Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 2844
Mărime: 1.01MB (arhivat)
Publicat de: Angela Ifrim
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA TRANSILVANIA BRAŞOV FACULTATEA DE DREPT ŞI SOCIOLOGIE SPECIALIZAREA COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE ANUL II, GRUPA 13472

Extras din proiect

Printul se încadrează la categoria publicitate de informare deoarece compania aduce la cunoştinţă, atât vechilor clienţi cât şi potenţialilor clienţi, apariţia unui nou tip de abonament.

În ultima vreme, Romtelecom încearcă un rebranding, o repoziţionare pe piaţă. Afişarea unei noi imagini are ca scop păstrarea clienţilor şi, eventual, atragerea de noi clienţi prin seviciile online – internet.

Astfel, s-a încercat crearea unei poveşti sub numele „Laboratorul de distracţii”. Fiecare reclamă este un nou episod din această poveste. Personajele şi culorile folosite în reclame ne induc ideea de dinamism, de permanentă mişcare şi agitaţie specifică zilelor noastre. În posterul ales de mine apar personaje ce fac parte din categorii de vârsta diferite, au personalităţi şi stiluri diferite, dar cu toate acestea comunicarea îi uneşte. Dorinţa de a fi în contact cu ceilalţi, de a fi la curent cu ultimele evenimente şi plăcerea de a vorbi la telefon sunt singurele lor puncte comune evidente. Ideea de formaţie coordonată de un dirijor arată faptul că aceste personaje pot fi privite ca făcând parte din acelaşi grup, din aceeaşi categorie, în ciuda deosebirilor dintre ei.

Am ales această reclamă deoarece eu consider că „Laboratorul de distracţii” este o idee bună, iar toată campania publicitară reunită sub acest nume şi-a atins scopul.

Printul se încadează la categoria publicitate de poziţionare deoarece apare emblema Milka (văcuţa cu pete mov), care o distinge de celelalte produse din aceeaşi categorie, iar marca este mai uşor de identificat.

Eu consider că în ultimii ani Milka a devenit un brand puternic pe piaţa românească. Succesul se datorează în cea mai mare parte campaniei publicitare. Astfel, în reclame, pe lângă elementele tradiţionale – adică Munţii Alpi şi văcuţa Milka, apar elemente noi care dau un plus de savoare şi umor spoturilor. Ursul şi marmota sunt cei care participă la procesul de producţie a ciocolatei. Impactul mare al acestor reclame şi aprecierea publicului consumator sunt demonstrate de celebra replică intrată deja în vocabularul românilor: „Şi marmota învelea ciocolata în staniol.”

Am ales pentru acest tip de publicitate un print Milka pentru că, cel puţin în mintea mea, ciocolata Milka se diferenţiază cu mult de celelalte mărci de ciocolată prin imaginea foarte bine construită. Este de ajuns să văd pe un panou o văcuţă cu pete mov pentru a mă duce cu gândul la ciocolata Milka.

Printul se încadrează la categoria publicitate de tip mărturie deoarece foloseşte drept martor şi instanţă de informare despre calităţile produsului o persoană cu un grad ridicat de legitimitate în domeniul styling-ului.

În partea dreaptă a printului sunt prezentate avantajele folosirii acestui tip de rimel şi apare declaraţia make-up artistului de la filmul “Memoirs of a geisha”, care vine ca o garanţie a calitaţilor produsului.

Am ales Max Factor pentru acest tip de publicitate pentru că este una dn puţinele firme care foloseşte argumentul autorităţii în reclame. Majoritatea companiilor folosesc vedete pentru prezentarea produselor lor, cu scopul de a-i atrage pe admiratorii vedetelor. Ei se bazează pe puterea exemplului pentru a-şi creşte vânzările.

Eu consider că acest print se încadrează la categoria publicitate umoristică, dar din punctul meu de vedere este mai mult umor negru pentru că nu cred că există personae care şi-ar fi dorit ca dinozaurii să trăiască în zilele nostre, cu atât mai puţin să avem unul în casă.

Cred că marca Aspirin a companiei Bayer încearcă un rebranding şi o repoziţionare. Consider că îşi doreşte să se adreseze unui alt grup ţintă, deoarece aspirina a avut întotdeauna reputaţia de “pastila săracului” şi probabil dorinţa de a-şi mări profitul a dus la afişarea unei noi imagini.

Am ales această reclamă deoarece mi s-a părut interesantă ideea de asociere a răcelii cu dinozaurii, care au dispărut în urma îngheţului. Mesajul printului ne poate duce cu gândul la faptul că o răceală netratată la timp poate avea efecte grave. Umorul rezultă din faptul că dinozaurul este privit ca un animal de companie şi face parte din familie.

Preview document

Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 1
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 2
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 3
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 4
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 5
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 6
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 7
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 8
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 9
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 10
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 11
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 12
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 13
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 14
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 15
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 16
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 17
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 18
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 19
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 20
Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Portofoliu - Publicitate si Advertising Romtelecom.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Marketing strategic și operațional

Stimate Domn, Stimata Doamna, Societatea ARTIZANAT doreste sa vina in intampinarea initiativei lansata de EXTSTAR, in ceea ce priveste lansarea...

Ai nevoie de altceva?