Publicitate și Advertising 2

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 3616
Mărime: 1.02MB (arhivat)
Publicat de: Angela Ifrim
Puncte necesare: 5

Extras din proiect

Am ales această reclamă, pentru că ilustrează foarte bine unele din funcţiile publicităţii.

Prima funcţie a publicităţii pe care acest print o îndeplineşte este reprezentată de Funcţia de Comunicare, de transmitere de informaţii.

Acest print, comunică faptul că Meli Melo are o ofertă promoţională, şi anume, oferă reduceri de până la 75% pentru produsele sale. Astfel firma răspunde obiectivului primar al reclamei, adică face cunoscută clienţilor oferta pentru produsele pe care aceasta le comercializează.

Printul, îndeplineşte şi o a doua funcţie a publicităţii, şi anume Funcţia Economică. Reclama, atrage atenţia aspura preţului şi sensibilizează consumatorul, încercând să arate că oferă produse la costuri foarte avantajoase.

Prin această ofertă, Meli Melo stimulează concurenţa, adică o determină pe aceasta să ofere şi ea reduceri.

O altă funcţie pe care acest print o îndeplineşte, este Funcţia Persuasivă, datorită faptului că încearcă să influenţeze opiniile potenţialilor clienţi. Induce acestora gândul că nicăieri nu mai există o reducere atât de mare la accesorii şi bijuterii.

Am ales acest print, deoarece ilustrează Funcţia Socială a publicităţii.

Consider acest lucru, pentru că printul încearcă să ne cultive un model social, şi anume ne determină să cumparăm şi noi cafeaua Jacobs, care are Alintaroma.

Această cafea devine un fel de emblemă a gustului şi mirosului, un simbol al apropierii dintre oameni, puterea Alintaromei aducând oamenii împreună, pentru ca fiecare moment în care îşi savurează cafeaua preferată să devină unul cu totul deosebit.

O altă functie pe care acest prin o îndeplineşte, consider că este Funcţia de Informare, de comunicare. Spun acest lucru, deoarece, informează consumatorul despre prezenţa Alintaromei în cafea.

A treia funcţie pe care printul la cafea o îndeplineşte este Funcţia Estetică. Este o reclamă bine realizată din punct de vedere estetic, cultivându-i potenţialului client sensibilitatea, şi dorinţa de a gusta şi el din aceasta.

Am ales acest print, deoarece îndeplineşte prima funcţie a publicităţii, Funcţia de Informare.

Doreşte să arate faptul că a apărut un nou ruj, şi anume Star Secrets, de la Loreal, un ruj care este folosit de actriţe cunoscute şi îndrăgite.

În acest print, fiecare vedetă spune ceva despre culoarea de ruj care i se potriveşte. Prima actriţă, Milla Jovovich, spune că Star Secrets Flamingo Paradise, îi scoate în evidenţă culoarea ochilor, iubind astfel contrastul puternic. Penelope Cruz, afirmă că rujul Red Classic este ca o a doua natură pentru ea. Este o culoare elegantă şi feminină.

A treia actriţă, este Andie MacDowell. Aceasta afrimă că rujul de culoare Mandarin Garnet este o culoare care chiar o reprezintă şi care o face mai feminină iluminându-i tenul, iar ultima actriţă Gong Li ne povesteşte faptul că rujul Star Secrets Deep Rose este fresh, iar culoarea rozalie aduce puţin farmec.

Acest print ilustrează şi Funcţia Estetică. Este o reclamă elegantă, care foloseşte actriţe, acestea destăinuindu-se publicului cât de eficient şi bun este noul ruj de la Loreal.

Preview document

Publicitate și Advertising 2 - Pagina 1
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 2
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 3
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 4
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 5
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 6
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 7
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 8
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 9
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 10
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 11
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 12
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 13
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 14
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 15
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 16
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 17
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 18
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 19
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 20
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 21
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 22
Publicitate și Advertising 2 - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Publicitate si Advertising2.doc

Te-ar putea interesa și

Publicitate online. identitate și eficiență

ARGUMENT „Toată lumea a crezut că este necesar să fie cheltuite milione pentru a fi construit un brand. În prezent, avem dovada că succesul...

Publicitatea tradiționala versus publicitatea on-line

Argument Lucrarea de faţă se doreşte a fi o incursiune în lumea complexă şi diversă a fenomenului publicităţii aşa cum îl cunoaştem azi, o...

Aspecte ale publicitatii, ale comunicării și ale promovării în cadrul companiei Coca-Cola

ARGUMENT Coca-Cola este astăzi, indiscutabil, un adevărat mit al mărcilor, un simbol al mondializării și al societății de consum. Băutura și...

Portofoliu de Evaluare - Publicitate și Advertising

Pentru acest tip de publicitate am ales un print pentru L’Oreal Double Extensions din revista InStyle, numărul 2, anul 1, iunie 2008 , pg 138-139....

Eficiența campaniei de publicitate online a companiei x

INTRODUCERE Într-o epocă în care totul evoluează cu o rapiditate nu foarte uşor de urmat pentru întreprinderile existente, în care progresul...

Practică - agenție de publicitate A&B Advertising

Agenţia de publicitate este o firmă de specialitate, alcătuită din creatori tehnicieni, care activează în serviciul unui client (beneficiar). O...

Publicitate și Advertising - Portofoliu

Grupa:II Ce este publicitatea? Publicitatea se ocupă cu promovarea bunurilor, serviciilor, companiilor şi ideilor, de cele mai multe ori prin...

Portofoliu - Publicitate și Advertising Romtelecom

Printul se încadrează la categoria publicitate de informare deoarece compania aduce la cunoştinţă, atât vechilor clienţi cât şi potenţialilor...

Ai nevoie de altceva?