Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Construcții
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 4155
Mărime: 48.98KB (arhivat)
Publicat de: Toma Gal
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dr. Ing. Isabella Stan
Facultatea de Constructii
Universitatea Ovidius, Constanta
Specializare: Ingineria Și Managementul Proiectelor De Construcții

Cuprins

  1. Cap. 1 Identificarea investiției și definirea obiectivelor, inclusiv specificarea perioadei de referință 3
  2. 1.1. Identificarea investiției 3
  3. 1.2. Definirea obiectivelor 3
  4. 1.3. Perioada de referință 4
  5. Cap. 2 Analiza opțiunilor 5
  6. Cap. 3 Analiza finaciară 8
  7. Cap. 4 Analiza economică 13
  8. Cap. 5 Analiza de senzivitate 17
  9. CAP. 6 Analiza de risc 19

Extras din proiect

Cap. 1 Identificarea investiției și definirea obiectivelor, inclusiv specificarea perioadei de referință

1.1. Identificarea investiției

Investiția selectată din Orașul Cernavodă, Constanța este reprezentată de realizarea proiectului: Modernizare imobil cu destinație Muzeu. Menționăm că investiția ce se dorește a fi realizată și prezentată în analiza Cost Beneficiu, independentă din punct de vedere economic.

Ordonatorul principal este Orașul Cernavodă, judetul Constanța, iar fondurile necesare realizării investiției vor fi obținute din Bugetul local al orașului.

1.2. Definirea obiectivelor

Orașul Cernavodă este situat în județul Constanța, regiunea istorică Dobrogea, parte a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est.

Orașul Cernavodă este clasat ca unitate teritorial-administrativă cu concentrare foarte mare a patrimoniului construit cu valoare culturală de interes național, prin Planul de Amenajare a Teritoriului Național, Secțiunea III - Zone protejate.

Planul de dezvoltare al orașului Cernavodă are ca scop stimularea dezvoltării intregrate și armonioase a întregului teritoriu pentru diminuarea cât mai rapidă a disparităților existente la nivel economic, social și de mediu și îmbunătățirea standardelor de viață a locuitorilor orașului.

Potențialul turistic al resurselor istorice și culturale va fi valorificat prin proiecte dedicate inițierii, dezvoltării și promovării activităților de turism.

Primăria Cernavodă inițiază să deschidă un Muzeu de istorie într-un imobil din apropierea Casei de Cultură al orașului. Imobilul este înscris în domeniul public al orașului Cernavodă, prin HGR nr. 1037/18.11.2014 privind transmiterea unui imobil din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al orașului Cernavodă cu destinație Muzeu, județul Constanța.

Clădirea, situată pe str. Kogălniceanu, nr. 15, din orașul Cernavodă s-a edificat în jurul anului 1910. Suprafața construită a clădirii este 126 mp și are 2 niveluri - demisol și parter. Structura constructivă este realizată din zidărie de cărămidă portantă, planșee din lemn, fundație din beton ciclopian. Acoperișul este tip șarpantă cu învelitoare din tablă zincată.

Construcția are: S construită = 126 mp

S desfășurată = 252 mp

așa cum a fost proiectată inițial, dispune la demisol de 4 camere, 2 holuri și un grup sanitar. La parter sunt prevăzute 4 camere, 2 holuri și un grup sanitar. Structura verticală de rezistență a clădirii cu regim de înălțime Ds + P + Pod, este alcătuită din pereți de zidărie portantă din cărămidă plină presată cu grosimea de 55 cm și 35 de cm la demisol și 35 cm la parter. Planșeele sunt realizate din lemn.

Construcția are o formă în plan aproximativ dreptunghiulară, cu dimensiunile gabaritice de 11,75m x 9,85m.

Circulația între demisol și parter se face prin intermediul a două scări, una în față și alta în spatele clădirii, printr-o încăpere cu dimensiunile 1,95m x 5,25m. Suprafața totală a amplasamentului este de 531 mp pe care se află corpul de clădire a fostei Comenduiri și terenul din jurul clădirii.

În anul 2016 a fost elaborat auditul energetic și expertiza tehnică pentru clădirea studiată.

