Analiza Echilibrului Financiar

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Contabilitate
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2290
Mărime: 156.78KB (arhivat)
Publicat de: Marinel Puiu
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ionas Ana

Cuprins

  1. INTRODUCERE.2
  2. PREZENTAREA COMPANIEI Bergenbier S.A .3
  3. INFORMAŢII FINANCIARE.4
  4. ANALIZA ECHILIBRULUI FINANCIAR .6
  5. CONCLUZII .10
  6. BIBLIOGRAFIE .11

Extras din proiect

Introducere

Noțiunea de echilibru financiar este una dintre cele mai greu de definit din domeniul financiar, datorită ipotezelor pe care se bazează și a formelor de exprimare pe care le are. Ipotezele în funcție de care se poate defini și analiza echilibrul financiar se referă la modul de funcționare a pieței financiare și la comportamentul celor interesați în cunoașterea situației financiare a agentului economic. Este vorba de acționari și creditori.

În acest context, economistul G. Charreaux arată că, echilibrul financiar este satisfăcut dacă reabilitatea investițiilor permite satisfacerea exigențelor în termeni de reabilitate a acționarilor și creditorilor, ținând cont de riscurile pe care aceștia le suportă. Riscurile pot aparea în condițiile în care piața financiară nu funcționează perfect. În acest caz se modifică și comportamentul terților agentului economic: acționarii, în cazul în care acesta este cotat la bursă, operează cu acțiunile lor, iar creditorii reduc împrumuturile acordate acestuia.

Din punct de vedere al agentului economic, aprecierea echilibrului financiar este legată de obiectivele sale, care sunt supraviețuirea, asigurarea unei rentabilități satisfăcătoare pentru cei care au adus resursele necesare activității economice, creșterea economică, diversificarea și dezvoltarea în funcție de oportunități. Toate acestea se subordonează obiectivului major al întreprinderii: maximizarea valorii întreprinderii.

De asemenea, echilibrul financiar depinde de flexibilitatea financiară cu care uneori se confundă. Flexibilitatea financiară reprezintă capacitatea pe care întreprinderea o manifestă în materie de mobilizare rapidă de lichidități. Ea înseamnă o structură financiară adecvată, un arbitraj între mărimea capitalurilor proprii, a datoriilor și a costului acestora, care să asigure finanțarea unor oportunități de investiții, strategice sau de natură comercială. Altfel spus se urmărește modul de utilizare a resurselor proprii și împrumutate ale agentului economic.

Principalii indicatori care se calculează pe baza bilanțului pentru reflectarea echilibrului financiar sunt situația netă, fondul de rulment, nevoia de fond de rulment și trezoria netă.

Prezentarea generală a societății

Compania Bergenbier S.A. face parte din grupul Molson Coors Central Europe, unul dintre cei mai mari producători de bere din Europa Centrală și de Est.

Istoria Bergenbier începe în 1994, la Blaj, odată cu preluarea de către Interbrew a pachetului majoritar al acțiunilor Bianca S.A. În același an, compania cumpără fabrica de bere de la Baia Mare și pune bazele Companiei de Distribuție Național, ca un centru de distribuție al produselor de la Blaj și Baia Mare. În 1995 se naște Bergenbier. Numele „Berea de la munte” (Bergenbier în germană) reprezintă o promisiune de calitate, prospețime și puritate a ingredientelor.

În 1999, Interbrew cumpără 50% din pachetul majoritar al acțiunilor fabricii Efes Brewery, care operează la Ploiești şi preia managementul fabricii. CDN și fabricile de la Baia Mare fuzionează sub numele de Interbrew România.

La nivel mondial, în 2004, Interbrew fuzionează cu AmBev și numele companiei devine InBev. In 2008, InBev a fuzionat cu Anheuser-Busch, noua companie redenumindu-se Anheuser-Busch InBev.

În 2010, odată cu preluarea operațiunilor din Europa Centrală și de Est de la AB InBev de către CVC Capital Partners, se naște grupul StarBev, unul dintre cei mai importanţi producători de bere din Europa Centrala și de Est. Compania din România decide să preia numele celui mai emblematic brand din portofoliu și devine astfel Bergenbier S.A., parte din Grupul StarBev.

În 2012, operațiunile de producție a berii din cele 9 țări din Europa Centrală și de Est ale grupului StarBev au fost preluate de Molson Coors Brewing Company, o companie producătoare de bere din Canada și Statele Unite ale Americii, care este, în acest moment, printre primii cinci producători de bere din lume. Astfel grupul StarBev devine Molson Coors.

Astăzi, Bergenbier S.A. este una dintre primele 3 companii producătoare de bere din România, având aproximativ 600 de angajați, o fabrică modernă la Ploiești, care produce anual peste 3 milioane de hectolitri și o rețea performantă de distribuție natională.

Portofoliul companiei cuprinde mărci care acoperă toate segmentele pieței.

Pe lângă berile proprii, produse în fabrica Bergenbier, compania importă două specialitați belgiene celebre: Leffe si Hoegaarden.

