Analiza Costului la SC Avon SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 20 în total
Cuvinte : 2188
Mărime: 137.65KB (arhivat)
Publicat de: Cristina Vieru
Puncte necesare: 8
UNIVERSITATEA “TRANSILVANIA” , BRAŞOV FACULTATEA DE ȘTIINȚE ECONOMICE ȘI ADMINISTRAREA AFACERILOR

Cuprins

  1. Introducere
  2. Prezentarea firmei
  3. Departamentul de marketing
  4. Organigrama
  5. Analiza costului la societatea Avon Cosmetics

Extras din proiect

Introducere:

Contabilitatea a apărut din nevoia de a răspunde pe plan informaţional şi decizional la problema gestiunii valorilor economice. Ea cuantifica activităţile economice, înregistrând datele ce le privesc pentru o utilizare viitoare, le stochează şi prelucrează pentru a deveni informaţii utile. Informaţiile sunt apoi comunicate prin intermediul rapoartelor (dărilor de seamă) factorilor de decizie.

Conform definiţiei, sistemul informaţiilor contabile reprezintă o parte integrantă a sistemului de control al unei organizaţii, iar informaţiile contabile prevăd decizii critice care influenţează şi decizia de a facilita informaţii pentru control. Informaţia contabilă dintr-o întreprindere se poate clasifica în două mari categorii: informaţie contabilă financiară şi informaţie contabilă de gestiune.

Informaţia contabilă financiară este destinată utilizatorilor externi, cum sunt investitorii, salariaţii, creditorii, guvernul său publicul larg, fiind desemnată prin situaţiile financiare de sinteză, denumite pe scurt, situaţiile financiare. Anual, administratorii întreprinderilor trebuie să întocmească un set de situaţii financiare în formă standardizată, compus din: bilanţ, cont de profit şi pierdere, situaţia modificărilor capitalului propriu, situaţia fluxurilor de trezorerie, politici contabile şi note explicative la acestea.

Informaţia contabilă de gestiune este destinată utilizatorilor interni, respectiv conducerii întreprinderii. Această informaţie este nestandardizată, adesea nemonetară, şi cuprinde informaţii privind costul unitar al produselor, comportamentul costurilor relativ la volumul activităţii sau profitabilitatea pe produs. Rapoartele sunt înaintate conducerii la intervale de timp scurte - lunar, săptămânal sau zilnic - şi se circumscriu unor subdiviziuni ale întreprinderii, numite centre de responsabilitate sau de profit.

În analiza eficienţei globale a unei întreprinderi este deosebit de importantă cantitatea şi calitatea informaţiilor de natură financiar-contabilă existentă la un moment dat în sistemul întreprinderii economice. Caracteristicile calitative sunt atributele care determină utilitatea informaţiei oferite de situaţiile financiare. Cele patru caracteristici calitative principale sunt inteligibilitatea, relevanţa, credibilitatea şi comparabilitatea, ce au rolul de a asigura un proces decizional sigur şi corect.

Prezentarea firmei:

Avon Cosmetics este o companie de vânzări directe, producătoare de cosmetice, parfumuri, bijuterii și jucării din Statele Unite, înființată în anul 1886, reprezentând totodată şi unul dintre cele mai cunoscute, respectate şi populare branduri din lume.

Avon Cosmetics România, cel mai mare mare importator de cosmetice de pe piaţa locală, subsidiara locală a gigantului American Avon a fost înregistrată în 4 septembrie 1997, şi a pornit cu un capital 100% American, de 1 milion de dolari, având iniţial 6 zone ce acopereau Bucureştiul, ajungând în prezent la 96 de zone la nivelul întregii ţări, având un centru de distribuţie la Chiajna, în Bucureşti de unde sunt livrate produse în România, Bulgaria, Moldova, Albania şi Macedonia.

În filiala din România activează peste 6.000 de lideri şi peste 125.000 de reprezentanţi, iar broşura, care avea iniţial 32 de pagini, 67 de produse şi apărea o dată la 6 luni, acum cu un tiraj de peste 800.000 de exemplare, cu peste 130 de păgâni şi mai bine de 600 de produse, este una dintre cele mai citite publicaţii de beauty, care apare odată la 3 săptămâni.

Totodată, în anii 2005, 2006 şi 2007, în urma studiului efectuat de revistă Reader’s Digest, numit “Trusted Brand”, Avon a fost desemnată marca cea mai de încredere la categoria Cosmetice.

Avon Cosmetics este o companie de produse cosmetice care oferă mai ales femeilor, dar şi bărbaţilor, o gamă diversificată de produse care să acopere şi să satisfacă corespunzător nevoile de frumuseţe şi îngrijire a corpului.

Aceasta gama sortimentală se doreşte a fi una complexă şi completă, conţinând 4 linii principale:

A. Produse pentru machiaj;

B. Produse pentru îngrijirea tenului;

C. Parfumuri;

D. Produse pentru îngrijirea corpului.

E. Bijuterii şi aceesorii cosmetice: portfarduri, poşete, curele, ceasuri

Departamentul de marketing:

În cadrul acestui departament se examinează flexibilitatea şi potenţialul unei noi pieţe, sunt analizate legile şi regulamentele locale, se calculează tinta vânzărilor unui Distribuitor şi potenţialul de profitabilitate a acestuia peste un număr de ani şi de asemenea, profiturile estimate pentru Avon.

Parcurgând etapele unui plan detaliat de pătrundere pe piaţă, este desemnat un Distribuitor care începe să vândă.

Preview document

Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 1
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 2
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 3
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 4
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 5
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 6
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 7
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 8
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 9
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 10
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 11
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 12
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 13
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 14
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 15
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 16
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 17
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 18
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 19
Analiza Costului la SC Avon SRL - Pagina 20

Conținut arhivă zip

  • Analiza Costului la SC Avon SRL
    • Analiza Costului la SC Avon SRL.doc
    • proiect conta part2.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Analiza factorilor care influențează profitul obținut rezultat din activitatea de reprezentant în cadrul firmei Avon Cosmetics România SRL în anul 2006

1. INTRODUCERE În vederea realizării modelului econometric am ales firma AVON COSMETICS ROMÂNIA SRL. Obiectivele pe care le urmăresc sunt acelea...

Ai nevoie de altceva?