Fundatii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Fundatii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 59 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Neagu Emilia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Constructii

Cuprins

I. Argument 4
II. Clasificarea fundatiilor 6
III. Fundatii directe 10
IV. Fundatii indirecte 13
V. Materiale 14
VI. Alegerea tipului de fundatie 16
VII. Fundatii continue rigide sub ziduri portante 18
VIII.Criterii pentru alegerea adancimii minime de fundare 22
IX. Lucrari pregatitoare in vederea executarii fundatiilor 23
X. Fundatii continue elastice din beton armat sub ziduri portante 25
XI. Fundatii si descarcari pe reazeme izolate 28
XII. Fundatii sub ziduri despartitoare neportante 29
XIII.Fundatii la constructii cu subsol 30
XIV. Tehnologia de punere in opera a betonului 31
XV. Masuri de tehnica a securitatii muncii la lucrarile de fundatii 32
XVI. Bibliografie 34

Extras din document

I. Argument

Fundatiile reprezinta ansamblul elementelor structurale care transmit încarcarile la terenul de fundare si care vin în contact direct cu acesta.

Fundatiile sunt elemente de contructie de rezistenta siuate sub nivelul terenului natural, prin intermediul carora se transmit terenului de fundare incarcaturile care actioneaza asupra constructiei si incarcarea lor proprie,astfel ca presiunea efectiva pe table fundatiilor sa nu depaseasca presiunea admisibila a terenului de fundare , iar tasarile care rezulta sa poata fi suportate de constructie. Prin tasare se intelege o indesare a terenului sub talpile de fundatie ,in urma careia constructiile pot suferi efecte defavorabile (inclinari,crapaturi in ziduri etc.)

Cota de fundare , respectiv adancimea minima la care se poate funda , se stabileste tinand seama de: cota minima de inghet , cota fundatiilor vecine , cota apelor freatice, caracteristicile geotehnice etc.

Cota minima de inghet reprezinta adancimea de inghet , care este in functie de zona climatica , si are valori cuprinse intre 60 si 70 cm (minime) si 1,10 si 1,5 m (maxime). Cota minima de fundare pentru talpa fundatiei se stabileste totdeauna cu 10 20 cm sub adancimea minima de inghet, pentru ca fundatia sa reazeme pe un strat de teren nedeformabil.

Construcţiile reprezintă un ansamblu de elemente rigide, sprijinit pe scoarţa terestră, alcătuit astfel încât sub acţiunea unor încărcări statice şi dinamice să prezinte suficient timp un nivel de rezistenta stabilitate definite şi acceptate.

In zona de sprijin din teren în care se resimte influenţa unei construcţii, se produce o stare de eforturi şi deformaţii ale acestuia, iar fenomenele rezultate pot influenţa la rândul lor construcţia respectivă. Acesta este definit ca teren de fundare şi se constituie din volumul de rocă sau pământ aflat în zona de influenţă a încărcărilor transmise de fundaţii.

Construcţiile sunt definite prin sistemul structural al acestora care, în funcţie de materialele folosite şi de dispunerea acestora spaţiu poate fi format din pereţi structurali din zidărie sau beton armat, cadre din beton armat sau metalice sau sisteme mixte rezultate din combinarea a două sau mai multe tipuri de elemente verticale şi orizontale (planşee).

Preluarea şi conducerea la terenul de fundare a eforturilor rezultate din elementele constitutive ale structurii de rezistenţă se face prin intermediul infrastructurii construcţiei, alcătuită din substructuri şi fundaţii.

Substructura este zona poziţionată între suprastructură şi fundaţii şi este alcătuită din elemente structurale verticale şi orizontale cu dimensiuni şi caracteristici mecanice majorate faţă de cele ale structurii, astfel încât să asigure capacitaţi de rigiditate si de rezistentă majorate.

Fundatie cismea

II. Clasificarea fundatiilor

Fundatiile se pot clasifica dupa mai multe criterii:

Dupa adancimea de fundare (adancimea la care se gaseste terenul bun de fundare) sint:

- fundatii de suprafata (de mica adancime) sau fundatii directe , care sunt amplasate

pana la cativa metrii adancime de la suprafata terenului unde se gaseste stratul de pamant rezistent , caruia ii transmit direct incarcarile;

Fisiere in arhiva (2):

  • Fundatii.doc
  • Fundatii.ppt