Raport privind Satisfactia Comunicarii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Raport privind Satisfactia Comunicarii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 20 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dan Matei

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

Introducere
1. Stadiul cunoasterii
2. Metodologie
3. Rezultate
4. Concluzii si recomandari
Bibliografie

Extras din document

Introducere

Am realizat acest raport cu scopul de a evidentia importanta comunicarii si a satisfactiei comunicarii in cele patru firme alese de noi aleator. In urma cercetarilor realizate se poate observa in ce proportie este satisfacut personalul referitor la munca si tipul de comunicare din cadrul organizatiei, negocierile ce pot avea loc intre angajati sau dintre angajati si superiori.

Structurat pe patru capitole raportul parcurge toate etapele necesare pentru a concluziona corect. In primul capitol si anume „Stadiul cunoastrerii” vom dezbate satisfactia comunicarii precum si negocierea, in al doilea capitol si anume „Metodologie” vom prezenta modalitatea de selectionarea a organizatiilor precum si experienta de completare. Al treilea capitol si anume „Rezultatele” va contine analiza raspunsurilor primite in urma chestionarelor iar in capitolul patru se regasesc concuziile si recomandarile lucrarii.

1. Stadiul cunoasterii

- Satisfactia comunicarii

Comunicarea este o caracteristica fundamentala a existentei umane.

Dupa St. Prutianu , a comunica inseamna a pune ceva in comun adica idei, fapte, opinii, emotii, sentimente. Acestea circula de la un partener la altul sub forma de mesaje; a comunica inseamna a emite, transmite, receptiona mesaje. O data emis si receptionat, mesajul apartine “in comun”, atit celui care a “dat” cit si celui care a “luat”.

Omul emite mesaje atunci cind vorbeste, scrie, indica obiecte sau o imagine ca si atunci cind zimbeste, se incrunta sau raspindeste un anumit miros. Cind asculta, citeste, priveste sau pipaie, el receptioneaza mesaje.

De satisfactia comunicarii depind intelegerea problemelor cu care se confrunta orice angajat, durabilitatea relatiilor organizationale, circulatia ideilor si solutiilor destinate rezolvarii obiectivelor propuse, cât si capacitatea managerului de a-si motiva, antrena si conduce angajatii. Din aceasta cauza, se impune necesitatea perfectionarii continue a deprinderilor de comunicare a managerului, atât la nivel intern, cât si cel extern.

Comunicarea de succes la diferite niveluri ale ierarhiei organizationale este esentiala pentru dezvoltare si succes. Cercetarile asupra comunicarii interpersonale pot arata complexitatea proceselor de comunicare. Analiza comunicarii in interiorul grupurilor se concentreaza asupra fenomenelor de influenta tip „lidership”, de constructia unei retele de comunicare si de structurare care sta la baza formarii ansamblurilor umane de orice natura. Claude Faucheux si Serge Moscovici au aratat cum grupurile tind sa se structureze in acord cu constrangerile specifice ale sarcinii de indeplinit.

Comunicarea informala a avut adesea un rol mai important decat ordinele scrise si jurnalul de intreprindere. In aceeasi masura, comunicarea verticala (ascendenta sau descendenta) poseda logici si constrangeri care difera de cele ale comunicarii orizontale intre persoanele din acelasi serviciu sau de la acelasi nivel ierarhic. In fiecare caz, problema statutului, a culturii, a identitatii, a relatiilor de putere vor opera diferit. Un alt element important al definitiei satisfactiei comunicarii este cel de suport si de mediu fizic al comunicarii. Conceptia si functionarea sistemului de circulatie a informatiei,

imbinarea si caracteristicile fizice ale locului de munca, prelungirea lor, utilizarea unei anumite tehnologii, toti acesti factori participa la procesul de comunicare si fac obiectul a numeroase cercetari.

Astfel, satisfactia comunicarii este fructul unui sistem complex si dinamic de factori: competenta si strategia comunicationala a actorilor, identitatea si istoria personala, existenta unei culturi si a unui cod de comunicare comun, suporturile si mijloacele cele mai apropiate canalelor, un context (economic, social, ierarhic, material si fizic,etc), o situatie particulara etc.

- Negocierea

Negocierea reprezinta un tip de interactiune umana in care partenerii sunt legati prin anumite interese comune, dar si separati prin divergente ce tin de rezolvarea acestor interese. In negociere sunt implicate persoane sau grupuri ce doresc un bun material sau un avantaj pe care il pot obtine de la partener, prin desfasurarea unor strategii specifice, in care se dezvolta un anumit tip de comunicare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Raport privind Satisfactia Comunicarii.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice Facultatea de Comert