Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 16188
Mărime: 77.18KB (arhivat)
Publicat de: Emanuil Alecu
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1. ACCIZELE

Accizele sunt o formă specială a taxelor de consumaţie (formă de impozit indirect), foarte răspândite în ţările cu o economie de piaţă, incluse în preţul de vânzare cu amănuntul al mărfurilor importate sau produse şi realizate (vândute) în interiorul ţării, apreciate că nu sunt de strictă necesitate în consumul populaţiei şi care se datorează bugetului de stat. Unii economişti apreciază că accizele sunt impozite indirecte pe lux şi vicii. Accizele sunt o importantă sursă de venituri a bugetului de stat.

În timp ce taxa pe valoarea adăugată se percepe la vânzarea tuturor mărfurilor, fie ele bunuri de consum sau mijloace de producţie, accizele sunt taxe de consumaţie care se percep separat pe fiecare produs considerat de lux şi destinat consumului.

Accizele au luat o mare dezvoltare după cel de-al doilea război mondial, reprezentând unul dintre cele mai importante venituri ale bugetelor statelor contemporane. în unele ţări ajungând până la 50% din totalul veniturilor bugetare indirecte.

Accizele se percep asupra produselor de larg consum ce se consumă în cantităţi mari şi care nu pot fi înlocuite de cumpărători cu altele. In acest fel, accizele au randament fiscal ridicat. Accizele se percep asupra unor produse de larg consum considerate de lux şi unele chiar nocive sănătăţii, care au o cerere mare şi neelastică.

Produsele accizabile (produse supuse accizelor) sunt următoarele: bere, vinuri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, produse intermediare, alcool etilic, produse din tutun, uleiuri minerale, cafea verde, cafea prăjită, cafea solubilă, inclusiv amestecuri cu cafea solubilă, confecţii din blănuri naturale, articole din cristal, bijuterii din aur şi/sau platină, cu excepţia verighetelor, autoturisme şi autoturisme de teren, produse de parfumerie, electricitate, camere video cu înregistrare, cuptoare cu microunde, aparate pentru condiţionat aer, de perete sau de ferestre, care formează un singur corp, arme de vânătoare şi arme de uz individual, altele decât cele de uz militar sau de sport, iahturi şi bărci cu motor pentru agrement.

Accizele se datorează într-o singură fază a circuitului economic, respectiv de către producători, importatori sau achizitori.

Accizele se pot calcula fie pe baza unor cote procentuale proporţionale aplicate asupra preţului de vânzare, fie în sumă fixă, pe unitatea de măsură a mărfurilor.

Plătitorii formali ai accizelor sunt agenţii economici - persoane juridice, asociaţii familiale şi persoane fizice autorizate - care produc, importă şi comercializează anumite produse considerate ca fiind de lux. Agenţii economici care achiziţionează de la producătorii individuali produsele respective pentru comercializare sunt obligaţi să calculeze şi să verse la bugetul de stat accizele aferente.

Mai sunt plătitori ai accizelor:

-agenţii economici prestatori, pentru toate cantităţile de alcool etilic alimentar obţinut în sistem de prestări de servicii, indiferent dacă acesta se comercializează ca atare sau se introduce în fabricaţie proprie pentru obţinerea altor produse atât de către agentul economic prestator, cât şi de către beneficiarul prestaţiei;

-agenţii economici care cumpără de la producătorii individuali -persoane fizice - produse de natura celor supuse plăţii accizelor pentru prelucrare şi/sau comercializare;

-persoanele fizice care introduc în ţară alcool şi băuturi alcoolice destinate consumului individual, în cantităţi ce depăşesc limitele admise în regim de scutire de taxe vamale;

-agenţii economici pentru cantităţile de produse supuse accizelor, acordate ca dividende sau ca plată în natură acţionarilor, asociaţilor şi, după caz, persoanelor fizice, ori sunt consumate pentru reclamă şi publicitate.

