Documentatie Topo-Cadastrala privind Amplasamentul si Delimitarea Bunului Imobil

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Documentatie Topo-Cadastrala privind Amplasamentul si Delimitarea Bunului Imobil.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 4 fisiere doc, dwg de 52 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

1. MEMORIU TEHNIC

DOCUMENTATIE TOPO-CADASTRALA PRIVIND AMPLASAMENTUL SI DELIMITAREA BUNULUI IMOBIL

Str. Avântului şi 9 Mai – mun. Alba Iulia

BENEFICIAR :

UNIVERSITATEA “1 DECEMBRIE 1918” ALBA IULIA – FACULTATEA DE STIINTE, CATEDRA DE TOPOGRAFIE – CADASTRU.

EXECUTANT :

Student : Renus RASA

AMPLASAMENTUL IMOBILULUI :

Imobilul care face obiectul prezentei lucrari se afla situat in intravilanul mun. Alba Iulia, sector cadastral nr. 4 din str. Avăntului şi str. 9 Mai.

OPERATIUNI TOPO-CADASTRALE

Se identifica in zona sistemul topo-geodezic de referinta in care se lucreaza, fapt constatabil, atat prin identificarea in teren, cat si la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara - ALBA.

Tot in teren sunt identificate punctele de triangulatie, care asamblate sub forma unei retele poate imbraca zona interesata.

Rezolvarea retelei de triangulatie se face intr-o prima etapa prin compensarea unghiurilor in retea. Aceasta compensare poate fi facuta expeditiv “Broniemann” pentru retele simple si de mai mica importanta sau “riguros” – sau in bloc – respectand “Teoria micilor patrate”. Urmand calea recomandata, in speta “metoda riguroasa”, se va determina numarul ecuatiilor de conditie si se vor scrie ecuatiile corespunzatoare de conditie (de figura, de tur de orizont, de laturi etc.). Sistemul ecuatiilor de conditie se va rezolva prin teoria masuratorilor conditionate. Astfel acest sistem se va reduce la un sistem normal de ecuatii. Rezolvarea sa se va face prin metoda reducerilor succesive – Schema Gauss.

Vor fi deduse marimile corectiilor cu care vor fi compensate unghiurile masurate. Unghiurile compensate vor fi utilizate in calculul orientarilor compensate si a lungimii laturilor retelei de triangulatie, cunoscand in lucrarile topo-geodezice anterioare cel putin coordonatele unui punct, o orientare si lungimea unei laturi. Cu aceste elemente vor fi deduse coordonatele cele mai probabile ale punctelor din retea.

Tot pe baza masuratorilor din teren vor fi determinate punctele noi de indesire, folosind una din metodele recomandate in acest caz: metoda intersectiei inainte, laterale, inapoi, trilateratie etc.

Cota unuia dintre puncte va fi dedusa prin nivelment geometric, pe baza masuratorilor. Odata creata baza de sprijin, conturul terenului in studiu se va “ridica” (transpunerea in plan) prin metoda poligonatiei in circuit inchis. Calculul se va opera intr-un protocol special destinat acestei operatii.

Datele rezultate vor fi raportate pe planul topografic al terenului, obtinand un hotar al suprafetei luate in studiu. Inchiderea conturului suprafetei se va face prin ridicari de detalii specifice cadastrului.

Din protocolul mai sus mentionat va fi calculata aria suprafetei, folosind metoda de calcul analitica.

Proiectul se incheie cu o parte grafica, concretizata printr-o documentatie topografica-cadastrala corespunzatoare.

2. RETEAUA DE SPRIJIN (TRIANGULATIE)

Multitudinea de lucrari topografice ce se executa intr-o anumita zona, necesita existenta unui sistem de sprijin materializat in teren prin puncte de triangulatie. Interdependenta dintre aceste puncte se face prin retele ce au la baza triunghiul ca figura indeformabila si care sunt determinate prin masuratori de unghiuri, caz in care reteaua poarta denumirea de “triangulatie”, sau masuratori de distante, caz in care reteaua se numeste “trilateratie”.

Fisiere in arhiva (4):

  • Documentatie Topo-Cadastrala privind Amplasamentul si Delimitarea Bunului Imobil
    • doc1.doc
    • doc2.doc
    • doc3.doc
    • plan.dwg