Gestiunea Crizei de Imagine - Adrian Mutu

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 4058
Mărime: 33.13KB (arhivat)
Publicat de: Carmen Păun
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Relu Suciu

Extras din proiect

Despre “Brilliant”

Nascut in 1979 la Calinesti, Arges, Adrian Mutu este considerat unul dintre liderii generatiei sale la nationala Romaniei si omul de baza al atacului guparii italiene AC CESENA. Atacantul a debutat in fotbal la FC Arges, unde a reusit sa inscrie 11 goluri in cele trei sezoane sub tricou violet.

A urmat mutarea la Dinamo si unul dintre cele mai bune sezoane ale Briliantului: cele 26 de goluri in 37 de partide jucate l-au catapultat pe Mutu direct in vestiarul celebrei Inter Milano. Din pacate, Mutu n-a reusit sa se adapteze la fotbalul lui Inter, fiind transferat la Verona. Dupa doua sezoane in orasul lui Romeo si al Julietei, Mutu s-a reorientat catre Parma, iar alegerea s-a dovedit a fi una excelenta: cele 21 de goluri in 35 de partide i-au adus Briliantului oferta de nerefuzat a unui transfer la Chelsea.

Problemele mari incep pentru roman in septembrie 2004: Mutu este gasit pozitiv cu cocaina la un test anti-dopping, concediat de club si suspendat 7 luni. Dupa incidentul "Chelsea", Mutu a revenit in Serie A la o alta mare echipa: Juventus Torino. Cele 7 goluri marcate in 32 de partide anuntau revenirea in forma a fotbalistului, insa Mutu a mai acceptat un transfer, odata cu retrogradarea lui Juventus din 2006, la Fiorentina.

Gratie salariului sau mare de 2 milioane de euro pe sezon, a suspendarii din cauza infestarii cu sibutramina si in urma performantelor slabe din ultimul timp la echipa de club, acesta a fost pus pe lista de transferuri. Mai mute echipe si-au aratau interesul de a il cumpara pe atacantul roman, printre care Cesena si Galatasaray, pe data de 23 iunie 2011 Mutu semnand cu Cesena un contract pe 2 ani cu posibilitate de prelungire pe inca un sezon. Salariul este estimat la suma de 1,8 milioane de euro pe an. Se pare ca Fiorentina l-a cedat gratis pe Briliant.

Cariera internationala

Din 2000, de la meciul de debut cu Grecia, Mutu a jucat pentru Romania 71 de meciuri si a marcat 34 goluri. Cel mai important turneu international la care a evoluat Mutu a fost Campionatul European de Fotbal 2008, unde a marcat singurul gol al nationalei romane in meciul contra Italiei, dar a ratat un penalty in ultimele 10 minute ale aceluiasi meci. Adrian Mutu a marcat un singur gol la un campionat international, iar o treime din golurile sale au fost marcate in meciuri amicale. Majoritatea golurilor marcate de Adrian Mutu au fost marcate impotriva unor echipe care nu s-au calificat vreodata la un turneu final.

In septembrie 2004, inaintea partidei Romania-Macedonia (scor 2-1), disputata la Craiova, Mutu a plecat alaturi de alti coechipieri intr-un bar de striptease din Banie. In octombrie 2004, in urma unui test antidoping inopinat, Adrian Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaina. Echipa Chelsea Londra i-a reziliat contractul pentru acest motiv, iar Federatia Engleza de Fotbal l-a suspendat sapte luni. In timpul suspendarii, fotbalistul a urmat un tratament la clinica fostului international englez Tony Adams. In ianuarie, Mutu a fost legitimat la formatia italiana Juventus Torino, dar gruparea londoneza a apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a obtine compensatii de la Mutu, considerand ca acesta a prejudiciat echipa prin comportamentul sau necorespunzator. In luna mai 2006, echipa nationala s-a deplasat la un turneu in SUA, iar Mutu l-a jignit pe secundul nationalei de atunci,Stefan Iovan, iar presa de atunci, a scris ca a fost prins dupa ora admisa intr-un local. Atunci Victor Piturca antrenorul echipei a declarat ca il va suspenda, dar in toamna Mutu a reaparut in echipa. Nu l-a mai convocat la amicalul din Spania, intrucat fotbalistul ceruse sa vina la reunire cu o zi mai tarziu pentru a se reface dupa botezul fiicei sale. In noaptea de 10 spre 11 octombrie 2009, imediat dupa meciul pierdut de la Belgrad (0-5 cu Serbia), Mutu a plecat din hotelul unde era cazata echipa si s-a dus in Novisad, unde, impreuna cu impresario Becali, s-a intalnit cu un personaj controversat din localitate si a luat parte la o petrecere. Inainte de meci declarase "E frustrant sa fii vecin in clasament cu Insulele Feroe. Nici nu imi vine a crede ce am ajuns, ma simt umilit, nu rusinat. Nu am facut-o voit. Nu e vina lui Razvan, ci doar a noastra". Dupa aceasta partida, Serbia a obtinut calificarea la Campionatul Mondial. Selectionerul Victor Piturca a anuntat miercuri seara(10 august 2011), dupa amicalul cu San Marino, ca jucatorii Adrian Mutu si nu vor mai fi convocati laechipa nationala. Decizia lui Piturca vine dupa ce cei doi jucatori nu au respectat programul fixat de selectioner in cantonamentul din Italia, dinaintea meciului amical cu San Marino. Pentru Mutu este a treia oara cand este exclus din nationala, fara a se tine cont de suspendarile primite pentru dopaj, octombrie 2004 - mai 2005, dupa episodul cocaina, si ianuarie - octombrie 2010, dupa episodul sibutramina.

Preview document

Gestiunea Crizei de Imagine - Adrian Mutu - Pagina 1
Gestiunea Crizei de Imagine - Adrian Mutu - Pagina 2
Gestiunea Crizei de Imagine - Adrian Mutu - Pagina 3
Gestiunea Crizei de Imagine - Adrian Mutu - Pagina 4
Gestiunea Crizei de Imagine - Adrian Mutu - Pagina 5
Gestiunea Crizei de Imagine - Adrian Mutu - Pagina 6
Gestiunea Crizei de Imagine - Adrian Mutu - Pagina 7
Gestiunea Crizei de Imagine - Adrian Mutu - Pagina 8
Gestiunea Crizei de Imagine - Adrian Mutu - Pagina 9
Gestiunea Crizei de Imagine - Adrian Mutu - Pagina 10
Gestiunea Crizei de Imagine - Adrian Mutu - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Gestiunea Crizei de Imagine - Adrian Mutu.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?