Proiect Festival Team Adventure

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 3 fișiere: doc, pdf, xls
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4851
Mărime: 648.90KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Stan Gerard,Gradinaru Alexandru, Bejan Stefania
Proiect prezentat in cadrul unui festival de comunicare, Team Adventure, organizat de PRIME Iasi, premiat cu locul 1.

Cuprins

  1. 1. Expunere introductivă pg. 3
  2. 2. Rezumat pg. 4-5
  3. 3. Problema pg. 5
  4. 4. Analiza mediului pg. 6
  5. 5. Analiza publicurilor ţintă pg. 7-8
  6. 6. Scopul / ţinta pg. 8
  7. 7. Obiective specifice pg. 8
  8. 8. Strategii pg. 9-10
  9. 9. Planul operaţional pg. 10-13
  10. 10. Necesităţile comunicaţionale şi elementele creative pg. 14-17
  11. 11. Monitorizarea, evaluarea şi revizia pg. 17

Extras din proiect

1.ISTORIC

În 1922, în Austria, ia naştere O Instituţie Bancară, instituţie centrală a mai multor cooperative de credit regionale organizate pe sistemul Schulze-Delitzsch. Publicul ţintă îl reprezentau micii meşteşugari care aveau acces la resurse financiare fără a plăti dobânzi foarte mari. Ia naştere astfel prima cooperativă de credit, cunoscută sub numele de IBR.

În următorii ani numărul cooperativelor de credit s-a mărit, ajungând în 1859 la 183 de IBR-uri. De-a lungul timpului, grupul de bănci s-a dovedit foarte stabil, reuşind ca în 150 de ani de existenţă nici una dintre ele să nu dea faliment.

IBR pătrunde pe piaţa din Romania în 2000 ca bancă comercială, având ca principal acţionar pe IBR International, bancă ce reprezintă instituţia centrală a unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Austria. În 2005, când au început să intre agresiv pe retail, austriecii au încercat să atragă atenţia prin dobânzile oferite la credite, IBR fiind în acel moment prima bancă din sistemul românesc care a oferit o dobândă anuală la creditele în lei de sub 10%. Ulterior, IBR şi-a structurat oferta în jurul creditului imobiliar, care a fost considerat un produs core. Dar nimic nu decurge liniar în cazul IBR, iar acest lucru il arată şi faptul că, începand din acest an, banca austriacă va intra pe noi linii de business: produsele cu grad înalt de sofisticare, adică private banking pentru clienţi cu venituri de peste 250.000 euro. Portofoliul IBR a ajuns să includă şi câteva zeci de împrumuturi de peste 1 milion de euro.

IBR a reuşit cea mai spectaculoasă creştere dintre băncile de top. Austriecii au reuşit să-şi dubleze aproape cota de piata, la 5% în decembrie, faţă de 2,7%, la sfârşitul anului precedent. Activele băncii au crescut anul trecut de aproape trei ori, de la 4,6 la 12,6 miliarde de lei (peste 3,5 miliarde de euro). Chiar şi aşa, banca nu a mai reuşit în trimestrul al patrulea să urce în clasament, rămânând pe poziţia a opta. La sfârşitul lui 2006 IBR se situa pe poziţia a 11-a.

Publicul ţintă al băncii a rămas conform tradiţiei persoanele fizice şi întreprinderile mici şi mijlocii, pentru care au fost creeate pachete de produse şi servicii specifice, fără a neglija însă şi sectorul clienţilor corporativi pentru fiecare dintre aceste categorii existând un departament dedicat. Printre produsele pe care IBR le pune la dispoziţia clienţilor săi se numără: credite pentru achiziţia, construcţia şi reamenajarea locuinţei, credite pentru achiziţia de autoturisme, credite pentru nevoi personale, carduri internaţionale în lei şi valută cu facilitate de descoperit de cont, electronic-banking, credite pentru IMM-uri, microintreprinderi, liberi profesionişti, conturi cu dobânzi avantajoase în lei sau în valută.

În ceea ce îi priveşte pe clienţii săi IBR urmăreşte creearea unui parteneriat pe viaţă bazat pe încredere reciprocă, atât de importantă în dezvoltarea afacerilor locale cât şi internaţionale. În cei 8 ani de la intrarea pe piaţa românească. IBR a reuşit dezvoltarea parteneriatelor în sistem franciză începând cu 2005, să ocupe poziţia 4 în topul băncilor după active la sfârşitul în iunie 2008 şi să fie desemnată banca cu cele mai bune produse de creditare pentru persoanele fizice (conform revistei Capital).

În continuare IBR îşi propune o îmbunătăţire continuă a calităţii serviciilor, menţinerea unei productivităţi ridicate şi ocuparea locului 1 în topul băncilor după active.

2. REZUMAT

Intrată pe piaţa românească din anul 2000, I.B.R. a reuşit dezvoltarea parteneriatelor în sistem franciză începând cu 2005, să ocupe locul 4 în topul băncilor după active la sfârşitul lunii 2008 şi să fie desemnată banca cu cele mai bune produse de creditare pentru pesroanele fizice.

În continuare, I.B.R. îşi propune o îmbunătăţire continuă a calităţii serviciilor, menţinerea unei productivităţi ridicate şi ocuparea locului 1 în topul băncilor după active.

Pentru aceasta, I.B.R. colaborează cu echipa L’Etiquétte pentru a iniţia o campanie PR de poziţionare în aşa fel încât consumatorii vizaţi să înţeleagă şi să aprecieze ce înseamnă banca în raport cu concurenţii săi, dar care se doreste a fi si o campanie de întărire a atitudinilor si comportamentelor.

Publicurile-ţintă vizate sunt persoane cu venituri medii, întreprinderi mici şi mijlocii. Pentru atragerea lor, I.B.R. trebuie sã crească în primul rând încrederea în sistemul bancar, redusă din cauza unor eventuale clauze în contractele cu băncile, a unor experienţe nefericite cu aşa numitele ,,institutii financiare” înfiintate dupa 1989, a numărului mare de documente necesare pentru obţinerea creditelor şi în mod particular, trebuie să crească awareness-ul pentru serviciile sale.

Preview document

Proiect Festival Team Adventure - Pagina 1
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 2
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 3
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 4
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 5
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 6
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 7
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 8
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 9
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 10
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 11
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 12
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 13
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 14
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 15
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 16
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 17
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 18
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 19
Proiect Festival Team Adventure - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Proiect Festival Team Adventure
    • Anexa1.Planificarea activitatilor.pdf
    • Proiect Festival Team Adventure.doc
    • Proiect Festival Team Adventure2.xls

Ai nevoie de altceva?