Executarea Instalatiei de Alimentare cu Apa a unei Cladiri prin Intermediul Hidroforului

Imagine preview
(6/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Executarea Instalatiei de Alimentare cu Apa a unei Cladiri prin Intermediul Hidroforului.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 24 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Martin Popvici

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Constructii

Cuprins

TITLUL PROIECTULUI.Pag 2
Executarea instalatiei de alimentare cu apa a unei cladiri prin intermediul hidroforului
MEMORIU TEHNIC.Pag 3
INTRODUCERE.Pag 4 Referiri la ce inseamna o instalatie de hidrofor si unde se folosesc si la ce anume se folosesc.
CAPITOLUL I.Pag 5 Alcatuirea si functionarea instalatiei de hidrofor
CAPITOLUL II.Pag 10 Montarea instalatiei de hidrofor
CAPITOLUL III.Pag 13 Probarea, reglarea si receptia instalatiei de hidrofor
CAPITOLUL IV.Pag 15 Scule si dispozitive
CAPITOLUL V.Pag 17 Masuri de protectie si siguranta a muncii
BIBLIOGRAFIE.Pag 23

Extras din document

EXECUTAREA INSTALATIEI DE

ALIMENTARE CU APA A UNEI

CLADIRI PRIN INTERMEDIUL

HIDROFORULUI

MEMORIU TEHNIC ARGUMENT

Hidrofoarele sunt sisteme de alimentare destinate pentru alimentarea cu apa sub presiune in regim automat pentru aplicatii casnice si mici sisteme de irigatie in agricultura si horticultura. Hidrofoarele lucreaza in regim automat asigurand presiunea din sistem intr-un interval controlat de presostat.

Electropompa hidroforului porneste cand se atinge valoarea minima a presiunii reglate si functioneaza pana se atinge valoarea maxima a presiunii reglate

Instalatiile de hidrofor se prevad in special pentru alimentarea cu apa a ansamblurilor de cladiri de locuit, in care debitul de apa consumat prezinta variatii mari in timp intre valorile maxime si minime, datorita nesimultaneitatii in functionare a diferitelor puncte de consum al apei in scopuri menajere.

INTRODUCERE

Instalatia de hidrofor este o instalatie de pompare la care pe conducta de refulare a pompei se monteaza un rezervor inchis, continand la partea inferioara apa si la partea superioara, deasupra nivelului apei,aer comprimat, rezervor numit recipient de hidrofor.

Instalatia de pompare cu recipient de hidrofor se preconizeaza atunci cind presiunea disponibila a apei din conducta publica in punctul de record este temporar sau permanent mai mica decat sarcina hidrodinamica necesara a apei din instalatia inferioara, iar consumul de apa din cladiri este neuniform in timp.

Instalatiile de hidrofor se prevad in special pentru alimentarea cu apa a ansamblurilor de cladiri de locuit, in care debitul de apa consumat prezinta variatii mari in timp intre valorile maxime si minime, datorita nesimultaneitatii in functionare a diferitelor puncte de consum al apei in scopuri menajere.

CAPITOLUL I

ALCATUIREA SI FUNCTIONAREA

INSTALATIEI DE HIDROFOR

Instalatia de hidrofor (fig1) se compune din urmatoarele elemente:

-rezervorul-tampon care poate fi inchis, aflat sub presiunea unei perne de aer comprimat sau deschis,7’ adica pus in legatura cu atmosfera printr-o conducta de aerisire,10’. De regula, in instalatiile de hidrofor se utilizeaza rezervoare-tampon deschise,7’ care sunt alimentate cu apa din conducta publica,1’ prin conducta de bransament,2’. Alimentarea cu apa a rezervorului-tampon deschis se face prin intermediul unor robinete cu plutitor,9’,care se gasesc cel putin doua pentru siguranta in exploatare,montate la un distribuitor comun,8’ care este alimentat cu apa din conducta de bransament,2’. Robinetele cu plutitor,9’ asigura mentinerea practic constanta a nivelului apei in rezervorul-tampon deschis.

-pompele,11’ pentru ridicarea presiunii apei, care aspira apa din rezervorul-tampon deschis,7’ si o

refuleaza in instalatia interioara,22’ la punctele de

consum,25’ prin intermediul recipientului de hidrofor,14’. Pe conducta de refulare a pompei se monteaza o clapeta de retinere,12’ care are rolul de a impiedica intoarcerea apei din hidrofor spre pompa, in perioadele cand pompa nu functioneaza.

Fisiere in arhiva (1):

  • Executarea Instalatiei de Alimentare cu Apa a unei Cladiri prin Intermediul Hidroforului.doc