Activitatea concurențială la CahulPan SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 18 în total
Cuvinte : 3896
Mărime: 97.93KB (arhivat)
Publicat de: Victor Viorel Jianu
Puncte necesare: 6
Cahul, R. Moldova

Extras din proiect

Caracteristica generală a întreprinderii

Scurt istoric

În anul 1946, pe baza unei mici brutării locale a fost organizată fabrica de pâine cu un singur cuptor, a cărei capacitate era de 10 tone pe zi. La sfârșitul anului 1946 a fost instalat primul cuptor de marca FIL-2. În primul semestru al anului 1947 a fost instalat al doilea cuptor de aceeași marcă.

Astfel, fabrica mărindu-și capacitatea de producție devine combinat, în baza hotărârii Ministerului Industriei Alimentare al RSSM, pe data de 9 iunie 1947.

În august 1950 combinatul trece într-o nouă clădire. La acel moment combinatul de panificație din Cahul, era considerat unul dintre cele mai modernizate și mecanizate combinate în acest domeniu.

În decembrie 1977 a fost dat în exploatare, iar din 1978 a început să funcționeze fabrica într-o așa structură cum o găsim și astăzi, cu o capacitate de producție de 32 tone pe zi.

Din momentul punerii în exploatare și până în present fabrica a trecut 5 reconstrucții. Actualmente S.A. „CahulPan” este o întreprindere unica în ramura dată, amplasată în regiunea de sud a Moldovei, un mare producator de produse de panificație, franzelărie, covrigărie, pesmeti, patisserie, paste fainoase etc.

Ca Societate pe Acțiuni este înfințată la 28 februarie 1995, prin reorganizarea întreprinderii de arendă Combinatul de panificație din Cahul, și a fost înregistrată de către Camera înregistrării de Stat de pe lîngă Ministerul Justiției a Republicii Moldova.

Caracteristica generala a S.A. ,,CahulPan”

Întreprinderea S.A. „CahulPan” a fost fondată în anul 1946, și este o societate de tip deschisă. Conform statutului juridic, societatea este o persoană juridică care își desfăsoară activitatea sa în temeiul legii Republicii Moldova „Cu privire la societațile pe acțiuni”, și a altor acte legislative.

S.A. „CahulPan” este o instituție care își desfășoară activitatea pe principiul autofinanțării, este creată și funcționează în conformitate cu legislația în vigoare și Statutul societății.

S.A. „CahulPan” este fondată în scopul sporirii eficacității activității economice, comerciale și de producție în domeniul industriei alimentare și alte activități de antreprenoriat îndreptate spre satisfacerea cît mai deplină a necesităților tuturor persoanelor juridice și a cetățenilor Republicii Moldova.

S.A. „CahulPan” posedă calitatea de persoană juridică, din momentul aprobării statului și înregistrării de stat și se bucură de toate drepturile ce decurg din această calitate, are cont propriu în bancă, inclusiv și cont valutar, are ștampilă, formular cu antet și imaginea emblemei, precum și dispune de un bilanț autonom.

Durata de activitate a S.A. „CahulPan” este nelimitată, cu începere de la data înregistrării de stat.

Capitalul social al societții constituie 8176926 lei divizat în 2725642 acțiuni ordinare nominative cu valoare nominală de 3 lei fiecare de aceeași clasă cu drept de vot.

Întreprinderea S.A. „CahulPan” este o societate pe acțiuni care conform legii cu privire la societățile pe acțiuni reprezintă: societatea comercială al cărei capital social este în întregime divizat în acțiuni și ale cărei obligații sînt garantate cu patrimoniul societății.

Deasemenea societatea se conduce după Hotărîrile Guvernului, hotărîrile și deciziile Adunării Fondatorilor ce nu contravin legislației în vigoare, precum și după deciziile și hotărîrile luate de organul executiv și nu în ultimul rând după regulamentul cu privire la subdiviziuni și instrucțiunile de serviciu.

Codul muncii reglementează totalitatea raporturilor individuale și colective de muncă, controlul aplicării reglementărilor din domeniul raporturilor de muncă, jurisdicția muncii, precum și alte raporturi legate nemijlocit de raporturile de muncă.

Deasemenea SA „CahulPan” activează la momentul actual conform reglementărilor Codului Fiscal.

Întreprinderea S.A. „CahulPan” este amplasată în orașul Cahul, str. Păcii 20, pe o suprafată de 1,16 ha, cu principalele blocuri: Blocul Administrativ, Cazangeria, Blocul Auxiliar, Magazinul Angro, Garajele, Depozitul de materie primă și producție finite.

S.A. „CahulPan” fabrică un sortiment mare de produse pentru satisfacerea nevoilor umane. Produsele fabricii se deosebesc prin calitățile lor gustative și prin aspectul lor impresionant. Ele sunt utilizate atât pentru mesele de zi cu zi, cât și pentru cele de sărbătoare. Cea mai mare parte din produse se realizează la comanda clienților.

La moment intreprinderea produce un sortiment foarte larg de produse ce depășește 300 de articole, printre care pot fi menționate:

35 feluri de paine și produse de panificație (“Deosebita”, “pâine albă din vatra din făina de grâu”, pâine “Cahuleanca”, pâine “Din soie”, diverse feluri de colaci, franzele:”Steluța”, “Inelus” etc.);

10 feluri de covrigi și covrigei: “Cu mac”, “Micuța cu mac”, “prichindel”, “macușor”, “covrigei de cozonac”;

10 feluri de pemeți: “Speciali”, “Cu safide”, “Cu susan”, “Cu mac”, “Cu lamaie”, “Cu vanilie”;

8 feluri de turte dulci: “Cu cacao”, “Cahul”, ”Cu mac”,”Zmeura”;

5 feluri de biscuiți: “Zahorași”,”De casă”,”De ovăz și fructe”;

35 feluri de torte, rulade, prăjituri, checuri;

6 feluri de paste făinoase;

15 varietăți de apă minerală și băuturi răcoritoare, precum și alte produse, confecționate din făină de grâu, secară, ovăz, orz, tărâțe.

Unul dintre produsele secundare ale societății este băutura nealcoolică, și anume apa minerală, care este obținută la adîncimea de 110 metri. În anul 2003 a fost inclusă în Registrul apelor minerale naturale ale Moldovei. De asemenea, întreprinderea a plasat pe piață un nou produs - berea blondă nepasteurizată „Dion”, fabricată după tehnologia cehă.

Preview document

Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 1
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 2
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 3
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 4
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 5
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 6
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 7
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 8
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 9
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 10
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 11
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 12
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 13
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 14
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 15
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 16
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 17
Activitatea concurențială la CahulPan SA - Pagina 18

Conținut arhivă zip

  • Activitatea concurentiala la CahulPan SA.docx

Te-ar putea interesa și

Metode și tehnici manageriale la întreprinderea de producție SA Bere-Unitanc

Introducere Activitatea oricarei intreprinderi fie ea de servicii sau cum în cazul nostru de productie este necesara o buna dirijare Manageriala a...

Managementul Riscurilor în Afaceri - S.C. Cahulpan SA

I. DESCRIEREA ACTIVITĂȚII ÎNTREPRINDERII S.A. „CAHULPAN” 1.1. Caracteristica generală a întreprinderii Scurt istoric În anul 1946, pe baza unei...

Impactul TVA asupra activității economice

INTRODUCERE Taxa pe valoare adăugată este un impozit indirect, care se aplică asupra livrărilor de bunuri, prestărilor de servicii, operaţiunilor...

Ai nevoie de altceva?