Fabrica de Producere a Pietrei Sparte din Granit

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Fabrica de Producere a Pietrei Sparte din Granit.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Constructii

Cuprins

1. Întroducere 3
2. Descrierea materiei prime 4
3. Alcătuirea schemei tehnologice 5
4. Selectarea şi caracteristica utilajului tehnologic 6
Sisteme de reparaţii
5. Organizarea locului de muncă 11
Descrierea procesului tehnologic 13
5.1 Bilanţul materialului 14
5.2 Calculul energetic 14
6. Caracteristica producţiei finite 15
7. Securitatea muncii şi protecţia mediului ambiant la exploatarea maşinii 16
8. Concluzie 20
9. Bibliografie 21

Extras din document

1. Introducere

Granitul este o roca a masiva, cu granulatie grosolana (cristale cu dimensiunea de câtiva milimetri), formata la adâncimi mari (facind deci parte dintre plutonite), continind în principal cuart,feldspat sau minerale de culoare închisa ca mica. Granitul este o roca acida cu structura holocristalina granulara; este compus din cuart, feldspat si mica. Granitul are cea mai diferita întrebuinaare în constructii datorita înaltelor proprietati tehnice. Are densitatea aparenta de 2,3-2,7 g/cm3. Rezistenţa de rupere la compresiune 120-200 MPa, dar uneori poate ajunge pîna la 300-400 MPa. Culoarea este cenusie, neagra, roza sau rosietica, poate avea puncte albe, negre, rosii sau verzi. Este rezistent la actiunile bruste de temperatura, dar din cauza dilatatiei si contractiei neegale a mineralelor componente se comporta foarte rau la foc.Piatra sparta din granitul se întrebuinţează la placarea cladirilor, cheiurilor, confectionarea treptelor de scari, placilor pentru trotuare precum si piatra sparta la constructie. Fabrica de producere a pietrei sparte din granit necesita o importanta mare petru producerea betonului greu. Fabricile de producere a pietrei sparte din granit pot fi amplasate pe terenuri plane sau pe pante naturale. Piatra sparta din granit este cea mai buna si folosita la prepararea betonului greu.Aceasta este de obicei mai scumpa decit pietrisul,dar cu toate acestea valoarea productiei depaseste extractia pietrisului de citeva ori.Cerintele tehnice pentru piatra sparta din granit sunt impuse de standarte in ceia ce priveste fractionarea ei precum si amestecurile similare pietrisului.

2.Descrierea materiei prime

Piatra spartă din granit este un agregat natural obţinut prin concasarea rocilor de granit.

După concasare aceasta se spală şi se selecţionează atent, rezultând astfel diferitele sorturi de piatră existente pe piaţă. Utilitatea acestora este foarte vastă: lucrări de drumuri, alei, îmbrăcăminte din beton de ciment, strat de bază, strat de fundaţie, betoane, lucrări căi ferate, platforme pietruite.

Piatra sparta din granit se clasifica:

Piatra sparta-0-150 mm

Piatra sparta-0-63 mm

Piatra sparta-0-80 mm

Piatra sparta din granitul are cea mai diferită întrebuinţare în construcţii datorită înaltelor proprietăţi tehnice.

Are densitatea aparentă de 2,3-2,7 g/cm3.

Rezistenţa de rupere la compresiune 120-200 MPa, dar uneori poate ajunge pînă la 300-400 MPa.

Este rezistenta la acţiunile bruşte de temperatură, dar din cauza dilataţiei şi contracţiei neegale a mineralelor componente se comportă foarte rău la foc

3. Alcătuirea schemei tehnologice

4.Selectarea şi caracteristica utilajului tehnologic

Transportorul cu banda este unul din cele mai raspandite tipuri de instalatii de transport continuu. El este destinat atat pentru deplasarea sarcinilor granuloase cat si pentru deplasarea celor individuale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Fabrica de Producere a Pietrei Sparte din Granit.doc

Alte informatii

Universitatea Tehnică a Moldovei Facultatea de Cadastru Geodezie şi Construcţii Catedra Cadastru Geodezie şi Geotehnica