Pentru produsele de tutun, plătitorii de accize sunt agenţii economici - persoanele juridice, asociaţiile familiale şi persoanele fizice autorizate - care produc sau importă astfel de produse.

Plătitori de accize sunt persoane fizice care introduc în ţară produse din tutun destinate consumului individual în cantităţi ce depăşesc limitele admise în regim de scutire de taxe vamale.

De asemenea, sunt plătitori de accize, pentru produse din tutun agenţii economici pentru toate cantităţile de produse supuse accizelor, obţinute din producţie proprie sau din import, care sunt acordate ca dividende sau ca plată în natură acţionarilor, asociaţilor şi, după caz, persoanelor fizice, ori sunt consumate pentru reclamă şi publicitate.

Plătitori de accize pentru produse petroliere sunt agenţii economici producători sau importatori ai unor astfel de produse.

Pentru diferite alte produse, plătitori de accize sunt agenţii economici -persoane juridice, asociaţii familiale şi persoane fizice autorizate, care produc, importă sau comercializează produsele respective, le acordă ca dividende sau ca plată în natură acţionarilor, asociaţilor şi. după caz. persoanelor fizice, le consumă pentru reclamă şi publicitate.

Plătitori de accize sunt şi persoanele fizice care introduc în ţară autoturisme de teren (inclusiv din import rulate).

Pentru vinul, ţuica şi rachiurile naturale livrate în stare vărsată de către producători agenţilor economici, în scopul utilizării ca materie primă pentru obţinerea altor produse prevăzute, calcularea accizelor se efectuează o singură dată numai la produsele rezultate din prelucrare. Dacă aceste produse provin din import şi sunt utilizate ca materie primă, agenţii economici prelucrători pot solicita, pe bază de documente justificative, restituirea accizelor plătite în vamă. In cazul alcoolului, se datorează accize ori de câte ori intervin modificări în concentraţia alcoolică. Agenţii economici care comercializează mărfuri afectate de accize, introduse în ţară de către persoane fizice neînregistrate ca agenţi economici, sunt obligaţi să reţină şi să vireze la bugetul de stat accizele respective.

Calcularea accizelor se face prin aplicarea cotelor procentuale asupra bazei de impozitare.

Pentru produsele din producţia internă, baza de impozitare o reprezintă contravaloarea bunurilor livrate, exclusiv accizele, iar pentru mărfurile din import, valoarea în vamă, la care se adăugă taxele vamale şi alte taxe speciale care se percep la importul unor categorii de produse.

Pentru bunurile introduse în ţară de persoane fizice neînregistrate ca agenţi economici, dai- comercializate de agenţi econom ici, baza de impozitare o reprezintă contravaloarea care se cuvine deponentului pentru bunurile vândute.

Pentru ţiţeiul şi gazele naturale din producţia internă, agenţii economici autorizaţi datorează bugetului de stat un impozit în sumă fixă pe unitatea de măsură (m3 sau tonă).

Cotele procentuale şi în sumă fixă sunt unice, atât pentru produsele realizate la intern, cât şi pentru cele din import.

Berea este produsul care se obţine prin fermentarea alcoolică a mustului preparat din malţ, cereale nemalţificate, zahăr, hamei, produse din hamei, apă cu adaos de drojdie şi preparate zimatice. In subgrupa "bere" sunt cuprinse toate sortimentele de bere obţinute potrivit procedeelor de mai sus, precum şi sortimentele de bere realizate în amestec cu băuturi alcoolice sau nealcoolice, cu o concentraţie alcoolică în volum, cuprinsă între 0,5% şi 10%.

Berea este orice produs încadrat într-un anumit cod sau orice produs care conţine un amestec de bere şi de băuturi nealcoolice.

Accizele pentru bere se determină în felul următor: pentru berea produsă de micii producători independenţi, care deţin instalaţii de fabricaţie cu o capacitate nominală anuală care nu depăşeşte 200.000 hl, se aplică accize specifice reduse. Acelaşi regim se aplică şi pentru berea importată de la micii producători independenţi, cu o capacitate nominală anuală care nu depăşeşte 200.000 hl.

