Lansare Produs - Bioderm

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Lansare Produs - Bioderm.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 44 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

CAPITOLUL 1 – PIATA DE DESFACERE A PRODUSELOR MARCII BIODERM PAG. 3
CAPITOLUL 2 – SEGMENTAREA PIEŢEI PAG. 7
CAPITOLUL 3 – COMPORTAMENTUL DE CONSUM AL POTENŢIALILOR CUMPĂRĂTORI PAG. 11
3.1 FACTORII PERSONALI PAG. 11
3.2 FEMEILE DIN ROMÂNIA ŞI COMPORTAMENTUL DE CONSUM PAG. 12
3.2.1. DIFERENTE PE ZONE GEOGRAFICE PAG. 13
3.2.2. VIITORUL: PRODUSE DE CALITATE LA PRET COMPETITIV PAG. 14
CAPITOLUL 4 – ANALIZA SWOT PAG. 15
CAPITOLUL 5 – MIXUL DE MARKETING PAG. 16
5.1 STRUCTURA MIXULUI DE MARKETING PAG. 16
5.2 NUMELE ŞI MARCA PRODUSULUI PAG. 19
5.3 AMBALAJUL PAG. 20
5.4 ELEMENTELE DE DEFINIRE A PRODUSULUI PAG. 20
CAPITOLUL 6 – POLITICA DE PROMOVARE PAG. 22
6.1. CAMPANII (TEME SI ARGUMENTE FOLOSITE ) PAG. 22
6.2. PROMOTII (TEHNICI DE PROMOVAREA VANZARILOR FOLOSITE) PAG. 23
6.3. CONCURENŢA PAG. 24
6.3.1 PRINCIPALELE SOCIETĂŢI CONCURENTE PAG. 24
6.3.2 DIFERENTIEREA PRODUSULUI DE CONCURENTI (CALITATE, ASPECT, REPUTATIE, PRET) PAG. 25
6.3.3 PUBLICITATEA CONCURENTILOR (TEME SI ARGUMENTE) PAG. 26
6.4. SISTEMUL DE COMUNICARE PAG. 34
6.5. STRUCTURA ACTIVITATII PROMOTIONALE PAG. 34
CAPITOLUL 7 – FEZABILITATEA GAME DE PRODUSE BIODERM PAG. 37
7.1. ACTIVITATEA DE MARKETING PAG. 37
7.2. OBIECTIVE SMART PAG. 39
7.3. COSTURILE CAMPANIEI
PAG. 39
7.4 FEZABILITATEA PROIECTULUI PAG. 40
CAPITOLUL 8 – PLANUL DE MARKETING INTERN PAG. 41
BIBLIOGRAFIE PAG. 44

Extras din document

CAPITOLUL 1

PIAŢA DE DESFACERE A PRODUSELOR MĂRCII BIODERM

FARMEC este prima şi cea mai importantă companie producătoare de produse cosmetice din România. Deşi datează încă din 1889, abia în 1950 reuşeşte să obţină în portofoliu peste 50 de repere, majoritatea creme şi loţiuni. În 1967, sub denumirea de Flacăra, devine primul producător de creme şi emulsii Gerovital H3 din România. Dupa o serie de comasări și modificări în structură pe parcursul anilor, în 1972 numele oficial al companiei a devenit Fabrica de Produse Cosmetice FARMEC. În septembrie 1995, FARMEC SA a fost privatizată prin metoda MEBO, având capital sută la sută românesc. În prezent, portofoliul FARMEC conţine peste 400 de produse.

Recunoscute şi apreciate nu numai pe plan intern, dar şi internaţional, produsele FARMEC au ieşit în evidenţă mai ales prin următoarele: Gerovital H3 prof. dr. Ana Aslan, Gerovital Plant, Aslavital, Farmec, Aslamed, Ada, Doina, Charisse, Obsesie, Dermofarm şi Athos. Aşadar, cu cele peste 400 de produse în portofoliu și peste 600 de angajați, FARMEC SA este unul dintre cei mai mari producători și comercianți de produse cosmetice și articole de curățenie (chimico-casnice) din România și Europa de Sud-Est. Alături de produsele proprii compania FARMEC mai comercializează și produse non-FARMEC printr-o reţea proprie de magazine şi reprezentanţe comerciale.

