Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3838
Mărime: 20.77KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Popescu Constantin
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE Bucuresti Facultatea: Economie generala

Extras din proiect

Greenpeace

Greenpeace este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, prezenta în 41 de tari din Europa, America de Nord si Sud, Asia si Pacific. Din anul 2002, Greenpeace este prezenta si în România. Pentru a-si pastra independenta, Greenpeace nu accepta donatii de la guverne sau companii, ci se bazeaza doar pe contributii de la persoane fizice si granturi de la fundatii. Ca organizatie internationala, ne concentram asupra celor mai mari pericole la adresa biodiversitatii si mediului planetei.

Principalele campanii ale organizatiei sunt:

- pentru oprirea schimbarilor climatice

- pentru protejarea padurilor seculare

- pentru salvarea oceanelor

- pentru stoparea vânarii balenelor

- împotriva ingineriei genetice

- împotriva amenintarii nucleare

- pentru eliminarea substantelor chimice toxice

- pentru încurajarea comertului durabil.

Greenpeace desfasoara campanii împotriva distrugerii mediului din anul 1971 cand un mic vas cu voluntari si ziaristi a navigat spre Amchitka, în nordul Peninsulei Alaska, unde guvernul american realiza teste nucleare subterane. Aceasta traditie, a fi "martor" la evenimente într-un mod non-violent, continua si astazi, iar navele Greenpeace sunt o parte importanta a campaniilor organizatiei. Cea mai cunoscuta este nava Rainbow Warrior care a fost aruncata în aer de serviciile secrete franceze în Auckland, Noua Zeelanda, în 1985.

Greenpeace exista pentru a-i demasca pe cei care prin activitatile lor afecteaza mediul înconjurator si pentru a atrage atentia guvernelor si corporatiilor atunci când acestea nu reusesc sa îsi îndeplineasca mandatul de a proteja mediul si viitorul planetei.

În realizarea misiunii propuse, nu avem aliati sau dusmani permanenti. Promovam dezbaterile deschise, informate despre alegerile societatii în ceea ce priveste problema mediului. Ne folosim de documentare, lobby si diplomatie pentru a ne atinge scopurile, precum si de conflicte non-violente, mediatizate pentru a face sa creasca nivelul si calitatea dezbaterii publice.

Noi consideram ca efortul de a conserva viitorul planetei noastre nu se refera doar la noi. Este vorba si despre cei care ne ajuta. Greenpeace vorbeste în numele a 2,8 milioane suporteri din întreaga lume si încurajeaza multe alte milioane sa actioneze în fiecare zi.

Nava simbol a Greenpeace, Rainbow Warrior, si-a luat numele de la o veche legenda a tribului indian Cree. Aceasta vorbea despre o vreme când lacomia oamenilor va face ca planeta pe care traim sa se îmbolnaveasca. Atunci, un trib cunoscut sub numele de "Luptatorii Curcubeului" se vor mobiliza pentru a o salva. Mesajul care apare pe unul dintre cele mai lungi bannere realizate de Greenpeace rezuma foarte bine aceasta legenda: "Doar când ultimul copac a fost taiat, ultimul râu a fost otravit si ultimul peste omorat, vom descoperi ca nu putem mânca bani".

Istoria Greenpeace

În 1971, motivati de viziunea lor despre o lume verde si pasnica, un mic grup de activisti a plecat din Vancouver, Canada, cu o barca veche de pescuit. Acesti activisti, fondatorii Greenpeace, considerau ca parerea unui grup de indivizi conteaza mult si poate schimba situatia.

Misiunea lor a fost sa fie martorii testarilor nucleare subterane americane din Amchitka, o insula mica în vestul coastei peninsulei Alaska, una dintre cele mai active zone din punct de vedere seismic. Amchitka era refugiul a 3.000 de lutri marini, specie pe cale de disparitie. De asemenea, insula mai adapostea si alte specii, printre care vulturi plesuvi si soimi calatori.

Desi vechea barca de pescuit, Phyllis Cormack, a fost interceptata înainte de a ajunge în Amchitka, calatoria a generat un val de interes din partea publicului. SUA a detonat bomba, dar vocea ratiunii s-a facut auzita. Testele nucleare în Amchitka au fost încheiate în acelasi an, iar insula a fost declarata mai târziu sanctuar al pasarilor.

Preview document

Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace - Pagina 1
Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace - Pagina 2
Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace - Pagina 3
Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace - Pagina 4
Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace - Pagina 5
Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace - Pagina 6
Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace - Pagina 7
Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace - Pagina 8
Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace - Pagina 9
Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace - Pagina 10
Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace - Pagina 11
Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Pericolul Energiei Nucleare - Greenpeace.doc

Te-ar putea interesa și

Organizații mondiale, regionale și subregionale cu atribuții în domeniul protecției mediului

INTRODUCERE Marile probleme ale lumii de azi nu pot fi rezolvate în mod unilateral, numai de către unele state, datorită faptului că problemele cu...

Dreptul Comunitar al Mediului

I. Politica de mediu în Uniunea Europeana 1. Istoric Politica de mediu a Uniunii Europene a apărut ca domeniu separat al preocupării comunitare...

Instituțiile naționale și internaționale de mediu

CAPITOLUL I. Dreptul la mediu - drept fundamental al omului Constituţia României, în noua sa formă revizuită în anul 2003, înscrie dreptul la un...

Marketing Ecologic

GREENPEACE Greenpeace este o organizaţie internaţională independentă, prezentă în 41 de ţări din întreaga lume, care acţionează pentru a schimba...

Dreptul Comunitar al Mediului

Protecţia mediului constituie un element esenţial al dezvoltării durabile economice şi o condiţie a stabilităţii politice şi sociale pentru termen...

Ai nevoie de altceva?