Logo-ul

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Logo-ul.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Abstract

Într-o lume al cărei ritm se accelerează exponenţial, strategiile de comunicare sunt nevoite să pună accentul pe ceea ce se poate transmite imediat şi solicită un efort minim din partea receptorului. De aceea, imaginea vizuală tinde, la rândul ei, spre esenţialitate, claritate şi acurateţe, iar elementul care sintetizează, din acest punct de vedere, imaginea celui care emite comunicarea este logo-ul. Logo-ul unei organizaţii reprezintă chintesenţa mesajului transmis. Sintetizează simbolic felul în care marca sau organizaţia se poziţionează în raport cu publicul. Logo-urile reprezintă exponentele cele mai expresive ale valorilor promovate de organizaţie, ale viziunii acesteia despre sine şi ale perspectivei din care iniţiază dialogul cu publicul său. Un logo reuşit, veritabil, trebuie să îndeplinească funcţii multiple, indiferent de aspectul său grafic, deoarece constituie certificatul de garanţie pentru produsele pe care este plasat şi, în acelaşi timp, exprima trăsături ale mărcii care permit publicului să se identifice cu aceasta.

Introducere

Logo-urile au devenit componentă importantă a lumii modern, le regăsim peste tot, pe clădiri, pe ambalaje, pe afișe publicitare, brelocuri. Rolul lor este acela de a ne ajuta să identificăm mai ușor organizația emițătoare.

Logo-ul este considerat cel mai reprezentativ element de identificare, un element care ajută organizația să comunice mult mai ușor cu publicul. Cu alte cuvinte el reprezintă carte de identitate a organizației.

El ține loc de semnătură a firmei, în sensul în care semnătura are rol de a arăta identitatea firmei.

I. Imagine de marcă şi identitate vizuală

1. Imaginea de marcă

Imaginea de marcă reflectă un lucru mai important decât personalitatea unei firme: legitimitatea să. Aceasta legitimitate nu există decât prin recunoaşterea publică a valorilor pe care le revendica firma. Imaginea de marca este, în sens propriu, reprezentarea grafică a calităţilor pe care şi le atribuie o organizaţie.

În sens figurat, imaginea de marcă reprezintă suma sentimentelor şi evaluărilor care contribuie la reputaţia unei firme sau a unei persoane. O imagine de marcă nu se decretează, nu are valoare decât prin validarea opiniei.

Marca reprezintă emblema companiei percepută emoţional ca un întreg. Marca se definește ca fiind un mijloc verbal, un semn figurativ său abstract care permite unei persoane fizice să diferențieze produsele sau serviciile sale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Logo-ul.doc