Caiet de Sarcini Instalatii Sanitare

Proiect
8/10 (3 voturi)
Domeniu: Construcții
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1623
Mărime: 11.27KB (arhivat)
Cost: 5 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cruceru, Vintila

Extras din document

1. DESCRIEREA LUCRARILOR

Prezentul proiect aflat în faza PT trateaza lucrarile de instalatii sanitare aferente casei de locuit situata în ...

Cladirea are subsol, parter si mansarda, structura din zidarie C100, termoizolata cu polistiren de 8 cm grosime, placa de beton armat pe sol, peste subsol si parter, planseu din lemn peste mansarda, sarpanta din lemn cu învelitoare din tigla ceramica, având termoizolatie în pod din vata minerala de 15 cm, închideri din tâmplarie de lemn cu geamuri termopan.

Din punctul de vedere al instalatiilor sanitare s-au tratat :

- racordul exterior de apa rece

- instalatia interioara de alimentare cu apa rece

- instalatia interioara de alimentare cu apa calda

- instalatia interioara de canalizare menajera

- instalatia exterioara de canalizare menajera si pluviala

Cladirea are prevazute la subsol  garaj dublu, o sala pentru sport  hobby, casa scarii si hol, o încapere pentru centrala termica murala cu condensatie, camara si pivnita, la parter are windfang, hol, casa scarii, grup sanitar, bucatarie, sufragerie, living, o terasa descoperita, iar la mansarda, 2 dormitoare, 1 debara, 1 birou, 2 bai, hol si casa scarii.

Dotarea cu obiecte sanitare s-a facut în conformitate cu STAS 1478 precum si în functie de optiunea beneficiarului, dupa cum urmeaza:

Subsol  se prevede o chiuveta si un sifon de pardoseala în garaj, un spalator dublu din inox, masina de spalat rufe si sifon de pardoseala în centrala termica.

Parter  se prevad: un spalator inox pentru spalat vase în bucatarie, în baie 1 vas de closet cu rezervor pe vas, 1 cada de dus, 1 lavoar si sifon de pardoseala, iar pe terasa si în gradina, câte un robinet dublu serviciu.

Mansarda  fiecare baie va fi dotata cu 1 cada de baie, 1 lavoar, 1 bideu, 1 vas de closet cu rezervor pe vas si sifon de pardoseala.

Alimentarea cu apa rece se va face de la bransamentul existent, cu contorizarea consumului.

Debitul si presiunea necesare sunt asigurate din acest bransament.

Atât apometrul cât si contorul si robinetele aferente se vor monta în camin.

Apa calda se va asigura de la boilerul de 300 l bivalent, montat lânga centrala termica murala cu condensatie din încaperea pentru centrala termica de la subsol.

Conductele de apa rece si calda se vor executa din teava de polipropilena sau polietilena reticulata, izolate termic, iar sustinerea conductelor se va realiza prin bratari.

Conductele de apa rece si calda se vor monta cu o panta de 3% în directia de curgere.

Conductele de canalizare menajera interioara se vor executa din tuburi de PVC-U. Canalizarea apelor uzate menajere se va realiza la caminul de racord prin tuburi din PVC-G având diametrul de 200 mm. Din cauza specificului profilului terenului pe care este amplasata cladirea de locuit caminele de canalizare menajera prevazute conform planurilor sunt de rupere de panta.

Ventilarea coloanei de canalizare menajera se va realiza prin prelungirea conductei de canalizare pâna în pod.

Pe coloana de scurgere se va monta o piesa de curatire etansa.

Toate conductele orizontale vor fi montate cu pante conform planurilor si a schemelor verticale.

Apele pluviale de pe acoperis se vor evacua prin jgheaburi si burlane din PVC în locurile indicate pe planuri, în camine colectoare. Fiecare burlan va fi prevazut cu piese de curatire la 0,50&1,00m de nivelul terenului. Apele pluviale se vor colecta în canalizarea pluviala în sistem separat de canalizarea menajera, iar conductele se vor executa din PVC. Caminele colectoare a apelor meteorice sunt de rupere de panta.

Pentru curatarea instalatiei exterioare de canalizare menajera, unul dintre burlanele de apa pluviala se va conduce în caminul de canalizare menajera.

Instalatia de alimentare cu apa se va supune încercarilor de etanseitate si presiune, la presiunea de 6 bar, timp de 20 min., încercarii de functionare la apa rece si calda, încercarii de etanseitate si rezistenta la cald a conductelor de apa calda.

Conductele de canalizare se vor supune încercarii de etanseitate si de functionare.

Modul de efectuare a încercarilor va fi în conformitate cu normativul I9-96.

Lucrarile de instalatii pentru alimentarea cu apa si canalizare se vor executa în conformitate cu prevederile normativului I9-96.

În executie si exploatare se vor respecta Normele republicane de protectia muncii, conform N.R.P.M. în vigoare.

Preview document

Caiet de Sarcini Instalatii Sanitare - Pagina 1
Caiet de Sarcini Instalatii Sanitare - Pagina 2
Caiet de Sarcini Instalatii Sanitare - Pagina 3
Caiet de Sarcini Instalatii Sanitare - Pagina 4
Caiet de Sarcini Instalatii Sanitare - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Caiet de Sarcini Instalatii Sanitare.doc

Alții au mai descărcat și

Instalatii de Ventilare

Stabilirea parametrilor climatici de calcul vara si iarna Calculul debitului de aer pentru ventilarea sau climatizarea unei incinte ca si trasarea...

Instalații de Încălzire

Tema Proiectului de Instalatii de Încalzire Partea I : Instalatii interioare Sa se rezolve la nivel de proiect de executie instalatia de...

Proiect Instalații Sanitare

Proiectarea instalatiilor interioare de alimentare cu apa rece si calda pentru consum menajer Stabilirea debitului de calcul Generalitati...

Proiect Casa de Locuit

Se va proiecta o casa de locuit în orasul Fetesti, judetul Ialomita, compusa din demisol, parter si mansarda locuibila si anexa un garaj. La...

Instalatii Termice Tip A

Locuinta individuala P+E Clinceni Beneficiar: Faza: DE Instalatii termice I. MEMORIU TEHNIC 1. DESCRIEREA SOLUTIILOR TEHNICE DE REALIZARE...

Amestecuri pentru Constructii

1.Procesul tehnologic de preparare a amestecurilor de mortar si de beton. 1.1. Amestecuri de beton [24]. Betoane pe baza de ciment. Denumirea...

Proiect Instalatii Sanitare la Un Bloc de 10 Etaje

MEMORIU JUSTIFICATIV Proiectul cuprinde dimensionarea instalatiilor sanitare interioare pentru un bloc de locuinte având P+10 nivele cu 4...

Instalatii Sanitare

Tema proiectului Se cere realizarea proiectului de instalatii sanitare interioare pentru o locuinta de tip vila de lux cu 7 persoane ....

Ai nevoie de altceva?