Analiza Economico Financiara la SC Global Construct SRL Selimbar

Imagine preview
(9/10 din 6 voturi)

Acest proiect trateaza Analiza Economico Financiara la SC Global Construct SRL Selimbar.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 111 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ioan Baltes

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Contabilitate

Cuprins

CUPRINS
INTRODUCERE 2
I.CONCEPTUL DE ANALIZA ECONOMICO-FINANCIARA 4
1.1. Aspecte teoretice privind situatia financiara a firmei 4
1.2. Factori care influenteaza asupra echilibrului financiar 8
1.3. Caile de asigurare ale echilibrului financiar în cadrul firmei 13
II. OBIECTIVELE ANALIZEI FINANCIARE A FIRMEI 15
2.1. Lichiditatea, solvabilitatea si capacitatea de plata-baza realizari echilibrului financiar 16
2.2. Analiza bilantului financiar 26
2.3. Conceptul de bilant lichiditate-exigibilitate 28
2.3.1.Fondul de rulment-indicator complex al echilibrului financiar al firmei 32
2.3.2. Nevoia de fond de rulment 39
2.3.3. Relatia fundamentala a trezoreriei 40
2.4. Echilibrul financiar functional 44
2.4.1. Prezentarea bilantului functional 46
2.4.2. Indicatorii bilantului functional 48
2.5. Echilibrul financiar dinamic 60
2.5.1. Instrumentele analizei dinamice a bilantului contabil 60
2.5.2. Tabloul de finantare nevoi - resurse 61
2.5.3. Tablouri bazate pe fluxuri de trezorerie 62
2.6. Previziunea echilibrului financiar 64
2.7. Analiza echilibrului financiar prin punctul de echilibru 67
III.Studiu de caz 69
3.1. Particularitati privind activitatea desfasurata de firma 69
3.1.1. Scurt istoric si evolutie 69
3.1.2 Structura organizatorica 73
3.1.3. Activitatea de exploatare si prelucrare a lemnului 76
3.1.4. Mediul comercial si concurential 77
3.1.5. Evolutia principalilor indicatori economico-financiari pe perioada 2001-2004 79
3.2. Analiza echilibrului financiar la SC Global Construct SRL 87
3.2.1 Diagnosticul lichiditatii, solvabilitatii si al capacitatii de plata 87
3.2.2. Analiza echilibrului financiar pe baza bilantului 94
3.2.3. Aprecierea în dinamica a echilibrului financiar 100
Concluzii si propuneri 107

Extras din document

INTRODUCERE

Analiza economico-financiara este o necesitate stringenta, iar prin metodele si tehnicile utilizate duce la stabilirea unui diagnostic privind activitatea firmei si pe baza acesteia se pot elabora programe si strategii care duc la îmbunatatirea activitatii societati în viitor.

Analiza economica si financiara, prin modelele si procedeele sale, constituie un element indispensabil activitatii manageriale a societatilor comerciale, întrucât ofera solutii practice în vederea prevenirii si înlaturarii factorilor cu actiune distructiva si crearea pe aceasta baza a conditiilor manifestarii neîngradite a factorilor cu influenta pozitiva.Ea se înscrie ca si obiect de studio în urmarirea sistemelor echilibrelor economice, financiare, patrimoniale, de trezorerie, cauzele modificarii lor, efectele si masurile necesare pentru reechilibrarea lor în scopul asigurarii unei eficiente economice maxime.

Se poate spune ca, pentru un agent economic, analiza situatiei financiare se întinde asupra tuturor elementelor patrimoniale si a rezultatelor financiare ale acestora. Echilibrul financiar exprima egalitatea sau coincidenta între sursele financiare necesare pentru îndeplinirea obiectivelor si actiunilor si posibilitatilor de constituire a acestor resurse din rezultatele economice proprii, iar analiza acestuia poate fi realizata utilizând metode de analiza clasice si moderne.

Prezenta lucrare este structurata pe patru capitole, dupa cum urmeza :

Primul capitol contine aspecte teoretice legate de situatia economico-financiara a firmei, a conceptului de echilibru financiar, factorii ce-l influenteaza

si modalitati de asigurare a echilibrului economic general.

Al doilea capitol prezinta modelele de analiza financiara complexe care ilustreaza, print-o abordare globala, situatia financiara a agentului economic sub doua aspecte : sunt prezentate modelele de analiza statica si dinamica a bilantului contabil si e aratat modul în care s-a realizat si consecintele în planul lichiditatii, solvabilitatii si capacitatii de plata. Prin analiza statica a bilantului financiar si functional ( modele obtinute prin tratarea prealabila a posturilor de activ si pasiv ale bilantului contabil) sunt determinati principalii indicatori ai echilibrului financiar, respectiv fondul de rulment, necesarul de fond de rulment si trezoreria neta si sunt puse în evidenta relatiile dintre acestia. Analiza dinamica a bilantului contabil foloseste ca instrumente tablourile de flux ( tabloul de finantare nevoi-resurse si tabloul fluxurilor de trezorerie) prin care se urmareste reconstituirea miscarilor si transformarilor patrimoniului imputabile unei anumite perioade. În ultima parte a acestui capitol este prezentat un model de previziune a indicatorilor financiari prin metoda normativa precum si determinarea punctului de echilibru valoric sau pragul de rentabilitate.

Capitolul al trelia cuprinde studiul de caz privind analiza economico-financiara a firmei S.C. Global Construct S.R.L. Selimbar. Firma analizata are ca obiect principal de activitate exploatarea forestiera si prelucrarea lemnului. Aceasta analiza este efectuata în scopul aprecierii calitatii activitatii desfasurate de firma, precum si în scopul gasirii de solutii pentru îmbunatatirea acesteia.

Modelele care se utilizeaza pentru analiza situatiei economico-financiare sunt urmatoarele : calculul si interpretarea indicatorilor lichiditatilor, solvabilitatii, profitabilitatii si gradul de îndatorare, analiza vitezei de rotatie a activelor circulante, analiza corelatiei creante- datorii, precum si analiza statica si dinamica a bilantului contabil.

Sursele informationale utilizate pentru realizarea studiului de caz sunt : situatia financiara pe baza bilantului contabil, contul de profit si pierdere, anexele la bilant, statutul firmei precum si alte informatii culese de la personalul firmei. Analiza s-a efectuat pe trei ani : 2002,2003,2004.

Capitolul al patrulea cuprinde concluziile privind activitatea desfasurata de firma S.C. Global Construct S.R.L., precum si pareri personale si sugestii pentru îmbunatatirea situatiei financiare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Economico Financiara la SC Global Construct SRL Selimbar.doc

Alte informatii

lucrarea a fost sustinuta in anul 2005 in cadrul facultatii Lucian Blaga din Sibiu