Teorii si Efecte Mass Media

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Teorii si Efecte Mass Media.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

PRO TV este o televiziune particulara din Roamania, infiintata in 1 decembrie 1995 si face parte din campania Media Pro. Sediul Pro Tv se afla in Bucuresti, pe bulevardul Pache Protopopescu.

La infiintare aceasta televiziune a depasit toate recordurile de audienta de la aceea vreme, impunandu-se prin profesionalism si stil. Astazi Pro Tv este o televiziune inca urmarita in Romania, dar afluenta altor televiziuni nu o mai regaseste tot timpul pe primul loc in audiente. Pro Tv-ul are si canale inrudite cum ar fi: Sport.ro, Pro Cinema, Pro Tv international. Acest canal de televiziune are o diversitate de programe: seriale, filme, stiri, desene animate, reality-show-uri, etc.

Stirile de la ora 17.00 sunt preluate de la o televiziune americana, acolo numindu-se "Five o'clock news". In Romania acestea sunt un brand, unul dintre cele mai cunoscute alaturi de Andreea Esca si Neti Sandu. Pe strada, in autobuz, in scoli, sau locul de munca, peste tot auzim de stirile de la ora 17.00. Sunt un fenomen cu model fix.

Subiectele abordate de aceste stiri sunt crimele, violurile si alte activitati ilegale. Se ia un numar de crime, se adauga cateva violuri, se condimenteaza cun un caz de suicid si gata.

Monica Dascălu vine în fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 17:00, la pupitrul Ştirilor Pro TV pentru a coordona un tur de forţă prin toate colţurile României, de oriunde apar fulgerător cele mai spectaculoase şi incitante informaţii. Realitatea în toate formele ei curge pe frecvenţa Pro TV, reportajele explozive şi mărturiile unor oameni prinşi în mijlocul evenimentelor se revarsă la ştiri, toate sub bagheta Monicăi Dascălu. Destine intersectate abrupt de situaţii limită nasc poveşti dure, dar incitante

şi obiectiv împachetate, care îşi găsesc povestitorul la Ştirile de la ora 17:00. Prezentatoarea Ştirilor de la ora 17:00 intră în legătură cu staţiile locale pentru a lua pulsul tuturor regiunilor, pentru a surprinde poveşti reale cu farmec local, dar cu o istorie şi personaje incredibile.

Problema e ca sunt foarte urmarite. In mediul rural, stirile de la ora 17.00 sunt un fel de “Starea Natiunii”. Acolo, in mijlocul oamenilor simplii de la tara, stirile de la ora 17.00 sunt mai importante decat cele de la ora 19.00, deoarece, spun oamenii arata realitatile de zi cu zi.

Totusi nu stiu ce este mai grav, ca exista material pentru a alcatui zilnic un jurnal de 30 de minute sau ca sunt adunate toate infractiunile din tara si date pe post.

Stirile nu au doar rolul de a informa ci si de a soca populatia,de a speria,de a influenta.Stirile in adevaratul sens al cuvantului incep sa dispara incet dar sigur,fiind inghitite practice de cele ce “prind bine”.

Ora 17,ora cand orice copil este acasa si cand orice parinte este la servici,reprezinta ora crimelor violente,a violurilor si a sinuciderilor.Acest lucru ar trebui schimbat fara nici o indoiala.Copii pot fi usor influentati de aceste zdruncinatoare stiri.Vor vedea cazuri de sinucideri a copiilor de varsta lor din diferite motive:parintii plecati,note proaste,muzica,profesori,iubiti etc.In una din aceste situatii se poate regasi orice copil care va avea mereu imaginea sinuciderii in minte.Sa nu mentionam de crimele brutale,corpuri macelarite si copii aruncati in tomberoane.Ce efecte credeti ca au aceste lucruri?Tatal isi violeaza fetita timp de ani de zile,nimeni nu stie.Cum va reactiona o fetita de 10 ani la auzul acestor lucruri?

Stirile de la ora 17 sunt stirile care pot ingrozi pana si un om matur.Acest lucru nu este deloc normal.Adevarat,exista crime si alte lucruri ingrozitoare insa nu trebuie exagerate astfel incat sa le fie frica celor de acasa sa priveasca,sau mai rau de atat sa devina paranoici,sa nu mai iasa din casa temandu-se de eventualele lucruri ce li s-ar putea intampla ziua in amiaza mare.Este absurd.

Un alt lucru care pare ciudat,este faptul ca lucrurile bune ce se petrec in Romania nu mai sunt importante sau li se acorda o importanta mai scazuta ca in alti ani.Astfel de stiri nu mai sunt foarte vizionate.Mai nou,populatia Romaniei este pur si simplu fascinata strict de stirile de la ora 17.

Fisiere in arhiva (1):

  • Teorii si Efecte Mass Media.doc