Analiza fondului construit a unei zone din București

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Construcții
Conține 2 fișiere: docx, tif
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 1198
Mărime: 332.71KB (arhivat)
Publicat de: Mugur Irinel Coman
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cristina Alpopi
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA ADMINISTRATIE PUBLICA

Extras din proiect

Memoriu justificativ

Prezentul memoriu trateaza modul si conditiile de locuire din cadrul unei zone din sectorul 5 al municipiului Bucuresti cuprinzand: Strada Vigilentei, Strada Bruius, Strada Politiei, Strada Sapientei, Splaiul Independentei, Bulevardul Libertatii.

Zona de locuit contine cladiri de nivel mic, cladiri de nivel mediu, dar si cladiri inalte, insa majoritatea, 63 % dintre acestea reprezinta cladirile de nivel mediu.

Suprafata totala analizata se intinde pe 6, 25 ha si cuprinde 58 cladiri, 720 familii, 1623 locuitori.

Starea cladirilor reprezinta unul dintre avantajele zonei, 42% dintre acestea fiind intr-o stare foarte buna, 38% se afla in stare buna,20% medie, 0,5 % rea.

Drumurile sunt de categoria a II a si a III a si preiau traficul in intregime, carosabilul fiind intr-o stare foarte buna fiind in totalitate asfaltat.

Mijloacele care tranziteaza zona sunt RATB-ul, linii: 104, 123, 124, 136 si 385. In apropiere se afla si statia de metrou „Izvor”si “Eroilor”.

In zona se afla Facultatea de Drept, Policlinica, iar la parterul blocurilor exista farmacii, mini-marketuri, cabinete de avocatura, xeroxuri, cabinete oftalmologice, cabinete stomatologice, cafenele, farmacii, etc.

Din punct de vedere al impartirii pe functiuni, zona este foarte diversificata. Functiunea principala este cea de locuire, 53% procente din suprafata totala a zonei analizate, dar exista si alte functiuni cum ar fi servicii, activitati productive, activitati comerciale, transport, culte, etc.

Principalele disfunctionalitati ale zonei sunt lipsa locurilor de parcare, insa locuitorii din zona se mai confrunta si cu alte disfunctionalitati precum lipsa spatiilor verzi, lipsa spatiilor de joaca pentru copii,etc.

Zona trece in prezent printr-o puternica schimbare datorita constructiei Blocului 100 de pe strada Sapientei, proiect care se va finaliza pana la data de 15 martie 2013.

PROPUNERI

- Aceasta zona necesita amenajarea unor locuri de parcare intrucat numarul de locuri de parcare actual este insuficient pentru numarul de autovehicule existent, lucru ce ar putea ajuta la fluidizarea traficului si la evitarea unor accidente. Pentru aceasta se va putea proiecta o parcarea supraterana pe platforma de pe strada Politiei.

- Constructia unei scoli generale intrucat in apropiere nu se afla nicio astfel de institutie. Ar putea fi proiectata pe strada Sapientei langa Biserica Mihai Voda.

- Constructia unei gradinite intrucat in zona nu se afla nicio astfel de institutie. Constructia ar putea incepe pe terenul neamenajat din apropierea strazii Bruius.

- Amenajarea unui loc de joaca pentru copii si a unui spatiu de recreere pentru batrani pe terenul neamenajat din vecinatatea strazii Sapientei.

- Elaborarea unui program de termizolare a cladirilor cu sustinerea municipalitatii, masura prin care se vor reduce pierderile de caldura.

- Completarea spatiului cu mobilier urban necesar: statii de transport in comun acoperite, amplasarea de banci pe Strada Vigilentei si pe Strada Sapientei.

- Constructia unui hyper-market intrucat in zona nu este niciun mare centru comercial. Constructia poate fi facuta pe terenul neamenajat din apropierea Strazii Sapientei.

Preview document

Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 1
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 2
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 3
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 4
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 5
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 6
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 7
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 8
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 9
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 10
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 11
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 12
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 13
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 14
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 15
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 16
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 17
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 18
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 19
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 20
Analiza fondului construit a unei zone din București - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Analiza Fondului Construit a Unei Zone din Bucuresti
    • 14C4.tif
    • Analiza fondului construit a unei zone dinBucuresti.docx

Alții au mai descărcat și

Izolații

Romania dispune de o impresionanta substanta istorica , care documenteaza cronologic schimbarile tarii si impreuna cu acestea, istoria diferitelor...

Caiet practică tencuieli, finisaje

Caiet de practică Executarea lucrărilor de tencuială , zugrăveală şi vopsitorii Tencuiala este stratul de finisaj aplicat pe suprafaţa brută a...

Calcul Cofraje

Număr de ordine: 37 1. Date iniţiale : - grosime placă : hpl= 16 cm - înălţime nivel : Hnivel = 2.80 m - dimensiuni în plan a plăcii : 3.95 x...

Construcții

1.3 Coordonarea modulară şi toleranţele Coordonarea dimensională în construcţii reprezintă metoda de stabilire a dimensiunilor şi poziţiilor...

Tehnici de Modelare Fizică

1. OBIECTUL TEMEI Obiectul temei reprezintă modelarea fizică a fenomenului de convecţie forţată în interiorul conductelor circulare. Se va modela...

Te-ar putea interesa și

Studiul Geografic al Calității Locuirii în Comuna Dor Mărunt

Introducere Calitatea locuirii este subiect recent abordat la noi, dar face parte din sfera mai largă a preocupărilor privind calitatea vieţii....

Spațiul periurban - dimensiune și cerințe ecologice - studiu de caz București

INTRODUCERE Oraşele se extind, micşorând timpul şi distanţele dintre ele. Acest fapt se datorează migraţiei populaţiei urbane către teritoriile...

Gestiunea Fosfogipsului la o Unitate de Producere a Acidului Fosforic

Prefaţă Lucrarea “Gestiunea fosfogipsului la o unitate de producere a acidului fosforic” prezintă gestiunea fosfogipsului rezultat din instalaţia...

Agrometeorologie

Asezare geografica Bucuresti, capitala Romaniei, se afla în sud-estul tarii, intre Ploiesti la nord si Giurgiu la sud. Orasul se afla in Campia...

Amenajarea unei grădini pe bloc

1. Analiza nevoii de proiect a) Analiza la nivel de domeniu Acest proiect vizează domeniul protecţiei mediului prin îmbunătăţirea calităţii...

Ai nevoie de altceva?