Raport de Cercetare Privind Satisfactia Comunicarii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Raport de Cercetare Privind Satisfactia Comunicarii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Catalina Brindusoiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

1. REZUMAT PAG 2
2. INTRODUCERE PAG 3
3. CAPITOLUL 1 – STADIUL CUNOASTERII PAG 4
4. CAPITOLUL 2 – METODOLOGIE PAG 7
5. CAPITOLUL 3 - INTERPRETAREA REZULTATELOR OBTINUTE PE BAZA COMPLETARII
CHESTIONARELOR PAG 8
6. CAPITOLUL 4 – CONCLUZII SI RECOMANDARI PAG 17
7. BIBLIOGRAFIE PAG 18

Extras din document

REZUMAT

Acest raport de cercetare a fost intocmit cu scopul de a evidentia nivelul satisfactiei comunicarii in cadrul unor organizatii. S-a pus accentul pe cantitatea de informatii primita in cadrul organizatiei, dorintele angajatilor chestionati privind aceasta cantitate de informatii, nivelul de satisfactie pe care il resimt angajatii in raport cu unele aspecte cantitative si calitative ale activitatii lor in cadrul departamentului unde lucreaza (de exemplu salariul, alte beneficii etc).

De asemenea, s-a evidentiat gradul de cunoastere si folosire al angajatilor in ceea ce priveste metodele de socializare on-line. Pentru culegerea acestor date am folosit un chestionar compus din 8 intrebari cu o singura varianta de raspuns, si doua intrebari cu raspuns multiplu.

Persoanele chestionate au avut de completat si anumite campuri cum ar fi varsta, vechimea in organizatie, numarul de angajati ai departamentului etc.

INTRODUCERE

Raportul este structurat in patru capitole plus o bibliografie si 6 anexe.

In primul capitol detaliat din punct de vedere teoretic urmatoarele 3 concepte: "satisfactia comunicarii", "satisfactia muncii" si "socializare online", citand minim 3 autori pentru fiecare concept. Acest capitol a fost necesar pentru a putea urmari aspectele esentiale ale fiecarui chestionar completat.

Capitolul al doilea a fost structurat in doua parti. In prima parte am prezentat modalitatea de selectionare (modalitatea de selectionare ale firmelor si respondentilor), datele de identificare ale acestora, numele firmelor, domeniul de activitate, adresa postala, numarul de telefon, numele postului, denumirea departamentului din care face parte, vechimea in cadrul organizatiei etc. In a doua parte am prezentat experienta legata de completare - cum au fost chestionarele inmanate, in cat timp au fost completate, in ce perioada, daca respondentii au avut neclaritati etc.

In capitolul al treilea am analizat datele propriu-zise, le-am grupat pe categorii, am stabilit numarul de persoane care au dat acelasi raspuns la intrebari pentru a putea elabora opinia majoritatii.

In capitolul al patrulea am tras concluziile in ceea ce priveste cercetarea, am notat opinia majoritara si am propus idei pentru imbunatatirea aspectelor negative.

CAPITOLUL 1 – STADIUL CUNOASTERII

“Satisfactia muncii este rezultatul diferentei dintre recompensa pe care un om o primeste pentru munca facuta si ceea ce estimeaza el ca ar trebui sa obtina. Daca recompensa si asteptarile sunt egale, atunci putem vorbi despre o stare de satisfactie deplina, omul e fericit, nu isi cauta alt loc de munca si, in mod normal, daca alti factori nu mai exista, ar trebui sa aiba randament maxim.

Acum, unde se greseste de multe ori? Multi manageri confunda asteptarile angajatilor cu asteptarile pe care ei cred ca ar trebui sa le aiba angajatii. Nu conteaza ca, pentru tine, ca manager, a matura o strada valoreaza X lei, ci conteaza cat se asteapta maturatorul sa primeasca pentru munca depusa.

De cele mai multe ori problema asteptarilor angajatilor este una alimentata de manageri, prin ignoranta. Daca ii spui clar omului la ce ar trebui sa se astepte, il ajuti, iar diferenta dintre asteptari si ceea ce ii poti tu oferi pentru acea munca va fi mult mai mica. Altfel, fiecare persoana isi defineste propriul sistem de recompense si se asteapta ca “seful” sa ii ofere exact acele recompense.

Fisiere in arhiva (1):

  • Raport de Cercetare Privind Satisfactia Comunicarii.doc