Amenajari Hidrotehnice - Bistrita

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Amenajari Hidrotehnice - Bistrita.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Bogdan Macarescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Constructii

Cuprins

I. DATE GENERALE
1.1 Definitia mediului pg. 3
1.2 Planimetrul pg. 4
II. CALCULUL PATRATULUI pg. 4
III. CALCULUL SUPRAFETELOR SUBBAZINELOR
3.1 Subbazinul nr. 1 pg. 6
3.2 Subbazinul nr.11 pg. 6
3.3 Subbazinul nr. 6 pg. 6
IV. LUNGIMEA SUBBAZINELOR, RH pg. 7
V.CALCULUL DENSITATII, RH pg. 9
VI. CALCULUL PERIMETRULUI, BH pg. 10
VII. CALCUL COEFICIENTILOR
7.1 Calculul coeficientilor de asimetrie pg. 10
7.2 Calculul gradului de abatere de la forma circular pg. 11
7.3 Calculul gradului de alungire al BH pg. 11
VIII. BIBLIOGRAFIE pg. 12

Extras din document

I. DATE GENERALE

Pentru studiu a fost analizat bazinul raului BIstrita

In acest proiect intalnim notiunile elementare cu privire la un bazin si o retea hidrografica.

1.1 Definitia mediului :

Mediul este ansamblul de conditii si elemente naturale ale Terrei : apa, aer, solul si subsolul aspectelor caracteristice ale peisajului, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, unele valori naturale si spirituale, calitatea vietii si conditiile care pot influenta bunastarea si sanatatea omului.

In prima etapa a hartii unui bazin hidrografic a fost desenata cumpana principala a bazinului care s-a reprezentat cu o linie groasa intrerupta de culoatre rosie incepand cu gura de varsare a raului.

Reteaua hidrografica principala s-a reprezentat cu o linie neagra continua, iar afluentii directii cu linie neagra intrerupta.

Dupa reprezentarea cumpanei de apa au fost delimitate subbazinele raului luate in calcul, urmarindu-se mersul curbelorde nivel, distributia retelei si punctele cu cea mai mare altitudine. Apoi au fost colorate subbazinele rezultate in urma delimitarilor in functie de preferinte. Am numerotat subbazinele, pe malul drept numerotarea incepand de la numarul impar 1, terminandu-se tot cu un numar impar 119.

Pe malul stang, numerotarea incepand de la numarul par 2 si terminandu-se cu 146.

In a doua etapa s-a stabilit scara hartii studiata si s-a construit patratul corespunzator scarii grafice simple a hartii. Patratul din partea de jos a hartii bazinului hidrografic l-am obtinut prin trasarea a trei laturi cu dimensiunea de 5 centimetri, una din laturi ( a 4-a ) fiind deja trasata.

A fost calculata suprafata patratului, prin intermediul unui aparat special numit planimetru.

1.2 Planimetrul :

Planimetrul este un aparat cu ajutorul caruia putem determina cu multa precizie suprafata bazinului hidrografic. Dintre planimetre, cele mai cunoscute sunt urmatoarele tipuri :

- Otto – Kemtes;

- Maho;

- Reiss;

- Amsler;

Cel mai simplu aparat si frecvent folosit este planimetrul cu roti sau planimetrul polar.

Descrierea planimetrului :

- Planimetrul a fost construit si folosit pentru prima data in anul 1254 si se compune din bratul polar, bratul port carucior si caruciorul.

Dupa delimitarea prin cumpana de ape principale si prin cumpenele secundare ale afluentilor obtinem numarul de bazine hidrografice si suprafara acestora.

II. CALCULUL PATRATULUI din partea de jos a hartii se realizeaza cu ajutorul planimetrului, astfel : s-a pozitionat planimetrul intr-un punct al patratului, dupa ce acesta a fost fixat in masa de lucru prin intermediul unui ac si a unui element de fixare si s-a efectuat prima citire. In urma citirii a fost evidentiata o valoare initiala. Apoi prin intermediul partii mobile a planimetrului a fost parcursa suprafata intregului patrat ca mai apoi sa fie citita o valoare finala. Au fost facute 3 citiri dupa care au fost calculate diferentele dintre acestea astfel :

Fisiere in arhiva (1):

  • Amenajari Hidrotehnice - Bistrita.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN BACAU FACULTATEA DE INGINERIE SPECIALIZARE: I. P. M. I.