Caiet de Sarcini Cladire

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Caiet de Sarcini Cladire.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 36 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: vasile ion

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

DATE GENERALE

Prezentul caiet de sarcini cuprinde conditiile tehnice pentru executia lucrarilor din beton. In cursul lucrarilor de executie nu este permisa nici o derogare de la prevederile prezentului caiet de sarcini, fara aprobarea prealabila in scris a proiectantului. Proiectantul isi rezerva dreptul ca in situatii speciale ce se vor ivi la executie sa aduca modificari sau completari prezentelor prescriptii.

Executantul va asigura efectuarea tuturor incercarilor si determinarilor rezultate din acest caiet de sarcini.

Executantul va asigura, la cererea dirigintelui, si efectuarea altor determinari suplimentare. El va lua toate masurile tehnologice si organizatorice necesare asigurarii punerii in aplicare a prezentelor prevederi.

Dirigintele, in cazul in care se constata abateri de la caietul de sarcini, va dispune intreruperea lucrarilor si efectuarea remedierilor ce se impun.

Lucrarile de beton nu se vor executa sub temperatura de +5°C.

1. ORDINEA SI DESCRIEREA EXECUTIEI LUCRARILOR

1.1 Ordinea executiei lucrarilor

. Executarea sapaturilor, mecanizat si manual. Aceste lucrari se vor executa dupa trasarea axelor, receptionarea terenului de fundare si primirea datelor complete despre organizarea subterana a amplasamentului.

. Executarea patului de piatra sprta de 0,5m

. Executarea lucrarilor din beton armat pentru realizarea fundatiilor contiunue sub stalpii monoliti din beton armat, a grinzilor de fundare din beton armat.

. Executarea umpluturilor in jurul fundatiilor si sub pardoseli, in staturi de 2,030cm bine compactate

. Montarea stalpilor prefabricati din beton armat in paharele fundatiilor izolate, verificarea pozitionarii acestora fata de axe, fixarea acestora prin pane din lemn si turnarea monolitizarilor.

. Montarea grinzilor si consolelor metalice, precum si a panelor, prin prindere cu suruburi si piese metalice pe stalpi.

. Montarea invelitorii.

NOTA: se va avea in vedere realizarea golurilor pentru instalati, sub pardoseli, lucrari ce se vor corela cu plansele de instalatii

1.2 Descrierea elementelor structurii, dimensiuni, materiale

Fundatiile tip izolatie sub stalpi sunt realzate cu o talpa din beton armat de clasa Bc 20 si un pahar cu umeri din beton armat ancorat in talpa fundatiei prin intermediul armaturilor longitudinale. Armaturile din talpi sunt realizate din otel beton tip OB37 (10mm/10cm pe ambele directii). Carcasele de armatura de la pahare vor fi realizate cu bare din otel PC52 si OB37. Paharul a fi din beton armat, inaltime de 110 cm si dimensiuni in plan de 2.00 x 1.50 m.

Golul paharului va fi cu 10 cm mai mare la baza decat dimensiunile stalpilor prefabricati , iar umerii paharului vor avea grosimea de 20 cm. Fundatile izolate vor avea cota de fundare de 0.95 m fata de cita 0.00 a cladirii.

. Pardoselile vor fi realizate pe o umplutura compactata mecanic din deseuri de cariera de 80 cm grosime. Stratul de beton pe care se va monta pardoseala va fi de 20 cm grosime din beton clasa Bc 20, fiind armat cu 2 plase din otel beton OB37 cu diametrul de 8 mm, montate la distanta de 20 cm pe ambele directi.

. Stalpii prefabricati din beton armat sunt asemenea intre ei prin modul de echipare cu diferite piese de prindere a grinzior metalice si a panourilr de fatada. Vor fi realizati din beton clasa Bc 25, armaturile longitudinale fiind realizate din otel beton Pc 52 cu diametrul de 16 mm, respectiv 20 mm. Se asigura incastrarea stalpilor in paharele fundatiilor izolate pe o adancime de 75 cm, distanta de la cota superioara a paharului si pana la cota 0.00 fiind de 20 cm. Stalpii vor fi dreptunghiulari cu laturile de 40 x 55 cm de la cota 0.00 pana la cota +5.80 si cu laturile de 4- x 45 cm de la cota 5,80 la cota +7,65.

MASURI DE PROTECTIA MUNCII SI P.S.I

. In timpul executiei lucrarilor beneficiarul si constructorul vor lua toate masurile de protectie a muncii necesare preintampinarii oricaror acidente de munca. Se vor respecta urmatoarele:

. *Norme republicane de protectie a muncii *, aprobate de Ministerul Muncii si Sanatatii cu ordinul 34/1975 si 110/1977.

. *Norme specifice de protectie a muncii* - vol. II, elaborat de CPM Bucuresti in 1975, cap. XVI, C.3, cap. XXI, C.8.

Prezentele masuri de protectie a muncii nu sunt limitative, executantul si beneficiarul urmand a lua masuri suplimentare ori de cate ori sunt necesare.

. Se vor respecta de asemenea:

. *Norme generale de protectia muncii impotriva incendiilor* - decret 290/16.08.1977

. *Norme tehnice de proiectare si realziare a constructiilor, privind protectia la actiunea focului* - P118/1983.

2. TERASAMENTE, SAPATURI, UMPLUTURI

2.1 ASPECTE GENERALE

Acest capitol cuprinde specificatiile pentru lucrarile de executie a gropilor de fundatie. Prezentul capitol contine prevederi pentru executarea lucrarilor de terasamente constand in indepartarea stratului de pamant vegetal, sapaream incarcarea in mijloace de transport, transportul, imprastierea, nivelarea pamantului pentru realizarea fundatiilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de Sarcini Cladire.doc