Copiatul in Facultati

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Copiatul in Facultati.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 4 fisiere doc, pdf de 31 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

Metode de fraudare
Clasificarea metodelor de fraudare
Exemplar chestionar
Rezultate grafice chestionar
Rezultate complete studenţi
Interpretare chestionar
Bibliografie

Extras din document

Metode de copiat

Sesiunea de examene este aproape să înceapă, iar după cum deja ştim majoritatea studenţilor nu-şi fac griji mari că nu vor trece examenele, indiferent cât de ridicat sau scăzut este nivelul lor de pregătire. Speranţele tinerilor de a evita restanţele se leagă de o gamă largă de metode pentru copiat.

Putem spune că fenomenul de fraudare în facultăţi există, pentru că cel mai probabil fiecare dintre noi am copiat măcar o dată când am fost studenţi sau am auzit de alţii care au copiat, am auzit de metode de copiat, am văzut pe ceilalţi din jur că au co-piat, am auzit îndemne de la profesori : ,, să nu copiati”, am auzit profesori care au copiat şi ei, am auzit de metode anti-copiat, am citit mărturii în ziare şi pe internet a unor persoane care au copiat sau chiar cunoaştem din surse sigure (ziare şi declaraţii) unii profesori care lasă intenţionat studenţii cu cărti sau cursuri la examene.

Trăim într-o lume în care computerul şi internetul au un rol important pentru omenire. Cu ajutorul internetului putem face un exercitiu simplu şi anume să căutăm pe cunoscutul motor de căutare ,, Google “ următorarea sintagma : metode de copiat; şi vom constata imediat că există peste 60 de mii de rezultate pentru acest subiect.

Tot cu ajutorul internetului putem găsi mărturiile unor elevi care copiaza şi îşi etalează metodele lor de copiat, reuşind astfel să putem prezenta principalele metode de copiat.

Prezentarea principalelor metodelor de copiat dupa spusele studenţilor (gasite pe interneti) :

Trasul cu ochiul

Această metoda probabil este cea mai întalnită în sălile de examen.

,, Mereu trag cu ochiul la colegul de lângă mine, niciodată nu ştii ce poţi copia de la el sau de la ce îţi poate veni inspiraţia. “ o studentă .

Fituicile

,, Copiuţa din mânecă, o metodă clasică, dar înca des utilizată. “Trebuie să ai dexteritate. Eu folosesc această metodă din şcoala generală şi nu am avut probleme. Glumind, pot spune că este un fel de magie”, student in anul III, la Facultatea de Jurnalism.”

,, Dacă nu esti dispus să depui atât efort doar pentru un simplu examen, mai ai câteva optiuni `clasice`: fituicile. Scrise în Word, copiuţele sunt apoi printate, lipite, făcute rolă şi legate cu un elastic. La test nu trebuie decât să derulezi până ajungi la subiectul tău. O altă metodă este scanarea textului din cursuri/cărti şi apoi transformat în fiţuici. O. Se poate ţine în palmă şi ascunsă în mânecă sau sub cureaua ceasului când simţi apropierea pericolului`. “ student anul 2, Informatică.

De astfel există şi un site specializat pentru fiţuici unde cursurile şi alte informaţii pot fi căutate în funcţie de materia dorită.

http://www.fituica.com/copiute_fituici/

Prin semne ( în special la examenele grile )

,,Când ai un examen grilă lucrurile sunt şi mai simple. O discuţie între colegi înainte de test în care stabilişi regulile şi treaba e rezolvată. Nu e nevoie decât să ridici 1, 2, 3 sau 4 degete în functie de varianta corectă (1=A, 2 =B s.a.m.d.). “

Telefonul mobil este utilizat de foarte mulţi studenţi pentru a copia la examene.

Aparatul trebuie însă ascuns şi soneria oprită. Studenţii susţin că tehnologia este de partea lor, dar mulţi profesori sunt la curent cu ultimele noutăţi în domeniu. “Acum, cu Iphone-urile poţi stoca mai multă informaţie. Din nefericire, profesorii sunt cu ochii în patru după telefoane. Totuşi, dacă sunt mulţi studenţi în sală, este imposibil să-i supravegheze pe toţi”, student în anul III, la Facultatea de Arhitectură.

Handsfree-ul

,,Kiturile hands-free pot fi utilizate cu succes în timpul examenelor, trebuie doar să ai un prieten care să-ţi dicteze subiectele. Această metodă avantajează, de regulă, fetele, deoarece căştile pot fi ascunse cu ajutorul părului. Această metodă este deja una clasică pentru studenţi. “ student anul 2 , Facultatea de Psihologie .

,, Fie îl ascunzi într-un ceas care ajunge în dreptul urechii atunci când îţi sprijini capul în încercarea de a gândi `profund` problema, fie îl maschezi în gulerul de la bluză. Sau poţi alege varianta updatată `microhandsfree prin bluetooth` care se pune în ureche, pe timpan. Un pic riscantă din punct de vedere medical (poţi rămâne cu acel cip în ureche), dar mai sigură la examene, metoda funcţionează numai dacă ai şi un prieten binevoitor care să îşi dedice 2 ore din timpul său pentru a-ţi dicta răspunsurile.”

Cărţi sau cursuri

,, Totul depinde de poziţia profesorului. Noi copiam atunci când el era întors cu spatele sau când se uita după ciori pe geam . Atunci scoteam caietele sau cărţiile şi nu apuca să vadă.”

Pix cu ultraviolete

Pixul este prevăzut cu pastă incoloră (invizibila ochiului uman), iar în capătul superior este prevăzut cu un led cu ultraviolete. Cu acest pix, orice scrii devine vizibil doar cu ajutorul ultravioletelor din capătul superior, în rest, rămânând invizibil ochiului uman, precum şi luminii solare sau a becului. Cu ajutorul acestei paste, poţi scrie pe orice tip de hârtie(ex: tip Xerox, coli de caiet, carnet, hârtie de orice culoare, carton de ambalaj, carton lucios alb) şi aproape pe orice tip de material(ex:lemn, plastic,) excepţie făcând materialele din sticlă.

Sticla de suc

Cum se face? Dezlipeşti eticheta de pe sticlă, o scanezi şi în locul unde sunt scrise ingredientele, aportul nutriţional şi alte informaţii introduci propriul conţinut, mai exact copiutele tale (se poate prelucra în paint, word, photoshop . . . tu alegi). Apoi se printează noua creaţie şi se lipeste înapoi pe sticlă. La examene nu trebuie decât să priveşti intens spre sticla ta de suc. Imaginează-ţi câte informaţii valoroase încap pe o sticlă de 2 litri! ”

Textul notat pe interiorul tricoului

,,Am folosit această metodă şi nu am fost prins. Cred că o s-o utilizez şi anul acesta. Chiar dacă profesorii o să observe că te uiţi pe sub bancă, o să creadă că ascunzi foi. O să fi ridicat de pe scaun, dar nu vor găsi nimic, nici în pupitru şi nici în buzunarele tale”, student in anul IV, în cadrul Politehnicii.”

Cerutul la baie- unde se reciteşte puîin din cursuri.

Ceas cu display – se pune pe acesta fişiere text sau fotografii.

Mită

Prestări servicii

Fisiere in arhiva (4):

  • chestionar copiat format word.doc
  • Copiatul in Facultati.doc
  • Grafice.doc
  • rezultate complete studenti.pdf

Alte informatii

fraudadarea examenelor