Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 15 fișiere: doc
Pagini : 86 în total
Cuvinte : 13721
Mărime: 8.60MB (arhivat)
Publicat de: Edgar Simion
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Adrian Hazaparu
Acest proiect a presupus crearea "virtuala" a unui produs media, in cazul acesta - site-ul www.funskating.ro. Proiectul a fost realizat pentru disciplina "Comunicare online", in anul al III-lea, semestrul I, specializarea "Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii", din cadrul Univ. "Alexandru Ioan Cuza" Iasi

Extras din proiect

1. Definirea proiectului

Cui mă adresez?

Dintr-un mix de adrenalină, pasiune şi timp liber rezultă ceea ce tinerii din ziua de astăzi numesc funskating. Astfel, site-ul Funskating.ro se adresează atât skateriilor din România cât şi tinerilor care sunt pasionaţi de tot ce înseamnă "viaţa pe două roţi". Cu un dublu click, oricine poate accesa informaţii despre ce înseamnă skating, cum poţi deveni un skatering sau care sunt părerile specialiştilor în domeniu. De asemenea, funskating.ro pune accentul pe mediu şi valorile acestuia. Ingredientele promovate sunt sportul, ecologia şi viaţa cu prioritate. Iar dacă sunt încă tineri care nu s-au decis asupra unui sport atunci skatingul poate fi alegerea perfectă.

Ce vreau de la public?

Odată ce ai apăsat dublu click pe funskating.ro intri în lumea virtuală a skaterilor. Uniţi sub egida aceleaşi pasiuni şi anume skatingul, cei care au accesat siteul se pot înscrie pe forum, accesând astfel ultimile informaţii despre tendinţele de skating, stiluri de "patinat" şi multe alte informaţii din acest sport. De asemenea, membrii forumului pot interacţiona pe diverse subiecte. "Dă-te cu noi!" reprezintă în acelaşi timp sloganul care îndeamnă pe toţi utilizatoriii de site să contribuie la realizarea şi păstrării comunităţii de skateri.

Care sunt valorile pe care le promovăm?

Funskating.ro este un site al valorilor pentru sport, mediu şi educaţie. Atât informaţiile cât şi materialele video şi foto de pe site pun accent pe latura sportivă a skatingului, care reprezintă un stil de viaţa sănătos şi o formă constructivă de a petrece timpul liber. Skatingul ca formulă de sport valorifică pentru fiecare persoană în parte încrederea în forţele proprii, curajul, mobilitatea şi creativitatea. În acelaşi timp, obiectivul site-ului este de a promova skatingul în măsura în care acesta să devină un sport olimpic.

Ce conţinut putem asigura pentru site?

Pe funskating.ro găseşti orice ai nevoie în materie de skating:

- Unde poţi merge pentru a-ţi cumpăra cea mai tare placă din oraş?

- Unde poţi apela atunci când ai o problemă cu echipamentul?

- Când au loc întânirile dar şi compeţiile?

- Care sunt ultimele tendinţe în pictura de tablă sau grafiti?

- Ce norme de siguranţă trebuie luate pentru ca acest sport să nu reprezinte un pericol pentru viaţa ta?

- Interviuri cu "meseriaşi" breslei dar şi cu cei mai tineri dintre skateri!

- Fotoreportaje şi imagini video de la competiţii naţionale şi internaţionale!

- Trucuri pentru mişcări de nota zece!

Este nevoie de site?

Lipsa unui suport de informaţii pentru skaterii din România, face ca necesitatea acestui site să fie una importantă. Astfel, mediul online reprezintă oportunitatea ideală pentru susţinerea şi informarea skateriilor din România.

2. Analiza site-urilor concurente

Pentru această temă, am ales să analizăm două dintre cele mai importante site-uri de profil din străinătate (http://skate.ea.com/home.action; http://www.skateboard.com), dar şi unul dintre puţinele site-uri naţionale destinate comunităţii skaterilor din România (http://www.skateboard.ro).

http://www.skateboard.com

www.skateboard.com colaborează cu postul de televiziune “GrindTV”. Cu motto-ul “GrindTV şi skateboard devin unul singur”, site-ul îşi propune să fie o ramificaţie a brandului de televiziune care promovează şi alte tipuri de sport precum: motocross, surfing, snowboard, ski şi biciclism montan.

www.skateboard.com este un site despre skate şi exclusiv pentru skateri. Astfel, foloseste un limbaj de “argouri” înţelese doar de către cunoscătorii şi consumatorii acestui sport. Site-ul îşi propune să devină “a state of skate”, o comunitate online de profesionişti şi începători ai acestui sport.

Cu foarte puţin text, dar cu multă imagine, site-ul mizează pe efectul vizual al culorii. Peste 80% din conţinutul site-ului este alcătuit din fotografii şi imagini video. “Frontiscpiciul” site-ului apelează la un contrast de culori: alb pe negru, în timp ce literele par ar fi rupte din bucăţi de lemn, elemente de “skateboard”. Site-ul are un design modern şi tineresc, iar fotografiile care surprind skateri “zburând” şi table suspendate în aer îi conferă site-ului dinamicitate. Totodată, imaginile de pe prima pagină care rulează prin circulaţie şi se schimbă la fiecare cinci secunde îi conferă site-ului un aspect jucăuş, mereu în mişcare.

