Ford - o marcă, o legendă

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 5131
Mărime: 22.72KB (arhivat)
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Magdalena Calin
proiectul a fost prezentat la ASe in cadrul cursului de Relatii Publice

Extras din proiect

Henry Ford a transformat modul nostru de viata datorita autovehiculelor practice si accesibile. El a fost inventatorul metodelor de productie moderne in masa care au devenit referinta practicilor industriale in cursul primei jumatati a secolului XX.

Nascut pe 30 iulie 1863 la Springwells, Township, Wayne County in Michigan, era fiul cel mai mare din cei 6 copii ai lui William si Mary Ford, o familie prospera de fermieri. Isi impartea timpul intre scoala si municle agricole. Din frageda pruncie, arata interes pentru mecanica. Astfel ca va deveni un geniu. Astazi, este recunoscut drept una dintre cele mai importante figuri din industrie.

- Invatarea meseriei

In 1875, la 12 ani, Henry isi petrece intregul sau timp liber intr-un mic atelier, echipat chiar de el. El a construit aici primul sau motor cu aburi, la varsta de 15 ani, inainte de a-si parasi casa in 1879 pentru un oras vecin cu Detroit, unde va aprofunda cunostintele de mecanica, revenind uneori acasa pentru a-si ajuta familia la muncile campului.

Va invata timp de 3 ani dupa care se va intoarce la Dearborn. Apoi, isi va dedica timpul repararii motoarelor cu vapori, in diferite ateliere, si intretinerii utilajelor de la ferma tatalui sau. In 1888 se va casatori cu Clara Bryant si isi va intretine familia angajandu-se intr-o otelarie.

In 1891, Ford devine inginer la “Ediso Illuminating Company” din Detroit. Promovarea sa in 1893 ii va oferi timpul si mijloacele mobilizarii atentiei catre experimentarea motoarelor cu combustie interna.

- Cvadriciclul

Experimentele sale cunosc apogeul in 1896 cand a realizat propriul sau vehicul automotor- Cvadriciclul. Primul motor Ford din istorie a fost testat in bucataria familiei Ford. O data cu aceasta tentativa, el a realizat un motor instalat pe un sasiu, echipat cu 4 roti de bicicleta. Astfel a luat nastere prima masina Ford.

- In Solo

In 1899, Henry demisioneaza de la Edison si organizeaza “Detroit Automobile Company”. Un an mai tarziu, compania da faliment. In acest timp, el concepe si construieste mai multe masini de curse.

- Ford Motor Company

Ford Motor Company a fost fondata in 1903. Henry Ford, cu 25,5 % actiuni devine vice presedinte si inginer sef.

Incet, incet la fabrica Ford din bulevardul Mach din Detroit au ajuns sa se construiasca mai multe masini pe zi. Doi sau trei oamnei se ocupau de cate o masina utilizand componente cumparate din afara tarii. Prima masina terminata a fost vanduta in 23 iulie 1903. Henry devine astfel presedinte si proprietar in 1906. Henry Ford si-a indeplinit visul de a produce un automobil la un pret rezonabil, fiabil si eficient datorita modelului T, in 1908. Acest vehicul a deschis o noua epoca. Era usor de condus si de intretinut si se comporta bine pe drumurile grele. Acesta a fost un succes imediat.

- Noua generatie

In 1919, Henry si fiul sau, Edsel, vor recumpara participatiunile actionarilor minoritari si vor deveni singurii proprietari ai companiei. Edsel, care ii va succede tatalui sau ca prim presedinte, va detine aceasta functie pana la moartea sa in 1943.

Preview document

Ford - o marcă, o legendă - Pagina 1
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 2
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 3
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 4
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 5
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 6
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 7
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 8
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 9
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 10
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 11
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 12
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 13
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 14
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 15
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 16
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 17
Ford - o marcă, o legendă - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Ford - O Marca, O Legenda.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Branduri de Succes din România

Foarte tehnic si adaugandu-se la peste o duzina de alte definitii, toate corecte in felul lor, un brand este “asocierea automata, puternica si...

Comparația soluțiilor constructive la autovehicule

REZUMAT: Comparația soluțiilor constructive la autovehicule se realizează în vederea stabilirii avantajelor și dezavantajelor pe care le aprezintă...

Personalitatea mărcii Dacia

Cap I Generalitati În 1966, a început construcţia la Uzina de Automobile Piteşti, la Colibaşi, în judeţul Argeş. După vizita istorică a lui...

Creație în publicitate - publicitatea, sistem cultural-simbolic - capitolul 2

II.1. Expresivitatea publicitara. Imaginea Imaginea publicitara ridica doua probleme principale. Prima: cât de tare seamana reprezentarea...

Ai nevoie de altceva?