Pardoseli

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Pardoseli.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mahu Tiberia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

Pardoselile sunt elemente complexe de construcţie situate la faţa superioară a planşeelor sau direct pe pământ, care alcătuiesc o suprafaţă plană, netedă şi rezistentă la uzură şi care au rolul de a prelua şi transmite încărcăturile date de circulaţie şi depozitare, precum şi rol estetic, de izolare termică, fonică.

Structura pardoselii: a)-stratul de uzură (pardoseala propriu-zisă), care este supus direct circulaţiei sau depozitării ; b)-stratul suport care primeşte încărcarea de la pardoseala propriu-zisă şi o transmite elementul de rezistenţă (planşeu sau pământ).

Stratul suport poate fi: -rigid (fin beton simplu) -elastic (din nisip, pietriş, balast, piatră spartă). Grosimea stratului suport depinde de încărcările statice şi dinamice care acţionează asupra pardoselii şi se alege din considerente de rezistenţă şi economice. Stratul de uzură sau îmbrăcămintea trebuie să îndeplinească condiţiile de calitate cerute de specificul şi destinaţia încăperilor. Denumirea pardoselii este dată de materialul din care este realizat stratul de uzură. Suprafaţa pardoselii trebuie să fie plană, orizontală şi la acelaşi nivel pentru toate încăperile unui etaj sau pentru un anumit grup de încăperi. La băi, bucătării, grupuri sanitare, camere de duşuri, pardoseala se execută în pantă pentru a asigura scurgerea apei către sifonul de pardoseală.

Fisiere in arhiva (1):

  • Pardoseli.ppt