Bergenbier este marca de bere care și-a croit drum către sufletul bărbaților întrucât a știut să-și asume vocea masculinitații și să o urmeze cu consecvență nu doar în comunicare, dar și în acțiunile de marketing și deciziile de business.

Bergenbier a făcut pionierat în România încă de la lansare, în 1994, când reprezenta prima bere din segmentul mainstream distribuită la nivel național.

Alături de bărbați în tot și în toate domeniile de interes, Bergenbier a fost și prima bere românească ce a inițiat un parteneriat cu fotbalul, prima bere de la noi din țară care a lansat un sortiment fără alcool în segmentul berilor populare (2001) și primul brand care instituit o sărbătoare națională (5 mai - Ziua Bărbatului).

În vara anului 2011 Bergenbier aduce pe piața berii o alternativă nouă de consum, o adevărată inovaţie pentru piaţa locală de bere: Bergenbier Fresh- o combinație răcoritoare de bere cu suc de lamâie. A fost gândită de maeştri berari ca o bere de vacanţă, răcoritoare şi cu un conţinut mic de alcool, o uniune fericită dintre bere de calitate şi suc proaspăt de lămâie.

Bibliografie

1. http://firme.efin.ro/bergenbier-sa-cui-6608725

2. http://www.efin.ro/analiza_financiara_1967/indicatori_financiar_contabili.html

3. http://www.risco.ro/verifica-firma/bergenbier-cui-6608725

4. http://www.risco.ro/verifica-firma/date-financiare/bergenbier-cui-6608725

5. http://www.firme.info/bergenbier-sa-cui6608725/

Preview document

Analiza Echilibrului Financiar - Pagina 1
Analiza Echilibrului Financiar - Pagina 2
Analiza Echilibrului Financiar - Pagina 3
Analiza Echilibrului Financiar - Pagina 4
Analiza Echilibrului Financiar - Pagina 5
Analiza Echilibrului Financiar - Pagina 6
Analiza Echilibrului Financiar - Pagina 7
Analiza Echilibrului Financiar - Pagina 8
Analiza Echilibrului Financiar - Pagina 9
Analiza Echilibrului Financiar - Pagina 10
Analiza Echilibrului Financiar - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Echilibrului Financiar.doc

Alții au mai descărcat și

Rezultatul Exercițiului

Elaborarea acestui proiect are ca scop sustinerea examenului de atestat,prin care se dovedeste nivelul elevat de cunostiinte acumulate în cei 4 ani...

Contabilitatea Subventiior Guvernamentale

Evaluarea este procesul prin care se determina valorile la care structurile situatiilor financiare vor fi recunoscute in bilant si in contul de...

Organizarea activității de decontare și evidență bancară

I.2. Reglementarea contabilitatii bancare Directia contabilitatii generale are urmatoarele obiective : - defineste politica Bancii în domeniul...

Te-ar putea interesa și

Analiza echilibrului financiar al firmei SC Încălțăminte Dorina SRL

1.1. ELEMENTE DE IDENTIFICARE 1. Denumire: SC “Încălţăminte Dorina” S.R.L, Beiuş 2. Sediu social: Str. 1 Decembrie 1918 nr. 51 bis, jud. Bihor...

Analiza Echilibrului Financiar

1. ANALIZA ECHILIBRULUI FINANCIAR 1.1 Fondul de rulment FR= capitaluri proprii+datorii financiare+subventii+provizioane - active imobilizate nete...

Analiza echilibrului financiar în cadrul SC Petrom

INTRODUCERE Activitatea unei intreprinderi trebuie să fie generatoare de efecte pozitive care conduc la susţinerea principiului continuităţii...

Analiza Echilibrului Financiar

CAPITOLUL I SURSE INFORMAŢIONALE UTILIZATE ÎN ANALIZA ECHILIBRULUI INANCIAR INTRODUCERE Cunoaşterea structurii patrimonial - financiare a firmei...

Analiza Echilibrului Financiar al SC Bruderkraft SA

Capitolul 1 PREZENTAREA S.C. BRUDERKRAFT COM S.R.L. 1.1 Elemente de identificare Denumirea: S.C. BRUDERKRAFT COM S.R.L. Sediul social: Piaţa...

Analiza Echilibrului Financiar la SC Lacta Prod SA

CAP 1. Prezentarea S.C LACTA PROD S.A 1.1 Particularitåţi ale sectorului producției laptelui În 2007, segmentul producției de lapte a crescut cu...

Analiza echilibrului financiar la SC Turism Banatul SA Timișoara

CAPITOLUL 1 CONSIDERAŢII TEORETICE PRIVIND ECHILIBRUL FINANCIAR 1.1. Despre noţiunea de echilibru (în general) Într-o manieră generală,...

Analiza Echilibrului Financiar la SC BegaPam SA

INTRODUCERE Activitatea unei intreprinderi trebuie să fie generatoare de efecte pozitive care conduc la susţinerea principiului continuităţii...

Ai nevoie de altceva?