Constructii din Lemn

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Constructii din Lemn.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere docx, dwg de 24 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

Memoriu tehnic justificativ

Conform temei de proiectare s-a cerut intocmirea documentatiei tehnice pentru o structura din lemn de tip cadre, avand regimul de inaltime partier plus etaj.

Cladirea este situata in Comuna Sabaoani, Judetul Neamt cu rolul de soala gimnaziala cu clasele 1-8. Cladirea dispune de utilitatile exitente in zona: alimentare cu energie electrica si cu apa din reatelele locale,racordare la ca canalizare,panta terenului pe care se afla cladiera este de 2%, iar apele freatice sunt la mare adancimefata de cota de fundare.

Structura de rezistenta este compusa di pereti activi, interiori si exteriori de tip cadre. Prin sistem cadru se intelege un schelet din lemn alcatit din dulapi. Scheletu este alcatut dintr-un singr sortiment de lemn –dulapi. Sectiunile dulapilor: grosimea b, latimea h rezultata din calcul.

Scheletul din lemn este inchis intre placi din OSB. In functie de pozitia acestra in structura rezulta pereti ca elemente verticale, plansee ca elemente orizonte si acperiul ca elemente inclinate. Imbinarea dintre elementele de structura se realizeaza prin bateri de cuie sau foloirea placutelor metalice cu forme speciale. Tamplaria realizata din lemn stratificat cu geam termopan.  

Descrierea amplasamentului

Caladirea este amplasata in localitatea Sabaoani, jud. Neamt, la distanta de 10km de raul moldova, nu existand riscul de inundatie in timpul primaverii. Se afla pe strada Orizontului, fiind inconjurata la N,S,V,E de locuinte private.

Terenul are o panta aproximativa de 2%. Este un teren bun de fundare, cu adancimea de fundare la 1.20m.

Descrierea structurii de rezistenta

Structura de rezistenta este de tip cadre, acoperisul si planseul e de tip caseta, elementele de constructie sunt realizate dintr-un schelet din lemn, de obicei dulapi, prins intre doua placi de OSB.

Placile de OSB inlocuiesc ori ce fel de rigidizare sau contravantuire .

Elementele unui perete sunt: rama superioara, rama inferioara, stalpi asezati pe orizontala pe care reazama grinzile.

Distanta intre stalpi este de maxim 3,5m.

Alcatuirea planseului

Structura de rezistenta a planseului este de tip casetat. Grinzile find dulapii de 50/200 fiind prinsi intre doua placi de OSB. Intre dulapi sunt si rigidizari, iar spatiu gol este umlut cu vata minerala.

Fisiere in arhiva (5):

  • Axis.docx
  • Constructii din Lemn.docx
  • Plan etaj-LEMN.dwg
  • Plan parter-LEMN.dwg
  • Plan sarpantaj-LEMN.dwg

Alte informatii

Universitatea Tehnică “Gh. Asachi” Iaşi - Facultatea de Construcţii şi Instalaţii Secţia CCIA