Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 15 în total
Cuvinte : 6377
Mărime: 42.79KB (arhivat)
Publicat de: Carmen Păun
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Relu Suciu

Extras din proiect

Despre Dacia

Dacia, marca in jurul careia s-a creat si dezvoltat industria de automobile din Romania, a luat nastere in 1966, la Colibasi, judetul Arges.

Cu ajutorul Renault, Dacia a devenit o marca accesibila pe plan internaţional, recunoscuta prin modernitatea şi accesibilitatea produselor sale.

Dupa 1999, Renault a investit peste 600 de milioane de euro in echipamentele de producţie ale uzinei Dacia de la Piteşti, care astazi respecta cele mai inalte standarde ale uzinelor din cadrul grupului Renault.

Obiectivul pentru 2010 este producerea a 500.000 de autoturisme marca Dacia, dintre care 200.000 in Romania, iar restul in alte centre de producţie din strainatate.

Obiectivul grupului Renault este de a transforma Dacia intr-o marca recunoscuta pe plan internaţional pentru modernitatea şi accesibilitatea produselor sale, Logan fiind prima etapa in construirea unei game complete.

Dacia este moderna, robusta şi accesibila.

Moderna: Dacia este in pas cu timpul, face totul pentru a raspunde aşteptarilor clienţilor sai oferind automobile moderne, care raspund nevoilor de mobilitate ale timpului nostru.

Robusta: Dacia ofera tehnologii moderne şi testate, provenind de la Renault, de concepţie simpla dar nu simplista, rezistente in timp, adaptate condiţiilor dificile şi ale caror costuri de intreţinere şi reparaţie sunt moderate.

Accesibila: Dacia este aproape de clienţi prin densitatea reţelei sale. Ea ofera produse şi servicii auto la un preţ competitiv, cu un raport preţ / prestaţii inedit.

Afirmarea identitaţii de marca Dacia este insoţita de un nou univers vizual care contribuie la afirmarea ambiţiilor şi a personalitaţii marcii. El insoţeşte reinnoirea marcii pornind de la istoria acesteia.

In 2005, Dacia a ajuns pe patru continente, iar Logan pe cinci. Pentru ca peste 90.000 de romani şi peste 30.000 de cetaţeni ai lumii au ales-o, au cumparat-o şi o conduc.

Logan

Cea mai dorita maşina din clasa ei, cu o habitabilitate record şi numeroase dotari standard. O maşina de familie, o maşina pentru prieteni, pe care te poţi baza in viaţa de zi cu zi.

Design: Un stil care exprima inainte de toate robusteţe, Logan se distinge prin aspectul contemporan şi un design interior sobru şi funcţional.

Viaţa la bord: Confortul este cuvantul cheie al interiorului Logan. Totul se traduce prin spaţiu şi perspectiva. Primitor, dar şi funcţional, habitaclul ofera posibilitaţi multiple de depozitare.

Post de conducere :Ambianţa interioara surprinde in mod placut, atat estetic şi ergonomic, cat şi funcţional. Consola centrala este foarte accesibila soferului, acesta putand sa acţioneze cu uşurinţa toate comenzile.

Calitate, robusteţe, fiabilitate :Un raport preţ / prestaţii / habitabilitate fara concurenţa. Logan are calitaţile unei adevarate maşini familiale, fiind o berlina tricorp cu 5 locuri adevarate şi un portbagaj incapator de 510l.

Mediul: Echipata cu un catalizator specific normelor de poluare Euro 4 - pentru versiunile pe benzina şi pentru versiunea Diesel - şi constituita in proporţie de 80% din piese reciclabile, Dacia Logan a fost conceputa cu dorinţa de a respecta mediul inconjurator.

Logan este o berlina familiala si polivalenta, caracterizata printr-o arhitectura care ii confera un stil modern. Liniile bine definite, de la capota pana la partea din spate, dinamizeaza profilul acestei masini. Dimensiunile generoase ii asigura un spatiu interior extrem de incapator, pe bancheta din spate putand lua loc in conditii confortabile chiar si 3 pasageri de talie mare.

Obiective:

• Lansarea reusita a modelului Logan pe toate pietele

• Cucerirea pietelor externe - cea mai importanta provocare pentru Dacia

• Fabricarea Logan la cel mai inalt nivel de calitate si fiabilitate

• Inceperea activitatii centrului de export CKD Logan - (International Logistic Network)

• Obtinerea unui rezultat financiar pozitiv

Definirea problemei - Situatia de criza

La scurt timp de la lansarea şi succesul maşinii pe pieţele din Vest, doua instituţii germane - Auto Bild şi ADAC - au incercat sa demoleze imaginea Daciei Logan, prin diverse teste, mai mult sau mai puţin „ortodoxe“. Daca la primul test, in care noua Dacia a fost comparata cu un VW Golf second-hand, comentariile au fost mai reţinute, testul elanului a fost in masura sa creeze scandal. Aici au aparut urmatoarele detalii cel puţin ciudate. Nimeni nu a inţeles de ce nu a existat un film al testului, mai ales ca a razbatut informaţia potrivit careia rasturnarea a „reuşit“ abia la a doua incercare. Apoi, in imaginile realizate de ADAC, Dacia are o janta de tabla, roata cu janta de aliaj fiind inlocuita, probabil, cu roata de rezerva. Şi era vorba exact de roata pe care se sprijinea maşina in momentul rasturnarii. In plus, poziţia roţilor din faţa era nefireasca in raport cu traiectoria pe care ar fi fost de presupus ca se deplasa maşina, ceea ce sugereaza ca s-a franat exact in momentul virajului, tocmai pentru a se amplifica efectul de rasturnare. In mod normal, rasturnarea in timpul unui slalom nu se face prin „venirea“ automobilului peste cap, aşa cum se vedea in imaginile nemţilor, ci prin inerţia parţii din spate care pleaca in lateral, centrul de greutate depaşeşte perimetrul roţilor, iar vehiculul se rostogoleşte lateral, spre exteriorul virajului, sprijinindu-se pe ambele roţi de pe acea parte.

Aşa cum era de aşteptat, anunţul clubului de automobile german ADAC privind rasturnarea unui model Dacia Logan in timpul testului elanului a aprins atat orgoliile oficialilor Renault şi Dacia, cat şi pe ale specialiştilor romani, inclusiv ziariştii de profil.

Dacia a avut de raspuns unor poze (nu a existat niciodata nimic filmat) publicate de ADAC, care aratau o Dacia Logan inclinandu-se periculos intr-un test al elanului şi, in final, maşina rasturnata. Imaginile - statice, evident - erau insoţite de explicaţii care precizau viteza maşinii (65km/h) fara sa se deranjeze sa o dovedeasca in vreun fel.

Preview document

Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 1
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 2
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 3
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 4
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 5
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 6
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 7
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 8
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 9
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 10
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 11
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 12
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 13
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 14
Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan - Pagina 15

Conținut arhivă zip

  • Gestionarea Crizei de Imagine Dacia Logan.doc

Alții au mai descărcat și

Gestiunea Crizei de Imagine Dacia Logan

“Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall.” (Confucius) 1. Prezentarea crizei Lansarea noului model Dacia,...

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Managementul crizei de imagine a organizației - studiu de caz Dacia

Argument Crizele – la scară mai mică sau mai mare – ţin, după toate aparenţele, de domeniul cotidianului. Pentru ca ele să nu alimenteze permanent...

Ai nevoie de altceva?