Strângere de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 2570
Mărime: 203.81KB (arhivat)
Publicat de: Loredana Cîrstea
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1. FUNDAŢIA CULTURII IEŞENE 1
  2. 2. EVENIMENT 2
  3. 3. PLAN DE COMUNICARE 4
  4. 4.INVITAŢIE 7
  5. 5. COMUNICAT DE PRESĂ 8
  6. 6. STABILIREA BUGETULUI CAMPANIEI 9
  7. 7. EVALUAREA ACŢIUNII 10

Extras din proiect

1. FUNDAŢIA CULTURII IEŞENE

A fost înfiinţată la data de 01.05.1998. Prima reuniune a avut loc la Palatul Culturii Iaşi şi a marcat începerea activităţii, adoptarea planurilor, strategiilor de acţiune în vederea spijinirii culturii. Aceastǎ reuniune a determinat specificul asociaţiei noastre : salvarea culturii.

Scopul nostru este acela de a creea un mediu de contact, de acţiune culturală şi socială pentru iubitorii culturii, locuitorii Iaşului cât şi pentru turişti.

Fundaţia defineşte mai multe tipuri de activităţi:

- Strângerea de fonduri;

- Realizarea de expoziţii;

- Organizarea de trasee turistice privind obiectivele culturale ale Iaşului;

- Organizarea de târguri de cărţi;

- Prezentări de cărţi.

Cele mai importante activităţi realizate de asociaţia noastră sunt:

În anul 1998 am debutat cu organizarea unor târguri de carte în incinta muzeului “Literaturii Române – muzeul Mihai Eminescu”.

În luna iulie a anului 2004, asociaţia noastră a organizat “Zilele Porţilor Deschise la instituţii culturale din Iaşi” precum: Palatul Culturii Iaşi, muzeul “Literaturii Române – Casa Dosoftei”, muzeul Unirii, Teatrul Naţional “V. Alecsandri”, Casa Vasile Pogor cu “Masa Umbrelor”, Biblioteca Centrală Universitară ”Mihai Eminescu”, Palatul Roznovanu.

În anul 2008 am câştigat licitaţia proiectului privind renovarea şi consolidarea Palatului Culturii. Alături de noi au mai participat la licitaţie organizaţii precum: “Asociaţia Tineretului Iaşi”, Organizaţia “Iubim Cultura” dar şi „Organizaţia pentru dezvoltarea turismului”. Proiectul este intitulat “Strângerea de fonduri pentru renovarea şi consolidarea Palatului Culturii.”

2. EVENIMENT

Palatul Culturii din Iaşi (scurtǎ descriere)

Pe ruinele Curţii Domnesti din Iaşi s-a ridicat, între anii 1906 – 1925, Palatul Culturii, monument devenit emblema capitalei Moldovei. Iniţial, lucrările au fost încredintate arhitecţilor Xenopol şi Cerchez, după care, la intervenţiile lui Gh. Mirzescu – reprezentantul Moldovei în guvern, au fost aprobate planurile arhitectului I. D. Berindei.

Fondurile necesare au fost alocate de Fundaţia Carol I.

Legenda spune că în proiectul iniţial erau prevăzute 365 de camere, dar construcţia are 298 încăperi cu o suprafaţă de aproximativ 36. 000m2. La faţadă sunt 92 ferestre, iar la mansardă alte 36 în ogivă şi două rânduri de baghete.

Stilul palatului e neogotic flamboyant, cu detalii ornamentale, cu elemente heraldice în exterior. Intrarea în palat se face printr-un turn donjon mare, cu creneluri şi firide dominate de o acvilă, cu aripile desfăcute. Clopotele ceasului intonau, din oră în oră, Hora Unirii.

La etajul I, la faţada centrală, se află Sala Voievozilor, cu picturi în stilul frescelor medievale din ctitoriile Moldovei, aşezate în chenare de epocă. Tot la etajul I se află sala "Henri Coandă", ale cărei lambriuri au fost executate după un proiect al marelui savant.

Afectat de cutremurul din 1940, Palatul a slujit în timpul celui de al doilea război mondial drept cazemata trupelor germane şi, ulterior, sovietice.

În faţa Palatului Culturii se află statuia ecvestră a lui Ştefan cel Mare, realizată la Paris, de către Em. Fremiet, după schiţele lui Gh. Asachi. Cu aceeaşi ocazie, Regele Carol I a dăruit două tunuri "Krupp", care flanchează şi astăzi statuia marelui domnitor. Tunurile erau trofee din Războiul de Independentţă.

Astăzi Palatul Culturii din Iaşi este sediul Complexului Muzeal Naţional "Moldova" Iaşi şi cuprinde: Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Ştiinţei şi Tehnicii Ştefan Procopiu. În aripa de nord-est a palatului se află Biblioteca Municipală Gheorghe Asachi.

Preview document

Strângere de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași - Pagina 1
Strângere de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași - Pagina 2
Strângere de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași - Pagina 3
Strângere de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași - Pagina 4
Strângere de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași - Pagina 5
Strângere de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași - Pagina 6
Strângere de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași - Pagina 7
Strângere de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași - Pagina 8
Strângere de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași - Pagina 9
Strângere de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași - Pagina 10
Strângere de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași - Pagina 11
Strângere de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Strangere de Fonduri pentru Renovarea si Consolidarea Palatului Culturii Iasi.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Strângerea de fonduri pentru renovarea și consolidarea Palatului Culturii Iași

Strângerea de fonduri pentru renovarea Si consolidarea Palatului Culturii din IaSi ASOCIAŢIA DE SPRIJINIRE A CULTURII IEŞENE A.S.C.I. A fost...

Ai nevoie de altceva?