Echipamente de Protectie in Domeniul Constructiilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Echipamente de Protectie in Domeniul Constructiilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Constructii

Cuprins

1. Generalităţi.pag.4
2. Echipamente de protecție.pag.7
3. Clasificarea echipamentelor de protecţie
- Protecţia capului.pag.8
- Protecţia urechilor.pag.8
- Protecţia ochilor şi a feţei.pag.10
- Protecţia respiraţiei.pag.12
- Îmbrăcăminte de protecţie şi avertizare.pag.13
- Protecţia mainilor.pag.15
- Protecţia picioarelor.pag.16
- Sisteme de securitate.pag.17
4. Accidentele de muncă
- Clasificarea accidentelor de muncă.pag.21
- Efectele accidentului de muncă.pag.21
5. Bibliografie.pag.24

Extras din document

Generalităţi

În ziua de astăzi se încearcă tot mai intens să se explice importanţa educaţiei privind sănătatea şi siguranţa în muncă atât la proprietari, cât şi managerilor de întreprinderi. Aceste cursuri oferă consiliere tuturor celor care ar avea nevoie de instruire, indiferent de metoda de formare cât şi de modul cum să o organizeze.

De ce este importantă informarea privind sănătatea și securitatea în muncă?

Peste 200 de persoane mor în fiecare an din cauza accidentelor de muncă, și peste 1 milion de persoane suferă de pe urma accidentelor de muncă. Un număr de peste 2 milioane de oameni suferă de boli cauzate sau agravate datorită condițiilor de lucru.

Prevenirea accidentelor şi îmbolnăvirilor cauzate de locul de muncă este o prioritate cheie valabilă pentru orice angajator. În calitate de proprietar sau de manager al unei afaceri trebuie avut în vedere că un personal calificat este foarte valoros.

Asigurând informații cu privire la sănătatea și securitatea în muncă, precum și o serie de instructaje in acest sens, ajută foarte mult la conturarea următoarelor aspecte:

• asigurarea angajaţilor dumneavoastră că nu vor fi răniţi sau că se vor îmbolnăvi datorită muncii prestate de ei;

• dezvoltă o cultură pozitivă privind sănătatea și securitatea la locul de muncă, unde munca sănătoasă și sigură devine o a doua natură pentru fiecare lucrător;

• aflați cum puteți gestiona mai bine sănătatea şi siguranţa în muncă;

• îndepliniți-vă datoria juridică de a proteja sănătatea şi siguranţa angajaţilor dumneavoastră.

Un program efectiv de training va avea ca rezultate:

• va contribui în mod constructiv la formarea competentă a angajaților în ceea ce privește sănătatea și securitatea în muncă

• poate ajuta afacerea dumneavoastră să evite primejdiile provocate de accidente de muncă şi probleme de sănătate datorate condițiilor de muncă;

• vă poate ajuta să evitaţi costurile financiare ale accidentelor şi a îmbolnăvirilor profesionale.

Nu uitați că asigurarea nu acoperă toate pagubele! Uneori mai pot rezulta și produse deteriorate, producție pierdută, precum și demotivarea personalului angajat în întreprindere.

Legea cere, ca o persoană ce are calitatea de angajator, să furnizeze orice informație, instrucțiune sau instructaj necesare pentru a asigura, în masura în care este posibil, sănătatea și securitatea angajaților pe care îi are în subordine.

Ce este instruirea?

Mijloacele de pregătire ajută oamenii să înveţe cum să facă ceva, spunând oamenilor ceea ce ar trebui să facă și ceea ce ar trebui să evite, sau pur și simplu să le ofere informațiile pe care le solicită. Mijloacele de pregătire nu presupun doar abordarea formală, ce se referă doar la cursuri teoretice. Acestea includ, de asemenea si o parte practică.

Cine are nevoie de instructaj privind securitatea și sănătatea în muncă?

Tu ai nevoie! Indiferent dacă ești angajat sau independent, întrebarea este dacă ești sigur că ești capabil de unul singur să identifici pericolele și să controlezi riscurile depistate la locul de muncă? Dacă nu, cu siguranță vei putea beneficia de pe urma acestor cursuri.[1]

Managerii și șefii tăi! Dacă vei angaja manageri sau șefi, cu siguranță vor avea nevoie de puțin instructaj. Ei au nevoie să ştie ceea ce vă aşteptaţi de la ei în ceea ce priveşte sănătatea şi siguranţa, precum şi modul cum vă aşteptaţi să le livreze. Ei trebuie să înțeleagă politica dumneavoastră de sănătate și securitate în muncă, precum și locul în care se încadrează.[1]

Angajații dumneavoastră! Orice om care munceşte pentru dumneavoastră, inclusiv cei independenţi, trebuie să știe cum să muncească în condiții de siguranță, precum și fără riscuri asupra sănătații lor. De asemenea, ei trebuie să cunoască cum pot ridica orice problemă de sănătate şi de siguranţă cu dumneavoastră. [1]

Din această cauză, ar trebui:

• să ţineți seama de capacităţile, formarea profesională, cunoştinţele şi experienţa fiecărui lucrător în parte;

• să vă asigurați ca cerințele locului de muncă să nu depăşească capacitatea lor de a-și efectua sarcinile fără riscuri atât pentru propria persoană, cât și pentru ceilalți angajați din colectiv.

Fisiere in arhiva (1):

  • Echipamente de Protectie in Domeniul Constructiilor.doc

Alte informatii

Proiect pentru disciplina "Sanatate si Securitate in Munca