Clădirea Ds + P + Pod, construită în anul 1910 din cărămidă, cu tâmplărie din lemn, pardoseală tip dușumea, planșeul peste subsol de tip placă de beton armat și acoperiș tip șarpantă de lemn. Încălzirea se face cu sobe cu lemne.

Realizate cu materialele, tehnologiile și concepțiile arhitecturale din perioadele lor de edificare, în timp acestea au acumulat un avansat grad de uzură fizică și morală. Pereții exterior au semne de igrasie și infiltrații de apă de la fundații, cu tencuială parțial căzută.

Șarpanta este degradată, cu elemente putrezite parțial sau total.

Funcționarea lor actuală se face în condiții de confort limitat și cu consumuri energetice însemnate.

1.3. Perioada de referință

Proiectul propus are în vedere un orizont de timp de 20 de ani. Durata de realizare a proiectului este de 12 luni din care 10 luni execuție efectivă. Perioada de referință pentru prețuri este luna ianuarie a anului 2018. Toate activitățile proiectului se vor derula într-o perioada de maxim 12 luni de la aprobarea proiectul. În vederea evaluării eficacității financiare a proiectului s-a avut în vedere un orizont de timp de 20 ani și o valoare reziduală la sfârșitul acestei perioade.

Cap. 2 Analiza opțiunilor

Conform documentației de avizare a lucrărilor de intervenți ale acestui proiect, scenariile tehnico-economice prin care obiectivele proiectului de investiții pot fi atinse sunt următoarele:

1. Varianta 1:

Desființarea construcției existente și construirea unei noi construcții, cu structură nouă de rezistență, cu materiale actuale ce au rezistențe și caracteristici tehnice conforme cu normativele în vigoare.

2. Varianta 2:

Consolidarea construcției existente utilizând tehnologii și materiale actuale, care să asigure în final o rezistență și o funcționalitate cât mai apropiată de o construcție nouă.

În cadrul analizei de opțiuni se vor analiza variantele de realizare a scenariului recomandat, din perpectiva tehnică, funcțională dar și financiară.

Preview document

Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 1
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 2
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 3
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 4
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 5
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 6
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 7
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 8
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 9
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 10
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 11
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 12
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 13
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 14
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 15
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 16
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 17
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 18
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 19
Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinație muzeu - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Analiza cost-beneficiu - Modernizare imobil cu destinatie muzeu.docx

Alții au mai descărcat și

Casă de lemn cu două nivele

CAPITOLUL I INTRODUCERE 1.1 Necesitatile de materie prima La fabricarea produselor din material lemos , apare necesitatea de materie prima...

Organizarea Execuției Lucrărilor de Construcție și Montaj

INTRODUCERE În zilele noastre, activitatea de construcții poartă în mod evident amprenta progresului tehnologic ce se desfășoară cu o deosebită...

Creșterea performanțelor energetice ale clădirilor și reducerea emisiilor de carbon prin implementare sistemelor de tip BMS

1. TITLUL COMPLET AL PROPUNERII DE PROIECT 1.1 Titlul complet al propunerii de proiect: Cresterea performantelor energetice si a confortului in...

Realizarea unei case de vacanță cu finisaje moderne

ARGUMENT Marea majoritate a firmelor care construiesc case din lemn lucrează pe bază de proiect de arhitectură propus de client. Proiectul de...

Sisteme informatice de automatizare a clădirilor

Constructiile inteligente (CI) si sistemele de automatizare a clădirilor (AC), joacă un rol esenţial în cele mai sofisticate clădiri moderne....

Realizarea Proiectului Cathedral Plaza București

1. Descrierea proiectului, inclusiv etapele de realizare Cathedral Plaza este o destinaţie business de primă clasă situată în centrul...

Acte și avize necesare construcție casă

Case la cheie nu trebuie decat sa va faceti bagajele si sa va mutati! Casele la cheie sunt cladiri complet finisate, in interior si exterior: toate...

Izolații

Romania dispune de o impresionanta substanta istorica , care documenteaza cronologic schimbarile tarii si impreuna cu acestea, istoria diferitelor...

Ai nevoie de altceva?