Analiza Economico Financiara a unei Intreprinderi

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Economico Financiara a unei Intreprinderi.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 52 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Munteanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Extras din document

1. Prezentare generală a SC Contex SA

SC Contex SA este o societate comerciala pe actiuni, infiintata in anul 1991, in baza Legii 31/1990 si a Legii nr.15/1990 (Legea privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale).Actiunile societatii in cauza sunt detinute de persoane fizice.Structura actionariatului este intr-o continua transformare, avand in vedere ca toate actiunile societatii sunt transferabile in mod liber si se tranzactioneaza pe piata RASDAQ.

SC Contex SA este specializată în producerea şi comercializarea de fire, ţesături şi confecţii textile, realizate din bumbac 100% sau în diverse amestecuri procentuale de bumbac cu alte fibre sintetice, având destinaţii diverse ce acoperă o paletă largă de utilizări. Pe lângă producerea şi comercializarea de fire, ţesături din bumbac şi tip bumbac şi confecţii textile, firma mai are ca obiect de activitate realizarea de import – export prin societăţi specializate sau compartimente proprii, precum şi prestări de servicii în domeniile managementului, marketingului, creaţiei, cercetării şi proiectării produselor textile, proiectării pieselor de schimb, subansamblelor şi instalaţiilor textile, întreţinerii şi reparaţiei instalaţiilor textile, folosirii tehnicii de calcul în conducerea şi desfăşurarea activităţii de producţie.

Capitalul social subscris si varsat, in valoare de 191.659.212,8 mii lei, este impartit in 1.871.672 actiuni nominative.Structura actionariatului la data de 31.12.2007 este urmatoarea:

Structura acţionariatului la SC Contex SA la 31.12.2007

ACŢIONARI NUMĂR DE ACŢIUNI DEŢINUTE PONDEREA ACŢIUNILOR DEŢINUTE (%)

Persoane juridice 1.771.244 94.6%

Persoane fizice 100.428 5,4%

TOTAL 1.871.672 100

În prezent, SC Contex SA este o unitate integrată de bumbac, ale cărei activităţi se desfăşoară într-o singură incintă, în secţii distincte specializate pe produs, ce pot funcţiona în funcţie de cererea de piaţă şi ca active independente.

Activitatea productivă a societăţii este organizată pe 4 secţii principale (filatură, ţesătorie, finisaj textil, confecţii) şi o secţie de întreţinere. Acestea sunt deservite de secţia mecano – energetică şi de compartimentele de plan, producţie – proiectare tehnologică, atelierul de creaţie – cercetare, serviciul de control tehnic de calitate, oficiul de calcul şi de sectoarele economice. Toate acestea sunt coordonate de către directorul tehnic şi de producţie al societăţii, conform Organigramei SC Contex SA .

Produsele realizate în cadrul societăţii sunt la un standard ridicat de calitate, corespunzând exigenţelor pieţei, şi punerea în practică a acestui concept constituie un obiectiv primordial pentru. SC Contex SA

Producţia de fire este destinată ţesăturilor (urzeală şi bătătură), tricotajelor şi aţei de cusut. Formatele acestora de depunere sunt bobinele, sculuri, batire, realizate sub formă unică sau răsucită. Gama sortimentală cuprinde fire cardate sau pieptănate, cu fineţea diferită şi cu compoziţie fibroasă de 100% bumbac, 100% poliester sau diferite amestecuri procentuale.

Producţia de ţesături are o importanţă deosebită în producţia totală a firmei, acestea apărând sub diferite aspecte (albe, vopsite în fir – karo, dungi, vopsite în bucată, imprimate, cu finisaje simple sau complexe – apreturi lavabile şi permanente, ignifuge, neşifonabile, antimicotice, antimurdărie, scămoşate).

Ţesăturile produse de SC Contex SA au compoziţii diferite (bumbac, PES, celofibră, amestecuri în diferite procente), lăţime şi greutate variată, destinaţia acestora fiind diferită: export, piaţa internă, consum intern. În funcţie de aceste caracteristici structurale, destinaţie, etc. clasificarea ţesăturilor se poate face în diferite moduri: ţesături decoraţiuni interioare (draperii, huse de fotolii, scaune, canapele, pilote), ţesături uz gospodăresc (lenjerii de pat, feţe de masă, prosoape de bucătărie, şerveţele tip tifon), ţesături pentru îmbrăcăminte (bluze, rochii, pantaloni, şorturi, cămăşi simple sau scămoşate), ţesături pentru echipamente de protecţie şi lucru (halate de bărbaţi şi damă, salopete, şorturi de protecţie, combinezoane, ţesături echipamente de armată), ţesături tehnice (utilizate la suport pentru benzi transportatoare, suport cauciuc, inserţii).

În cadrul secţiei de confecţii se realizează din ţesăturile proprii sau în sistem lohn, confecţii de copii, damă, bărbaţi, de dificultate medie (bluze, fuste, pantaloni, rochii, cămăşi, pijamale, şorturi), echipament de protecţie şi lucru (halate albe, colorate, imprimate, salopete, combinezoane, haine vătuite, costume vătuite, veste simple sau vătuite), decoraţiuni interioare (feţe de masă, şerveţele, prosoape, lenjerie de pat, draperii, pilote matlasate), articole de mobilă (huse pentru fotolii, canapele, scaune).

În materie de calitate, toate produsele realizate în cadrul firmei îndeplinesc cerinţele de export, SC Contex SA fiind în curs de certificare şi afiliere la Standardul ISO 9001, totodată fiind implementate sisteme ale calităţii impuse de clienţi (de exemplu 4SIP şi IWAY, impuse de firma Ikea) sau de Comisia de Certificare, Acreditare şi Supraveghere a Ministerului de Interne.

Performanţa firmei este asigurată şi de calitatea potenţialului uman, acesta fiind cel mai important capital al unei societăţi. În prezent, SC Contex SA este o societate pe acţiuni cu aproximativ 1.700 de angajaţi, ce-şi desfăşoară activitatea într-un mediu profesionist, care valorifică abilităţile şi competenţele acestora, firma fiind hotărâtă să se dezvolte împreună cu oamenii săi.

Structura şi repartizarea personalului societăţii în anul 2007 se poate reprezenta conform tabelului:

Structura personalului la SC Contex SA în 2007

STRUCTURA PERSONALULUI

REPARTIZAREA PERSONALULUI PE STUDII (PERSOANE) PONDEREA PERSONALULUI

(%)

TESA, din care:

- studii superioare

- studii medii 144

76

68 8,07

52,78

47,22

MUNCITORI, din care:

- studii liceale

- studii profesionale şi cursuri de calitate

- necalificaţi 1641

743

898

- 91,93

45,28

54,72

TOTAL PERSONAL 1785 10

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Economico Financiara a unei Intreprinderi.doc

Alte informatii

universitatea bacau master contabilitate, audit si informatica de gestiune