Poduri din Beton Armat

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Poduri din Beton Armat.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 104 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cristian Claudiu Comisu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Constructii

Extras din document

TEMA DE PROIECTARE

Să se proiecteze un pod de şosea pe un drum ce trece peste o autostradă.

Infrastructura podului este alcătuită din 2 culei masive cu fundaţie directă din beton armat şi elevaţie din beton armat.Racordarea terasamentelor cu podul se face prin sferturi de con pereate.

Suprastructura podului va fi alcătuită din 4 grinzi tronsonate cu armătura postintinsă solidarizate in sens transversal prin intermediul a 3 antretoaze şi a 3 panouri (fâşii) din beton turnat monolit.Podul va trebui să asigure o lăţime pentru două benzi de circulaţie a 7.80m şi doua trotuare cu lăţimea de 1m.

Calea pe pod va fi alcătuita din:

- Şapă suport din mortat M100 cu grosime variabilă.

- Hidroizolaţie din membrană bituminoasă

- Şapă de protecţie din mortar asfaltic MA8 de 4cm

- Borduri 20x25(prefabricate)

- Beton de umplutură şi tuburi PVC pentru utilităţi în trotuare.

- Mortar asfaltic MA8 pe trotuare 2cm

- Îmbrăcăminte asfaltică MAS16 în 2straturi de câte 4cm pe zona carosabilă.

1. FAZA I – TRANSFER

În Faza I – Transfer se execută precomprimarea prin postântindere a grinzii principale prefabricare din 3 tronsoane mari solidarizate pe o platformă de precomprimare, construită în amplasamentul podului.

Faza I începe cu precomprimarea grinzii și se termină înainte de întărirea laptelui de ciment injectat în canalele în care sunt poziționate cablele.

Prin pretensionare se produce transferul efoturilor inițiale de întindere din armătura postîntinsă, în eforturi de compresiune în grinda de beton.

Se parcurg, în calcul, următoarele etape:

-Se impune o alcătuire constructivă a grinzii principale. În apropierea reazemelor, grosimea inimii grinzii sporește până la grosimea bulbului grinzii pentru preluarea forței tăietoare.

-Fiecare cablaj are un traseu parabolic în lungul grinzii principale, fiind compus din 10 cable SBPI 24Φ7mm.

-În urma precomprimării grinzii, la transferul forței de precomprimare, grinda se ridică de pe platforma de precomprimare, capatând astfel o contrasăgeata.

-Grinda este solicitată la forța de precomprimare producându-se ridicarea zonei centrale fiind rezemată doar pe zonele de capăt, dar și la greutatea proprie a sa, care reduce efectul forței de precomprimare,

În calcul se consideră priederile de eforturi în armătura pretensionată produsă de frecarea cablelor pe pereții canalelor, de întinderea succesivă a cablelor și de deformații și lunecări în ancoraje.

Calculul stărilor de eforturi se face cu caracteristici geometrice nete ale grinzii prefabricare.

1.1. Calculul caracteristicilor geometrice ale secțiunii brute și nete

Se consideră că laptele de ciment injectat în canale nu s-a întărit încă, nerealizându-se un contact intim pe întreaga suprafață între cabluri și secțiunea de beton a grinzii. Pentru calculul caracteristicilor geometrice ale secțiunii centrale a grinzii nu se iau în considerare ariile armăturilor de precomprimare și nici a canalelor.

Calculul stărilor de efoturi se face cu caracteristici geometrice nete ale secțiunii centrale. Acestea sunt obținute prin scăderea din caracteristicile brute, caracteristicile geometrice ale secțiunii golurilor canalelor cablelor de precomprimare.

Calculul caracterisicilor geometrice ale secțiunii brute se face în următoarele etape:

1.Se împarte secțiunea transversală a grinzii principale în elemente geometrice simple, triunghiuri și dreptunghiuri

Fisiere in arhiva (1):

  • Poduri din Beton Armat.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA TEHNICĂ ″GHEORGHE ASACHI″ DIN IAŞI Facultatea de Construcţii şi Instalaţii Specializarea CFDP