Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 2921
Mărime: 56.00KB (arhivat)
Publicat de: Pamela Drăghici
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Prezentarea societatii Sergiana Prodimpex Poiana Marului

1.1 Istoricul societatii

Societatea Sergiana Prodimpex SRL a fost infiintata la data de 23 decembrie 1994 la initiativa lui Neculoiu Tudor. Cabal Gheorghe si Cabal Sergiu au participat la capitalul social alaturi de Neculoiu Tudor, acestia fiind principalii asociati.

Obiectul principal de activitate il reprezinta productia de carne si preparate din carne, conform codului CAEN-1513, “Productia si prepararea produselor din carne”.

Societatea isi desfasoara activitatea in carmangeria din Poiana Marului, localitate din Brasov, strada Republicii nr.339 si in Sercaia in abatorul propriu. Acestea functioneaza conform normelor europene. Sergiana s-a impus pe piata din Brasov prin promovarea unui concept nou: ”Oameni curati + utilaje moderne = siguranta alimentara”, acesta ajutand consumatorul in luarea deciziei de cumparare, fiind oferite produse de calitate prin expunere, prezentare, degustare.

Societatea a aparut pe piata brasoveana inca din 1994 si a avut succes. A devenit in perioada imediat urmatoare un “actor favorit” pe piata produselor si preparatelor din carne din orasul nostru. A ramas in continuare, chiar si astazi, una din societatile care la auzirea numelui, nu duce decat la ideea de calitate, prospetime, gust. Avantajul acestei societati l-a reprezentat si-l reprezinta faptul ca aceasta isi procura animalele de la locuitorii din zona, simtindu-se astfel aroma naturala a carnii animalelor crescute si hranite sanatos, fara a fi vorba despre hrana sub forma concentratelor.

Asadar, firma s-a impus pe piata atat prin calitatea produselor si serviciilor oferite, cat si prin faptul ca a fost in permanenta alaturi de clientul final, oferindu-i tot ceea ce este necesar pentru multumirea lui.

Ca o evolutie fireasca in dezvoltarea afacerii, SC Sergiana nu s-a redus numai la productia produselor din carne, ea dezvoltandu-si distributia proprie si vanzarea produselor atat in magazinele proprii cat si in magazinele mici, supermarket-uri, hypermarket-uri.

Prin productie, distributie si vanzare proprie se realizeaza cheltuieli mai mici fata de situatiile in care distributia si vanzarea produselor ar fi asigurate de alte societati.

Aceste avantaje ale firmei contribuie in foarte mare masura la:

• Asigurarea calitatii inalte a produselor;

• Urmarirea produselor in timpul distributiei si vanzarii chiar de catre reprezentantii SC Sergiana.

• Aplicarea unor preturi acceptabile produselor, societatea adresandu-se oricarui consumator indiferent de nivelul venitului.

Societatea dispune de un abator modern, avand utilaje si tehnologii moderne din Germania, punctele de lucru fiind in Sercaia si Poiana Marului.

Punctele de desfacere s-au multiplicat de pe un an pe altul. Daca la inceput societatea comercializa o gama restransa de produse in magazinele din Poiana Marului si Zarnesti, astazi putem vorbi despre existenta unui numar mare de magazine proprii in Brasov, dar si de alte magazine care comercializeaza produsele firmei Sergiana. Acestea au ajuns si in alte judete cum ar fi: Bucuresti, Constanta, Arges, Timis, Prahova. E adevarat, in aceste judete piata de desfacere nu este ca in Brasov intrucat clientii din aceste zone s-au axat deja pe produse din judetele lor, ramanand fideli acestora. Totusi, SC Sergiana nu s-a dezechilibrat deloc. Din contra, s-a luat hotararea sa se distribuie in continuare produsele, insa in cantitati mai mici, si sa se realizeze activitati promotionale in acele zone.

Imaginea societatii s-a imbunatatit si odata cu deschiderea restaurantului Sergiana amplasat in centrul orasului- chiar langa acesta se afla si magazinul propriu care ii fac parca pe clienti sa pofteasca si in restaurant pentru a incerca produsele gata preparate.

Terasa- restaurant Ceasu’Rau, Casa Tudor si fast-food-urile Nec’s apartin tot proprietarilor SC Sergiana, meniurile fiind constituite cu produsele societatii.

Sergiana si-a diversificat activitatea, infiintadu-se si o brutarie in anul 2000.E adevarat, pe piata panificatiei au aparut o multitudine de fabrici si fabricute, iar amenintari erau din toate partile. SC Sergiana a hotarat inchiderea fabricii de paine 4 ani mai tarziu, intrucat painea trebuia transportata cam 40 km pana sa ajunga in magazinele de desfacere din Brasov, iar cheltuielile cu transportul erau destul de mari.

Societatea Sergiana, chiar daca are in urma doar 12 ani, se poate mandri cu o performanta la nivelul pietei productiei de carne si preparatelor din carne. Si, in tot acest timp, cei ce au infiintat firma nu s-au redus numai la continuarea activitatii principale de productie a preparatelor din carne ci s-au orientat si spre distributie, vanzare, realizare restaurante, fast-food-uri, brutarie si chiar o firma de constructii in anul 2003. Aceasta s-a intamplat imediat dupa 1 septembrie 2003 cand societatea a semnat proiectul RICOP prin care a primit fonduri pentru realizarea retehnologizarii. Aceste fonduri au fost distribuite pentru construirea unui nou abator. Societatea a gasit mai profitabila deschiderea unei firme de constructii decat sa apeleze la alte societati. Astfel, la sfarsitul anului 2004, abatorul a fost finalizat si a inceput sa functioneze la parametrii Uniunii Europene.

Preview document

Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 1
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 2
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 3
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 4
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 5
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 6
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 7
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 8
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 9
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 10
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 11
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 12
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 13
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 14
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 15
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 16
Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Analiza Costurilor la SC Sergiana SRL.doc

Te-ar putea interesa și

Analiza strategică a organizației - SC Sergiana Prodimpex SRL

INTRODUCERE Privatizarea, preluarile rapide, ca si globalizarea fac necesare noi abordari privind managementul societatilor comerciale romanesti....

Ai nevoie de altceva?