Sa se Intocmeasca Proiectul Tehnic pentru un Tronson de Drum Clasa Tehnica IV, intre Punctele A si B ,pe un Plan cu Curbe de Nivel

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Sa se Intocmeasca Proiectul Tehnic pentru un Tronson de Drum Clasa Tehnica IV, intre Punctele A si B ,pe un Plan cu Curbe de Nivel.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 12 fisiere doc, dwg, dwl de 27 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dan Dumitru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Constructii

Cuprins

Piese scrise:
1. Tema de proiectare
2. Memoriu tehnic
3. Note de calcul
4. Tabelul cu calculul terasamentului
Piese desenate:
1. Plan de situatie
2. Profil longitudinal
3. Profiluri transversale
4. Profil transversal tip

Extras din document

1. TEMA DE PROIECTARE

Sa se intocmeasca proiectul tehnic pentru un tronson de drum clasa tehnica IV, intre punctele A si B ,pe un plan cu curbe de nivel, respectand urmatorii parametrii:

-Viteza de proiectare 40 km/h

-Parte carosabila 2x3m

-Acostamente 2x1m

-Panta transversala in aliniament 2%

-Raza minima a drumului R=60m

-Plan de situatie 1:1000

Punct

Aliniament

Curbe

Prin trasarea unui drum se intelege fixarea si reprezentarea acestuia in plan orizontal(plan de situatie )adica stabilirea marimii si succesiunii elementelor,a curbelor de racordare si a tuturor elementelor care definesc drumul, in plan in functie de punctele obligate .

La stabilirea terenului se urmareste in principal realizarea unor eclivitati sub valorile admise si obtinerea unui volum minim de lucrari de terasamente.

Prin axa zero se intelege axa unui traseu de drum de declivitate constanta,care sa nu fie nici in sapatura nici in umplutura.Avand astfel in profil longitudinal cote de lucru nule.

Avand in vedere ca panta drulmului este de maxim 6% se calculeaza :tgα,α,sinα,a.

Cu valoare aa obtinuta se face trasrea axei zero.Cu valoarea a luata in compas plecam din punctul A spre punctul B,intersectand fiecare curba de nivel.

Se considera doua aliniamente cu originea in A respectiv B care se intersecteaza in punctul B formand un unghi U.Se masoara cu raportu unghiul U.Alegem in funcite de unghiul U raza R.Se calculeaza lungimea tangentei T,lungimea curbei Lc si lungimea bisectoarei B.

Racordarea cu arc de cerc si clotoida

Cunoscand unghiul dintre aliniamente U ,care se poate masura sau calcula si raza curbei R,lungimea tangentei T,lungimea curbei Lc si lungimea bisectoarei B se poate trasa arcul de cerc.

Cunoscand viteza de proiectare v=40km/h,raza arcului de cerc R= 60 m si unghiul dintre aliniamente U=80.5grade, se vor determina elementele geometrice necesare pentru introducerea curbei de racordare progresiva. Introducerea curbelor de racordare progresiva necesita deplasarea cercului spre interiorul curbei cu o marime ΔR denumita retragerea clotoidei.

Din STAS 863/1-85 in functie de v=40km/h ,R=60m rezulta: L, ΔR, x, y, x’, y’.

Trasarea curbei cu clotoida

Se calculeaza elementele geometrice pentru un arc de cerc de raza R +ΔR, tangenta T, bisectoarea B, lungimea arcului de cerc.

Se traseaza arcul de cerc de cerc determinand punctele caracteristice Ti ,M,Te.Din punctul Ti respectiv Te se va masura pe cele doua aliniamente segmentul TiOi =TeOe=x’ rezultand punctele Oi , Oe.In punctele Ti respectiv Te perpendicular pe aliniamente se va masura y’ rezulta punctele Ti’ si Te’ .Din punctele Oi respectiv Oe se va masura pe aliniamente spre punctul V segmentul x.Din aceste puncte perpendiculare pe aliniament se va masura y rezultand punctele Si respectiv Se.Clotoida se va trasa prin cele trei puncte obtinute Oi,Ti,Si respectiv Oe,Te,Se cu ajutorul florarului in asa fel ca in punctele Oi,Oe sa fie tangent la aliniament,sa treaca prin punctele Ti,Te iar in punctele Si, Se sa aiba tangenta comuna cu arcul de cerc deplasat cu cantitatea ΔR.

Se va trasa un cerc concentric cu arcul de cerc initial de raza R adica cercul initial se va deplasa catre interior cu ΔR .

Profilul logitudinal.Trasarea liniei terenului

Dupa determinarea liniei terenului pe traseul stabilit intre punctele A si B se trece la proiectarea liniei rosii a drumului.Pentru proiectarae liniei rosii se vor respecta urmatoarele criterii:

-Declivitatea elementelor de profil sa fie mai mica decat declivitatea maxima admisibila corespunzatoare vitezei de proiectare .

-Linia rosie sa urmeareasca cat mai fidel linia terenului natural.

-Lungimea pasului de proiectare sa fie mai mare ca lungimea minima corespunzatoare vitezei de proiectare .

-Sa se respecte punctele de cote obligate.

Fisiere in arhiva (12):

 • Memoriu justificativ.doc
 • MEMORIU TEHNIC.doc
 • NOTE DE CALCUL.doc
 • PROIECT CAI.doc
 • tema de proiectare.doc
 • detalii cai.dwg
 • pichetare.dwg
 • tip.dwg
 • Vizibilitate.dwg
 • detalii cai.dwl
 • tip.dwl
 • Vizibilitate.dwl

Alte informatii

UNIVERSITATEA TEHNIC CLUJ-NAPOCA FACULTATEA DE CONSTRUCTII