Piaţa de desfacere a produselor FARMEC se extinde pe plan mondial, în ţări precum: Ungaria, Polonia, Serbia, Anglia, Austria, Belgia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Germania, Olanda, Spania, Italia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Liban, Iordania, Thailanda, Japonia, SUA, Canada, Grecia şi Coreea de Sud .

În permanenta dezvoltare a companiei s¬-a ţinut cont cel mai adesea de doi factori elementari pentru compania FARMEC:

1. consolidarea propriei reţele de distribuţie - în prezent, pe teritoriul ţării există

14 reprezentanţe şi puncte de lucru ale FARMEC: Bucureşti, Cluj, Braşov, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Sibiu, Craiova, Focşani, Iaşi, Piatra-Neamţ, Timişoara, Târgu Mureş şi Galaţi. Aceasta reprezintă principala strategie de dezvoltare a companiei.

2. dezvoltarea departamentului de marketing şi cercetare şi extinderea colaborărilor cu importante institute de cercetare, angajându-se astfel şi în menţinerea unui înalt standard al Managementului Calităţii în conformitate cu standardul internaţional ISO 9001/2000.

Performanţele companiei sunt în mare măsură susţinute de investiţiile recente care au pus bazele unui obiectiv ecologic de importanţă naţională şi unic în România unde se realizează produse care corespund standardelor impuse de Uniunea Europeană. Printre investiţiile susţinute de compania FARMEC enumerăm: retehnologizarea liniilor de producţie, achiziţionarea de utilaje noi ultraperformante şi modernizarea laboratoarelor de cercetare, toate acestea având ca scop comun protejarea mediului înconjurător.

Misiunea FARMEC în urma acestor eforturi de a produce produse cosmetice conform standardelor internaţionale, dar şi potrivit cerinţelor clienţilor şi a pieţei situează compania ca lider de piaţă autohton şi se angajează în cucerirea de noi pieţe.

Datorită echipei de vânzări performante, formată din 250 de membri şi a unei infrastructuri bine-dezvoltate (150 maşini dintre care 9 autoutilitare de mare capacitate) , produsele FARMEC ajung la peste 10 000 clienţi atât din retailul modern, cât şi din cel tradiţional. Exportul este un al doilea factor de success pentru companie, acesta înregistrând 10 % din cifra totală de afaceri.

FARMEC a acumulat diverse premii şi trofee ca şi certificări pe plan naţional şi internaţional. Printre cele internaţionale menţionăm: Trofeul Internaţional pentru Prestigiu Comercial, Trofeul Calităţii (Madrid) şi Trofeul Silver Hermes (Grecia).

Privită ca sferă de confruntare a cererii cu oferta, piaţa întreprinderii exprimă raporturile care se formează între oferta proprie alcătuită din unul sau mai multe produse şi/sau servicii şi cererea pentru acestea. Făcând abstracţie de întreprinderea în numele căreia apare pe piaţă, produsul însuşi îşi poate delimita o piaţă proprie. Ca segment al pieţei totale, piaţa produsului exprimă gradul de pătrundere al acestuia în consum, gradul de solicitare a produsului de către consumatori, adică posibilităţile de desfacere ale lui. Astfel, referindu-ne la reţeaua proprie de distribuţie, Programul MLM al sistemului FARMEC NETWORK a fost conceput special pentru reţeaua sa de consumatori, care pot deveni şi reprezentanţi de vânzări directe (Imaginea 1). Gama de produse distribuite pe sistem MLM este exclusivă, fără a fi regăsită pe rafturile magazinelor. Reprezentanţii FARMEC NETWORK vor cumpăra produsele la preţ en-gros şi le vor putea revinde la preţul cu amănuntul recomandat în Catalogul FARMEC NETWORK .

Fisiere in arhiva (1):

  • Lansare Produs - Bioderm.doc