Rezervoare de Inaltime pentru Alimentare cu Apa a Instalatilor Interioare din Cladiri

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Rezervoare de Inaltime pentru Alimentare cu Apa a Instalatilor Interioare din Cladiri.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gigi Popesu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Constructii

Cuprins

TITLUL PROIECTULUI. Pag 2
Rezervoare de inaltime pentru alimentare cu apa a instalatilor interioare din cladiri
MEMORIU TEHNIC. Pag 3
INTRODUCERE. Pag 4 Notiuni generale referitoare la ce inseamna un rezervor
de inaltime si unde se foloseste.
CAPITOLUL I. Pag 5
Alcatuirea si functionarea unui rezervor de inaltime
CAPITOLUL II. Pag 8 Montarea instalatiei unui rezervor de inaltime
CAPITOLUL III. Pag 11 Probarea, reglarea si pornirea instalatiei rezervorului de inaltime
CAPITOLUL IV. Pag 13 Scule si dispozitive
CAPITOLUL V. Pag 15 Masuri de protectie si siguranta a muncii
BIBLIOGRAFIE. Pag 20

Extras din document

MEMORIU TEHNIC ARGUMENT

Are rolul de a acumula apa pentru rezerva in cazul care exista defectiuni la rezervor si acesta inta inrevizie tehnica.

Pentru rezerva de apa in cazul combateri stigerii incendilor.

Pentru a realiza un debit in cazul in care exita variatii de debit la consumatori. In cazul unor defectiuni ale retelei de conducte, asigura continerea alimentarii cu apa pana la remedierea acestora.

Rezervoarele pentru inmagazinarea apei pot fi amplasate fata de teren ingrogap sau semingropat, solutii care sunt cele mai folosite intrucat asigura protectia termica a apei la variatiile temperaturii exterioare si mai rar la suprafata solului.

Statia de pompare pentru alimentarea cu apa a rezervoarelor de inaltime.

In perioadele in care presiunea disponibila a apei din conducta publica in punctul de racord, devine mai mica decat sarcina necesara hidraulica necesara in instalatia interioara, rezervorul de inaltime este alimentat cu apa cu ajutorul pompelor

INTRODUCERE

Castelul de apa este un ansamblu constructiv format dintr-un rezervor de apa sustinut de o constructie in forma de turn avand fundul cuvei rezervorului la o inaltime suficienta deasupra terenului pentru a asigura distributia apei prin gravitatie.

Pentru alimentarea cu apa a instalatiilor din interiorul unor cladiri industriale, social culturale sau agrozootehnice, se pot folosi rezervoare de inaltime cu capacitatisub 40 m3 executate din tabla de otel.

In acest sistem alimentarea consumatorilor se face gravitational, dintr-un rezervor deschis fara suprapresiune montat la inaltime, asigurand presiunea necesara la punctele de consum prin intermediul presiunii hidrostatice a coloanei de apa. În cladirile cu mai multe niveluri consumatorilor de la inaltime, mai apropiati de rezervor, li se asigura o presiune mai mica, iar celor de la nivelurile inferioare o presiune mai mare.

O componenta importanta a sistemului o constituie pompa submersibila care ridica apa din fantana in rezervor. Se prezinta o varianta locala de alimentare cu apa a unei cladiri cu mai multe niveluri, in pod fiind montat rezervorul de inaltime. În rezervor nivelul apei oscileaza intre doua limite, maxima si minima. Pompa functioneaza cu intermitenta, numai pentru umplerea rezervorului, nefiind posibil a alimenta, pe acest circuit consumatorii. În acest mod se elimina posibilitatea de stagnare a apei in rezervor.

Castelul de apa asigura inmagazinarea unei rezerve de apa si reglarea debitul si presiunii apei in reteaua de distributie.

CAPITOLUL I

ALCATUIREA SI FUNCTIONAREA UNUI

REZERVOR DE INALTIME

Un exemplu de rezervor de inaltime folosit la scara mondiala este castelul de apa.

Castelul de apa (fig 1) se compune din urmatoarele elemente :

- Cuva ,1’ din beton armat, mai rar din metal, in care se inmagazineaza apa si care este izolata termic la exterior.

- Turnul ,2’ de forma cilindrica, executat din beton armat sau uneori din piatra de caramida

- Fundatia ,3’ executata din beton, avand rolul de a sustine constructia turnului si a cuvei

- Instalatiile de alimentare si distributie a apei si anume : conductele de intrare a apei ,4’ , de distributi ,5’ pentru consum curent, de alimentare cu apa ,6’ pentru instalatiilor de combatere a incendiilor de golire ,7’ si de preaplin ,8’

- Instalatia pentru semnalizarea nivelului apei din cuva rezervorului, compusa din : plutitorul ,9’ care urmareste continuu nivelul apei din cuva, scripetii ,10’ peste care trece firul ,11’ de lagatura la mira gradata ,12’ si indicatorul ,13’ care se deplaseaza vertical in fata mirei gradate indicand nivelul apei din cuva. Pe conductele de intrare a apei in rezervorul ,4’ si de distributie ,5’ se monteaza vane de inchidere ,14’ la inaltime usor accesibila in timpul exploatarii.

- Reteaua de conducte care face legatura intre rezervor si pompa care umlpe rezervorul prin conductele de distributie a apei.

- Instalatia de automatizare pentru pornirea si oprirea.

Fisiere in arhiva (1):

  • Rezervoare de Inaltime pentru Alimentare cu Apa a Instalatilor Interioare din Cladiri.doc