Poduri

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Poduri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 7 fisiere docx, dwg, bak de 17 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

Memoriu Tehnic

Prin tema proiectului s-a cerut să se proiecteze suprastructura unui pod pe 2 grinzi metalice I,dispuse la distanta interax ʎ=2.25 m ,pentu cale ferată simpla principal, avand deschiderea de calcul 2x L=26.05 . .Elementele principale de rezistenta sunt cele doua grinzi metalice cu inima plina ,longitudinale podului.Platelajul este format din placa din beton,care leaga cele 2 grinzi ,cu o inaltime hg care respecta conditia L/12=1.88 cu rolul de a asigura posibilitatea realizarii caii.Grinzile sunt solidarizate prin contravantuiri superioare,inferioare si transversale .

Calea este compusa din straturile pentru hidroizolatie (betonul de panta 2-9 cm,hidroizolatie-1 cm si sapa protectie armata cu STNB-4 cm ); prismul de piatra sparta cu grosime minima sub traversa de 30 cm,pentru a permite burarea acestora;traversele din beton si sinele de cale ferata.Latimea caii intre timpane 4,40m ,2 trotuare de serviciu de cate 0.80m fiecare.

Infrastructura este formata din:

-pila –alcatuita din:cuzineti (blocuri din beton armat sau piatra,capabile sa suporte presiuni locale mari);bancheta cuzinetilor(grinda de beton armat);elevatie(partea de sub bancheta cuzinetilor) si fundatie.

-culee- se prevad inspre terasamente cu 2 ziduri intoarse executate in consola,care permit racordarea cu terasamentele inainte de intersectia dintre planul din fata culeei si nivelul terenului.Pe toata lungimea zidurilor intoarse se prevad trotuare si parapet.

Marginile zidurilor intoarse trebuie sa patrunda in terasamente 60-80 cm,atat pe vertical,cat si pe orizontala,in vederea asigurarii stabilitatii umpluturii de pamant

dintre zidurile intoarse.Racordarea cu terasamentele se face cu aripi.Adancimea de fundare a infrastructurilor (pila si culei) fundate direct cel putin 0,50m in stratul de marna si cel putin 2.5 m sub nivelul afuierilor generale si locale.

Cotele absolute de nivel pentru elementele componente ale pilei:

-nivelul superior bancheta cuzinet:NSBC= 114.13 m

-nivelul inferior bancheta cuzinet:NiBC=113.13 m

-inaltime bancheta cuzinet:hBC=1m

-nivel rost elevatie fundatie REF=102.96 m

-nivel talpa fundatie TF=101.96 m

Schema statica:pod pe grinda simpla rezemata .Actiuni de calcul: convoi de calcul LM71 care reprezinta efectul static al incarcarilor verticale datorate traficului pe calea ferata normal. Pentru determinarea momentului incovoietor si a fortei taietoare se utilizeaza liniile de influenta ale acestor eforturi sectionare.

Este necesar ca apa care se acumuleaza in umplutura de pamant din spatele culeei sa fie evacuate cat mai repede ,din acest motiv in spatele elavatiei si zidului de garda se realizeaza o umplutura din material drenante cu rol de filtru invers.Aceasta poate fii asezata pe o consola din elavatia culeei sau poate avea fundatie proprie.Apele se pot evacua printr-o barbacana (gaura in elevatia culeei),in fata culeei sau prin tuburi din PVC,pozate in sferturile de con sau in terasamente,la culeele cu aripi ,in partile laterale ale culeei.Indiferent de metoda este necesar sa se construiasca rigole sau santuri pentru dirijarea apelor evacuate in zone in care patrunderea acestora in teren nu pune in pericol podul.

Datorita necesitatii asigurarii de viata de 100 de ani si claselor de expunere destul de restrictive pentru infrastructuri ,se utilizeaza urmatoarele clase de beton:

-pentru cuzineti ,bancheta cuzinetilor,zidul de garda si zidurile intoarse =C20/25

-elevatie =C25/30

-pentru fundatie =C16/20

Fisiere in arhiva (7):

  • Memoriu Proiect.docx
  • PLAN PILA.bak
  • PLAN PILA.dwg
  • plansa 1 pod.bak
  • plansa 1 pod.dwg
  • Poduri.docx
  • prima pagina.DOCX

Alte informatii

UNIVERSITATEA TEHNICA DE CONSTRUCTII BUCURESTI FACULTATEA DE HIDROTEHNICA SPECIALIZAREA: I.S.P.M.