiind un proiect reusit si foarte bine pus la punct, profesorii au fost multumiti de acest proiect, i s-a acordat nota 9, fiind al doilea dintre cele mai bune proiecte din acea grupa.