Raport de Cercetare a Comunicarii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Raport de Cercetare a Comunicarii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Catalina Braindusoiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

INTRODUCERE
CAP. 1.STADIUL CUNOASTERII
CAP. 2.METODOLOGIE
CAP. 3.REZULTATE
CAP. 4.CONCLUZII SI RECOMANDARI
BIBLIOGRAFIE

Extras din document

Comunicarea este fluxul vital care face posibile performantele unei organizatii. De calitatea si functionalitatea ei depinde modul in care sunt folosite resursele si sunt atinse scopurile.

Satisfactia in munca este o stare emotiva pozitiva care rezulta din opinia personala a angajatului asupra muncii sale sau climatului de munca.

Satisfactia in munca este influentata si ea de comunicare, cei care au acces la mai multa informatie sunt mai multumiti, desi au performante mai slabe, deficitul de informatie si distorsiunea creeaza insatisfactie, mai ales atunci cand este vorba de informatie utila pentru munca.

Domeniul comunicarii devine mai complex, mai rapid si mai dinamic pe zi ce trece. In acest context, comunicarea tranzitioneaza de pe canalele traditionale media catre aplicatii online.

In vederea completarii chestionarelor am selectat firmele cele mai cunoscute si mai mari din domeniul comertului cu amanuntul.

INTRODUCERE

Acest raport are scopul de a arata importanta satisfactiei in comunicare intr-o organizatie. Raportul este structurat pe 4 capitole: in primul capitol vom prezenta cateva notiuni teoretice, in capitolul 2 metodologia aplicarii chestionarelor, prezentarea firmelor si a respondentilor, in capitolul 3 rezultatele chestionarelor iar in capitolul 4 concluziile acestui raport si cateva recomandari

CAP.1. STADIUL CUNOASTERII

Pentru realizarea raportului a fost necesara o documentare prealabila pentru identificarea si definirea termenilor precum satisfactia comunicarii, satisfactia muncii si socializarea online.

Satisfactia comunicarii

Comunicarea este fluxul vital care face posibile performantele unei organizatii. De calitatea si functionalitatea ei depinde modul in care sunt folosite resursele si sunt atinse scopurile. Eficienta unei organizatii se bazeaza pe specializarea functiilor la nivel de compartimente si de indivizi si pe complementaritatea acestor functii. Din aceste caracteristici de baza ale activitatii organizationale rezulta necesitatea schimbului de informatii intre compartimente, intre indivizi, intre organizatie si mediul sau socio-economic.

Comunicarea se realizeaza atat interpersonal, cat si intraorganizational (intre subunitati ale aceleiasi organizatii) si extraorganizational (cu persoane sau organizatii legate functional de activitatea organizatiei: furnizori, clienti, public). Fiecare dintre aceste niveluri are grade de complexitate diferite si presupune restrictii legate de rolurile organizationale (superior /subordonat, compartimente de decizie /executie), norme specifice si structura organizatiei. Informatia circula prin retele de comunicare, cuprinzand mai multe persoane, grupuri, compartimente, care indeplinesc atat roluri de emitator cat si de receptor.

Satisfactia muncii

O mare parte din viata noastra este dedicata muncii si, din aceasta cauza, satisfactia in munca devine un aspect foarte important al activitatii profesionale, ea avand consecinte importante, atat personale cat si asupra organizatiei in care se desfasoara munca.

Satisfactia in munca este o stare emotiva pozitiva care rezulta din opinia personala a angajatului asupra muncii sale sau climatului de munca. Satisfactia in munca poate viza diferite aspecte, printre care amintim: salariul si beneficiile materiale, promovarile, recunoasterea, conditiile de lucru, supravegherea, colegii de munca, politica organizationala.

Satisfactia in munca este influentata si ea de comunicare, cei care au acces la mai multa informatie sunt mai multumiti, desi au performante mai slabe, deficitul de informatie si distorsiunea creeaza insatisfactie, mai ales atunci cand este vorba de informatie utila pentru munca. Excluderea de la comunicare creeaza nu numai insatisfactie ci si nesiguranta si tensiune emotionala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Cercetare a Comunicarii.doc