Site-ul vine să prezinte în egală măsura părţile frumoase şi pericolele pe care le presupune această “mişcare pe două roţi”. Rubrica ”How to skate” te învaţă cum să obţii performanţa, dar şi eleganţa mişcărilor. Pentru skateri “plonjările” nu trebuie să fie doar corecte din punct de vedere tehnic, dar şi frumoase şi originale în acelaşi timp.

www.skateboard.com găzduieşte bloggeri cu notorietate în lumea skating-ului. Astfel, la rubrica “BLOGS” “meseriaşii” acestui sport vin să-şi prezinte impresiile şi părerile despre concursurile de skate din întreaga lume.

Rubrica “SHOP” vine în ajutor cu informaţii despre unde pot fi procurate echipamente de skate, însă oferă o gamă foarte redusă de produse, site-ul colaborând doar cu magazinul “Skatepark of Tampa”, acesta fiind singura publicitate care apare pe site.

Navigarea pe site este mai simplă decât pe o barcă. Astfel, rubricile din partea de sus a paginii au rolul de ghid în „călătoria” pe site, iar prima pagina arată ca o galerie de fotografii şi imagini video care pot fi accesate doar cu un singur click.Întoarcerea la pagina iniţială se efectuează prin accesarea “HOME”.

Unul din punctele slabe ale site-ului www.skateboard.com este lipsa unui conţinut editorial consistent. Se merge pe ideea că “o mişcare surprinsă video poate spune mai mult decât o sută de cuvinte”, astfel încât până şi lecţiile despre deprinderea acestui sport sunt relatate video. Totodată, deoarece site-ul promovează imaginea “GrindTV” şi multe accesări te trimit deseori spre pagina online a instituţiei este dificil de separat conţinutul site-ului în sine.

http://skate.ea.com/home.action

La o primă accesare, skate.ea.com/home.action întruneşte condiţiile necesare pentru care acest site poate fi numit o lume virtuală a skaterilor, atât prin posibilităţile de comunicare deschise, cât şi prin informaţiile la care oferă acces. Însă, la o analiză mai detaliată a site-ului se observă multe dezacorduri şi greşeli pentru un astfel de site.

Interfaţa site-ului este potrivită temei alese, şi anume skatingul, în timp ce cromatica combină culori specifice acestei comunităţi, precum negru şi gri, şi reflectă o lume virtuală a skaterilor. De asemenea, prezenţa fotografiilor şi a imaginilor video conferă dinamica site-ului şi atrage cu succes publicul ţintă.

Pe de altă parte, conţinutul editorial prezentat la rubrica NEWS este adresat unui public extrem de larg, caracterul informaţiilor fiind universal valabil. Astfel, realizatorii site-ului reuşesc să îşi extindă, într-o oarecare măsura, publicul. Însă, paginile acestui site nu oferă o părere a specialiştilor în subiectele abordate (exemplu: tehnicieni dacă este vorba despre construcţia unui skateboard sau a doctorului în cazul accidentelor).

La capitolul interactivitate, skate.ea.com/home.action oferă utilizatorilor posibilitatea de a interacţiona pe forum, blog, twitter şi facebook. Totodată, posibiltatea accesării site-ului în mai multe ţări cu specificul limbajului utilizat (Anglia, Statele Unite ale Americii, Rusia, Italia, Canada, Portugalia, Republica Cehă) şi parteneriatele cu alte asociaţii de skateri sau domenii de interes pentru skateri, duc la creşterea numărului de utilizatori.

Unul din punctele slabe ale site-ului este, de asemenea, publicitatea excesivă cu care este asaltat utilizatorul încă de la deschiderea paginii. Astfel, doar jumătate din prima pagina conţine coloana cu domeniile importante ale site-ului. Totuşi, împărţirea site-ului pe domenii oferă posibilitatea vizitatorului la o navigare cât mai bună şi operativă.

Posibiltăţile pe care le oferă acest site atât în materie de servicii, cât şi în materie de informaţii pot duce la confuzie pe cel care îl accesează deoarece nu face o ierarhie a celor mai bune produse. În acelaşi timp, nu oferă un chestionar din care ar putea să rezulte care este produsul potrivit pentru vizitator.

Preview document

Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 1
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 2
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 3
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 4
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 5
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 6
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 7
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 8
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 9
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 10
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 11
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 12
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 13
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 14
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 15
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 16
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 17
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 18
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 19
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 20
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 21
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 22
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 23
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 24
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 25
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 26
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 27
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 28
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 29
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 30
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 31
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 32
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 33
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 34
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 35
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 36
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 37
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 38
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 39
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 40
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 41
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 42
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 43
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 44
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 45
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 46
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 47
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 48
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 49
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 50
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 51
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 52
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 53
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 54
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 55
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 56
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 57
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 58
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 59
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 60
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 61
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 62
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 63
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 64
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 65
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 66
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 67
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 68
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 69
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 70
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 71
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 72
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 73
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 74
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 75
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 76
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 77
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 78
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 79
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 80
Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro - Pagina 81

Conținut arhivă zip

  • chestionar 1 - 7 anexe completate
    • Chestionar 1 completat 1.doc
    • Chestionar 1 completat 2.doc
    • Chestionar 1 completat 3.doc
    • Chestionar 1 completat 4.doc
    • Chestionar 1 completat 5.doc
    • Chestionar 1 completat 6.doc
    • Chestionar 1 completat 7.doc
  • chestionar 2 - 7 anexe completate
    • Chestionar 2 completat 1.doc
    • Chestionar 2 completat 2.doc
    • Chestionar 2 completat 3.doc
    • Chestionar 2 completat 4.doc
    • Chestionar 2 completat 5.doc
    • Chestionar 2 completat 6.doc
    • Chestionar 2 completat 7.doc
  • Crearea unui Produs Media - Site-ul www.Funskating.Ro.doc

Ai nevoie de altceva?