Caiet Practica CCIA 2

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Caiet Practica CCIA 2.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 31 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

I. LUCRĂRI PREGĂTITOARE

1.-Defrişarea; .

Defrisarile constau din taierea arborilor şi tufisurilor , eventual smulgerea lor din radacini izolate, pe toata suprafata de teren care urmeaza a se executa terasamente.

Daca se prevede executarea sapaturilor cu excavatoare cu cupa, functie de capacitatea utilajului, buturugile şi radacinile izolate cu diametre mai mici de 30 cm vor putea fi scoase odata cu saparea pamantului

. Copacii din incinta santierului , care nu sunt cuprinsi in suprafata construita a obiectivelor de constructii, vor fi pastrati, luandu-se masuri de protejare a acestora pe toata durata executarii lucrarilor de constructii.

2.-Demolarea construcţiilor existente şi devierea sau dezafectarea lucrărilor de instalaţii;

Aceste lucrari se vor executa din timp, avandu-se grija ca materialele rezultate sa fie evacuate pentru a nu stanjeni lucrarile de terasamente.

Inainte de a se incepe lucrarile de demolare se vor examina planurile retelelor subterane ale instalatiilor de apa, de gaze, canalizare, electrice etc. din zona constructiilor respective , confruntandu-se cu situatia reala de pe teren, spre a se stabili masurile speciale ce trebuie luate pentru ca lucrarile de demolare sa nu fie stanjenite in executarea lor de eventualele distrugeri accidentale ale acestora.

In cazurile in care exista pericol de incendiu sau de explozie, este necesara obtinerea de catre beneficiar a permisului de foc.

Daca in sapaturi se intalnesc obiecte sau constructii de interes arheologic, se vor opri sapaturile şi se vor anunta organele de specialitate.

3.-Amenajarea generală a terenului şi a platformei de lucru :

• Săparea şi depozitarea pământului vegetal:

Evacuarea stratului vegetal se va face de regula mecanizat. Pamantul rezultat din sapatura va fi depozitat in afara perimetrului construit, de preferinta in centrul de greutate al zonelor prevazute prin proiect a fi amenajate ca spatii verzi. Grosimea stratului vegetal se va stabili pe baza indicatiilor din avizul geotehnic.

• Asigurarea scurgerii apelor de suprafaţă:

Daca procesul tehnologic de executie a terasamentelor ne provoaca deteriorarea instalatiilor definitive, se recomanda ca lucrarile pentru evacuarea apelor superficiale sa fie executate inaintea inceperii lucrarilor de terasamente , pentru a servi şi pe durata executiei.

Pamantul rezultat din saparea santurilor se va depune in forma de figura continua (cavalier), amplasata intre santurile de garda şi sapaturile pe care le apara.

Dimensiunile santurilor de garda, pantele fundului şi modul de consolidare al talazurilor vor fi cele prevazute in proiect.

Cand debitul colectat este redus sau cand terenul este accidentat şi executarea unor santuri normale nu este economica, se vor amenaja santuri cu dimensiuni reduse (rigole).

In nisipuri argiloase, luturi şi pamanturi sensibile la umezire, in care apa ce se infiltreaza local dauneaza stabilitatii terasamentelor, peretii santurilor pot fi impermeabilizati.

• Nivelarea terenului prin săpături şi umpluturi:

Cand in proiect se prevede ridicarea generala a nivelului terenului printr-o platforma de umplutura compacta , fundatiile constructiilor se vor executa dupa realizarea acesteia, daca volumul de sapatura in umplutura este de cel mult 100% din volumul total al umpluturii.

In tot timpul lucrarilor de nivelere se va asigura scurgerea apelor de suprafata, mai ales daca executia lor are loc in sapatura. Proiectantul de executie va prevedea masurile necesare.

Instalatiile subterane (conducte , cabluri electrice şi de telecomunicatie etc.) amplasate pe locuri ce urmeaza a fi nivelate sau acoperite cu umpluturi, se vor executa numai dupa realizarea platformei la cota stabilita in proiect .

Lucrarile de nivelare şi de umplutura pe suprafete mari se vor executa cu mijloace mecanizate.

4.-Executarea lucrărilor de organizarea şantierului incluzând :

• Asigurarea suprafeţelor de teren şi amplasarea depozitelor de materiale, baracamentelor, utilajelor şi drumurilor de acces:

• Asigurarea surselor pentru alimentarea cu apă, lumină şi forţă a şantierului;

5.-Protecţia construcţiilor învecinate şantierului şi a instalaţiilor existente;

6.-Drenarea apelor subterane, îndepărtarea lor sau coborârea nivelului acestora pentru a permite executarea săpăturilor şi fundaţiilor;

Cand se constata , prin sondaje , existenta unei panze de apa deasupra nivelului fundului sapaturii , se va proceda la indepartarea ei prin una din metodele urmatoare , precizate şi detaliate in proiect :

- prin epuismente ( pompare directa a apelor din sapatura de fundatie ) ;

- prin coborarea nivelului apei subterane cu ajutorul puturilor filtrante de pompare de diametru mai mare sau de diametru mic , cu filtre aciculare .

Epuismentele din incinta gropii, fiind cele mai economice şi usor de realizat, vor fi preferate altor sisteme de evacuare a apelor .

La executarea sapaturilor cu epuismente , trebuie realizate urmatoarele faze :

- colectarea apelor intr-un spatiu restrans (puturi de colectare), in vederea evacuarii lor, care se realizeaza prin santuri deschise , captusite cu dale de piatra sau prin executarea de drenuri;

- evacuarea apelor din groapa de fundatie cu asigurarea unei functionari continue a instalatiei de pompare .

Colectarea apei infiltrate in groapa de fundatie , in timpul executarii lucrarilor de sapaturi şi fundatii , se va face in puturi colectoare de unde apa va fi evacuata prin pompare .

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet Practica CCIA 2.doc