Fiecare agent economic producător de bere are obligaţia de a depune la organul fiscal teritorial la care este înregistrat ca antrepozitar autorizat, până la data de 15 ianuarie a fiecărui an, o declaraţie pe propria răspundere privind capacităţile de producţie pe care le deţine.

Beneficiază de nivelul redus al accizelor toţi agenţii economici mici producători care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: sunt agenţi economici producători de bere care, din punct de vedere juridic şi economic, sunt independenţi faţă de orice alt agent economic producător de bere; utilizează instalaţii fizice distincte de cele ale altor fabrici de bere; folosesc spaţii de producţie diferite de cele ale oricărui alt agent economic producător de bere şi nu funcţionează sub licenţa de produs a altui agent economic producător de bere. Dacă un agent economic producător de bere beneficiază de nivelul redus al accizelor şi îşi măreşte capacitatea de producţie, prin achiziţionarea de noi capacităţi sau extinderea celor existente, acesta va înştiinţa în scris organul fiscal la care este înregistrat ca antrepozitar autorizat despre modificările produse, va calcula şi va vărsa la bugetul de stat accizele, în cuantumul corespunzător noii capacităţi de producţie, începând cu luna imediat următoare celei în care a avut loc punerea în funcţiune a acesteia.

Preview document

Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 1
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 2
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 3
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 4
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 5
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 6
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 7
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 8
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 9
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 10
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 11
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 12
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 13
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 14
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 15
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 16
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 17
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 18
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 19
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 20
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 21
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 22
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 23
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 24
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 25
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 26
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 27
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 28
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 29
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 30
Accizele. Taxele Vamale și Alte Forme de Impozite Indirecte - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Accizele. Taxele Vamale si Alte Forme de Impozite Indirecte.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Studiu privind piața produselor agroalimentare

Statul de-a lungul timpului, indiferent de forma sa de organizare, şi-a creat întotdeauna un sistem de control ale cărui principale obiective au...

Taxele Vamale

CAP. 1 ASPECTE TEORETICE PRIVIND TAXELE VAMALE 1.1 Caracterizarea generală a impozitelor indirecte In practica financiară se intâlneşte o...

Importanța Impozitelor Indirecte în Formarea Veniturilor Bugetului de Stat în România

CAPITOLUL I CARACTERIZAREA GENERALĂ A IMPOZITELOR ŞI TAXELOR 1.1 CONSIDERAŢII DESPRE IMPOZITE ŞI TAXE Demonstrând că există raţiuni ca statul să...

Necesitatea Înlocuirii Impozitului pe Circulația Mărfurilor cu Taxa pe Valoare Adaugată

NECESITATEA ÎNLOCUIRII IMPOZITULUI PE CIRCULAŢIA MĂRFURILOR CU TAXA PE VALOARE ADAUGATĂ Impozitele reprezintă o formă de prelevare a unei părţi...

Studiu asupra principalelor taxe și impozite din Republica Moldova și România

Introducere Sistemul fiscal este un atribut obligator al unui stat, care urmăreşte funcţii fiscale, sociale şi creşterea economică. Mai mult de...

Contabilitatea, analiza, raportarea și decontarea taxei pe valoarea adăugată

INTRODUCERE În ţara noastră care se găseşte într-un proces tranzitoriu spre economia de piaţă, rata presiunii fiscale este determinată de gradul...

Rolul impozitelor în lumea contemporană

CAPITOLUL 1. CONTINUTUL SI ROLUL IMPOZITELOR IN LUMEA CONTEMPORANA 1.1.Continutul economic si trasaturile impozitelor Teoria economică a...

Analiza nivelului, structurii și dinamicii impozitelor prevăzute în bugetul de stat al României în perioada 2004-2008

Impozitele si taxele reprezinta constituie componente tot mai importante ale vietii economice prin intermediul carora se acumuleaza resursele...

Ai nevoie de altceva?