Proiect Intact Media Academy

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 4370
Mărime: 258.55KB (arhivat)
Publicat de: Madalina P.
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

Bucuresti 2011

Istoric:

Teoretic, istoria INTACT se scrie incepand cu acest anul 1991. Increzator in viitorul presei si determinat sa construiasca un nou inceput in mass media romaneasca, omul de afaceri Dan Voiculescu investeste intr-o tipografie. Tipografia INTACT devine astfel prima piesa a ceea ce mai tarziu va reprezenta cel mai puternic grup media romanesc.

In 1993 Dan Voiculescu investeste in prima televiziune comerciala din Romania, oferind publicului o alternativa la televiziunea nationala. Noua televiziune se numeste Antena1 si difuzeaza pentru inceput filme si stiri. Tot in acelasi an, este lansat cotidianul de informative Jurnalul National, intr-un format de 32 de pagini.

Anul 1994 a adus o premiera in Romania, Radio Romantic debuteaza cu un format gold hits neintrerupt de publicitate. Cu Antena1 in ascensiune continua, apare nevoia unei case de productie pentru emisiunile din grila postului. INTACT Production preia pentru inceput productia show-urilor Antenei1. Expansiunea teritoriala demareaza prin lansarea primului studio local, Antena1 Pitesti. Grupul Media INTACT prinde contur.

In septembrie 1998 Antena1 se relanseaza cu un nou pachet grafic ID creat de celebra companie Pittard Sullivan si o noua grila de programe in care elementul principal a fost consolidarea productiilor proprii, fiind primul post TV din Romania cu peste 9 ore de transmisii in direct pe zi.

In iulie 1999 Antena 1 obtine drepturile exclusive de transmisie a Campionatului National de Fotbal, fiind primul post TV privat din Romania care reuseste aceasta performanta, precum si singurul care transmite in direct 4 meciuri de fotbal pe etapa.

Sase ani mai tarziu si dupa 16 studiouri locale lansate, in anul 2000 Gazeta Sporturilor, cel mai prestigios cotidian sportiv din Romania, cu o istorie de aproape 80 de ani, se alatura brandurilor INTACT.

In anul 2005 Fondatorul Grupului Media INTACT, Dan Voiculescu, se retrage din afaceri, dedicandu-se vietii politice si cedand intreaga sa avere celor doua fiice ale sale, Camelia si Corina. Cu Camelia Voiculescu drept Presedinte al Grupului Media si Corina Voiculescu coordonind zona de CSR, prin fundatii umanitare, INTACT cunoaste o gradatie ascendenta. Este anul care marcheaza o dezvoltare focusata pe nise, printr-o serie de lansari in sferele financiara – revista “Saptamana Financiara’ si stiri – postul tv “Antena3”. Compania Media Sport Group, detinatoarea primei reviste de 4x4 din Romania, “4WD”, intra sub umbrela INTACT si obtine licentele BBC pentru doua reviste cu renume, “Top Gear” si “Good Food”.

Dezvoltarea continua si in 2006 prin lansarea de noi branduri: Euforia, postul tv de lifestyle dedicat publicului feminin, Antena International, televiziunea care se adreseaza comunitatilor de romani din diaspora, Felicia, revista saptamanala de well-being si Good Homes, revista de food & deco, o noua licenta BBC. Focusarea pe nise a trustului a generat nevoia unei regii de vinzari performate, care si-a externalizat in acelasi timp oferta – Clir Media. Evolutia new media aduce cu sine lansarea Open Media Networks, firma care proiecteaza si integreaza solutii si servicii interactive de advertising, IT si multimedia.

Pe linga consolidarea brandurilor existente (Jurnalul National este cel mai citit cotidian quality din Romania, Gazeta Sporturilor este liderul presei sportive, Antena 1 este recunoscuta drept numarul 1 in divertismentul tv), anul 2007 aduce dezvoltarea niselor continua prin lansarea unei televiziuni axate pe talk-show-uri (Antena2). Expansiunea teritoriala capata anvergura prin crearea retelei de saptamanale locale Ghimpele.

In anul 2008 divizia print a grupului se consolideaza prin doua noi titluri: cotidianul “Financiarul”, care a trecut printr-un process de rebranding in 2011, devenind Fin.ro (Financial Intelligence News) si revista lunara de lifestyle “Confidential”. Urmare a castigarii drepturilor de televizare a meciurilor din Liga 1 de Fotbal de catre consortiul format din Antena1 si RCS la un pret record, se lanseaza televiziunea de sport GSP TV, care difuzeaza majoritatea meciurilor din campionatul intern. Tot in acest an debuteaza postul de radio ZU, in formatul contemporary hits radio, axat pe interactivitate si idei neconventionale, ajungand in scurt timp radioul no. 1 in Bucuresti. Se consolideaza si divizia new media, prin performante notabile ale retelei de site-uri construite in jurul gsp.ro si prin relansarea celor deja existente, care devin astfel entitati in sine. Un exemplu in acest sens il reprezinta proiectele online aflate sub umbrela Antena3: vdtonline.ro, videonews.ro, totulredus.ro. Cea de-a doua regie de vinzari a trustului se relanseaza sub denumirea INTACT Advertising, iar noua entitate INTACT Interactive internalizeaza vinzarile de publicitate online, reprezentind noua divizie a trustului specializata in publicitate interactiva.

Pe o piata incercata de criza economica mondiala, in anul 2009 Intact Media Group reuseste sa-si consolideze prezenta cu o spectaculoasa crestere de 120% in radio si o constanta dezvoltare in print si online. Radio Zu, pe langa faptul ca a lansat 7 noi statii locale, devine, doar intr-un an, radioul preferat al ascultatorilor din Bucuresti. Jurnalul National, cotidianul quality numarul unu din presa, demareaza o serie de initiative pentru a repune in drepturi valorile romanesti. “Biblioteca pentru toti” si “Miscarea de rezistenta” sunt cateva dintre campaniile care au pus accent pe importanta culturii si a spiritului national in viata publica. Acestea au fost sustinute de personalitati de marca, de la artisti, formatori de opinie la sportivi de performanta. Jurnalul National isi reconfirma astfel statutul de referinta pentru presa de calitate de pe piata romaneasca. In acelasi an, Intact Interactive, se dezvolta ca o prezenta puternica in mediul online si mobile.

Preview document

Proiect Intact Media Academy - Pagina 1
Proiect Intact Media Academy - Pagina 2
Proiect Intact Media Academy - Pagina 3
Proiect Intact Media Academy - Pagina 4
Proiect Intact Media Academy - Pagina 5
Proiect Intact Media Academy - Pagina 6
Proiect Intact Media Academy - Pagina 7
Proiect Intact Media Academy - Pagina 8
Proiect Intact Media Academy - Pagina 9
Proiect Intact Media Academy - Pagina 10
Proiect Intact Media Academy - Pagina 11
Proiect Intact Media Academy - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Proiect Intact Media Academy.docx

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Comunicarea organizațională - Intact Media Group

1. Comunicarea organizațională 1.1. Noțiunea de comunicare Comunicarea se impune cu sensul de a transmite semnalele emițătorului cu scopul ca...

Ai nevoie de altceva?